Probabil cea mai bună înghețată din Timișoara

Il Gelato di Bruno
Timișoara

Și cum afirmația asta vine din partea cuiva care nu este fan înghețată, ar trebui să conteze și mai mult. 🙂 Fiind plecată din localitate pe perioada verii, am cam rămas în urmă cu noutățile din oraș. Noroc cu Facebook-ul și cu toate check-in-urile la Il Gelato di Bruno care mi-au trezit curiozitatea deși repet, aș putea trăi foarte bine și fără înghețată.

Ajunsă recent pe plaiurile mioritice, nu am rezistat tentației de a merge să încerc cât mai repede înghețata și dulciurile pe care toată lumea le lăuda. Ajunsă la localul cu pricina, am fost surprinsă să observ că este practic o prelungire a localului Segafredo, eu imaginându-mi că gelateria asta este ceva de sine stătător. Întâmplător sau nu, am ajuns acolo într-o zi de vineri pe la ora 19, la apogeul agitației și aglomerației. Mare mi-a fost mirarea să văd că erau 2-3 mese libere, probabil majoritatea de acolo oprindu-se pentru ceva la pachet.

Localul în sine arată drăguț ca spațiu și decor însă aș fi preferat să fie puțin mai aerisit. Mesele erau destul de apropiate, iar cea pe care noi am găsit-o disponibilă era chiar în dreptul ușii de la baie ceea ce a fost puțin deranjant. Nu am stat mult până să primim meniurile, iar servirea per total a fost ok. Spun per total pentru că este loc de mai bine, însă având în vedere nebunia de acolo mă declar satisfăcută de amabilitatea chelneriței.

Il gelato di Bruno

Ce mi s-a părut ciudat a fost că nu am găsit în meniu aromele de înghețată pe care le au așa că aveai practic două soluții: fie o întrebai pe chelneriță, care ți le spunea din amintiri, fie îți dădeai câteva coate cu cei care stăteau la rând să ia ceva la pachet ca să te poți uita în vitrină. Eu nedorind să recurg la nici una din cele două metode și fiind mai nehotărâtă de felul meu, am ales o prăjitură simplă cu ciocolată, pe numele ei Abbronzatissimo (sper că am scris corect). Prietenele care mă acompaniau au comandat înghețată așa că stați liniștiți, nu am plecat de acolo fără să încerc faimoasa înghețată. Am apreciat diversitatea meniului (înghețată, băuturi, fresh-uri, iaurt cu fructe) și faptul că meniul este și în limba engleză pentru turiștii care ne vizitează orașul.

Combinatii de inghetata

Comanda a venit relativ repede, și spun repede pentru că localul era plin până la refuz. Tot ce am primit pe farfurii arăta delicios și calitativ. Îmi pare rău că nu am notat exact ce era în prăjitura mea, însă pot să vă spun că de puține ori am mâncat o prăjitură cu ciocolată care să fie atât de ușoară și de fină. Blatul era pufos, iar crema de ciocolată cu care era umplut era ca un mousse fin de ciocolată. Desertul l-am primit ornat cu frișcă și topping de ciocolată.

Și pentru că înghețata este de fapt vedeta acestui local, nu puteam să mă ridic de la masă fără să încerc din deliciile prietenelor mele. Astfel că declar înghețata de la Il Gelato di Bruno, aproape fără drept de apel, ca fiind cea mai bună înghețată din cele încercate de mine până acum în Timișoara. Iar aromele care mi-au cucerit iremediabil papilele gustative sunt, în ordinea asta: Kinder, limetta și iaurt cu fructe de pădure. Dacă până acum mi se părea că înghețata are cam același gust indiferent de locație, de data asta pot să spun că cea de aici are un gust puțin mai natural, puțin mai delicios decât restul. 🙂

Abronzatissimo

Prajitura

Prețurile sunt decente în raport direct proporțional cu calitatea produselor. Astfel, o cupă de înghețată este 3 lei, prăjitura 7 lei și o limonadă 7 lei.

Ca niște sugestii pentru ei, în cazul în care ne citesc, le sugerăm să încerce să comunice mai mult cu clienții prin intermediul mediului online. Nu am găsit nici un website, nici o pagină de Facebook și nici vreun cont de twitter unde să găsesc produsele lor, prețuri, fotografii etc. Sunt convinsă că se bazează mult pe faptul că având produse de calitate, vestea se răspândește repede, însă eu aș merge și pe prezența în mediul online ca să fim la curent cu ofertele și produsele noi care apar în meniu.

Până una alta, cu siguranță ne întoarcem acolo pentru că e bun de tot! 🙂

Voi ce alte arome de înghețată ați încercat de la ei?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Il Gelato di Bruno

Adresă:
Palatul Neuhausz, Piața Victoriei 4
Telefon:
Website:

Comentarii

Victor

3 December 2013 at 1:53

Categoric cea mai buna inghetata care am mancat-o in Timisoara, egalata poate de cea de la Zanoni – o gelaterie cu traditie in acelasi oras. Fiind un fan inrait si purist al ciocolatei am probat cateva variante de la ei, toate demne de laude si depasite poate de inghetate mult mai scumpe rar de gasit in Romania.

    Nuți Foame

    3 December 2013 at 10:12

    Bun! Hai că ne-am pus de acord măcar la una. 🙂 Mă mir însă că nu ai zis nimic. Eu zic că e loc de mai bine acolo. 🙂

eugen

26 May 2014 at 23:56

Este foarte buna inghetata, eu fiind un fan inghetata, dar cea mai buna inghetata care am mancato eu este cea de la aia care umbla cu masinile prin oras, parca Capri Gelato parca le spune.

    Nuți Foame

    27 May 2014 at 10:40

    Nu știu care e Capri Gelato dar dacă văd prin oraș, promit să încerc. 🙂 De la Zanoni ai încercat?

    Gabriela Hajos

    20 November 2014 at 12:19

    Vä multumesc din suflet pentru compliment.

    Caprigelato este firma noasträ si mä bucurä enorm sä citesc asa un compliment.

aurelian madem

10 October 2018 at 12:33

eSTE buna inghetata de la bruno dar incercati inghetata de la RESITA ROMA MIA INGHETATA CU PRODUSE NATURALE 100% E FABULOASA

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul