Răsfăț și bunătăți culinare la Restaurant Stejarul

Hotel Restaurant Stejarul
Bazoșu Nou

Dacă ești adeptul unei evadări comode în liniște și frumusețe, dacă vrei să încerci și alt gen de mâncare, ceva mai sofisticat, atunci ești de-al nostru. De ce spun asta? Ei bine, împreună cu Ratatoullia, am decis să mai ieșim din oraș, să ne bucurăm mai mult de vară și să mai vedem și alte peisaje. Zis și făcut, iar drumurile ne-au dus către Bazoșu Nou și mai precis, la restaurant Stejarul.

Pentru cei care încă nu au aflat și nu au mâncat la restaurant Stejarul, e bine să îl treacă pe listă și să își facă o rezervare. Pentru cei care am fost deja acolo, cu siguranță gustul rafinat și mâncărurile alese ne îndeamnă să mai mergem cu proxima ocazie.

Dacă stai bine să te gândești nici nu e departe de Timișoara, doar 30 km faci din centrul orașului până la locație. Merită așa un drum pentru că te întâlnești cu pădurea, cu aerul curat, cu un verde mai intens, parcă nepoluat, plus că fix lângă restaurant se află Parcul Dendrologic de la Bazoșu Nou.

Bun, daca încă nu suntem încântați de aceste aspecte voi trece direct la meniul bogat oferit de restaurant.

Chiar este un meniu bogat, bogat mai ales în specialități, care mai de care mai aparte. Dacă tot eram la un restaurant cu specific vânătoresc, nu m-am putut abține și am ales următoarele:

  • Cremă de țelină cu pastramă de căprioară;
  • Medalion de cerb cu hribi și pară în vin roșu;
  • Parfait de ciocolată albă și scorțișoară.

Să le luăm pe rând, fiindcă așa specialități chiar merită să fie tratate ca atare.

Cremă de țelină cu pastramă de căprioară

Eu unde văd că există țelină în mâncare, știu clar că vreau să încerc. Nu știu de ce nu m-am gândit până acum că se poate face și supă cremă de țelină, dar mă bucur chiar mult că am descoperit aici.

Supa a venit repede, cam în 15 minute și m-a încântat de la prima vedere. Am remarcat că deasupra era un strop de ulei de dovleac, care m-a dus cu gândul la copilărie. De asemenea, mi-a plăcut cum era pusă pastrama de căprioară, în formă de floare în mijlocul farfuriei. De la prima degustare am simțit gustul intens, dar fin, al țelinei, care se combina de minune cu pastrama de căprioară. Pastrama era tăiată în bucățele mici și se împrăștia în toată crema, deci perfect. Aș putea compara gustul de pastramă cu șunca de casă pusă la uscat, dar e ceva mult mai bun și mai special.

M-a încântat acest preparat și mi-a plăcut că pâinea a venit servită separat, sub formă de felii, prăjită. Sincer, parcă nici nu se potriveau crutoanele la această cremă de țelină.

Cu siguranță voi mai comanda acest preparat!

Crema supa telina Restaurant Stejarul

Supa Crema Restaurant Stejarul

Paine Prajita Restaurant Stejarul

Medalion de cerb cu hribi și pară în vin roșu

După așa răsfăț cu crema de țelină, mă gândeam deja oare cum va fi felul doi. O altă surpriză foarte plăcută. Combinația de pară cu carne și hribi e una chiar bună, cel puțin pentru gustul meu.

Para era nu foarte moale, suficient de fiartă, iar faptul că era fiartă în vin roșu s-a potrivit de minune cu carnea. Pentru carnea de cerb, aveam ceva emoții, mă gândeam că va fi mai tare și îmi va fi greu să o mănânc. Dar, încă o dată domnul bucătar a demonstrat că știe ce face. Cu așa un bucătar priceput ca domnul Nicolae Guștere, poți sta chiar liniștit, situația e mereu sub control. Carnea de cerb era asezonată cu un sos mai piperat, dar nu foarte, care completa totul. Despre hibri doar cuvinte de laudă. Se simțea gustul lor specific și chiar sunt comoara din pădurile noastre. Eu sunt mare fană de ciuperci și mă bucur de fiecare dată când am ocazia să mănânc ciuperci de pădure.

De menționat este că sub fiecare bucată de carne se găsește o felie de pâine tăiată rotund pentru a lua surplusul de grăsime.

Toată combinația e una reușită, fiecare ingredient completând prin gustul și aroma specifică.

Cerb Restaurant Stejarul

Cerb cu para Restaurant Stejarul

Para Restaurant Stejarul

Parfait de ciocolată albă și scorțișoară

Nu am mai încercat până acum acest desert, deși m-am mai lovit de el. Totul are un început și mă bucur că am decis să-l încerc. Parfait-ul e mai mult decât o înghețată deoarece nu se topește așa rapid, poate fi tăiată felii și este un desert foarte delicat. În prezentarea restaurantului Stejarul, desertul vine însoțit de un sos rece de fructe de pădure. Combinația e una demențială, sosul nefiind prea dulce și vine perfect alături de parfait. Gustul de scorțișoară e unul fin, dar prezent, și dă o notă aparte întregului desert.

Eu una sunt mai degrabă fană de înghețată, dar mă bucur că am încercat acest desert și îl recomand tuturor cunoscătorilor.

PArfait cu sos REstaurant Stejarul

Detaliu Parfait Restaurant Stejarul

PArfait Restaurant Stejarul

Prețuri

Despre prețuri pot spune că se potrivește vorba: Obrazul subțire cu sacrificii se ține. Ei bine, e poate mai scump față de ce suntem obișnuiți, dar chiar merită, cel puțin o dată pe lună.

  •  Cremă de țelină cu pastramă de căprioară (200 g): 17 Ron;
  •  Medalion de cerb cu hribi și pară în vin roșu (180/100/100 g): 61 Ron;
  •  Parfait de ciocolată albă și scorțișoară (200 g): 18 Ron.

Pentru mine, Restaurant Stejarul e genul de restaurant la care revin mereu cu drag. De ce? Deoarece aici s-a înțeles că serviciul de calitate, combinat cu mâncarea gătită cu dragoste și pasiune, alături de atmosfera simplă, dar specială, este cheia spre succes. Mă bucur că aproape de Timișoara există un asemenea restaurant.

Recomand Restaurantul Stejarul tuturor celor care vor să încerce specialități vânătorești și nu numai, tuturor celor care sunt deschiși și dornici să încerce tot felul de combinații speciale, pentru cei interesați de ce mănâncă și dornici să se răsfețe din când în când.

 restaurant stejarul interior

hotel stejarul bazos

 

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Hotel Restaurant Stejarul

Adresă:
Bazoşu Nou, nr.123(DJ 609F)
Telefon:

[…] aceste gânduri am mers de multe ori la Biofresh, eram pur și simplu fascinată de mâncarea de acolo. În același timp de fiecare dată eram foarte dezamăgită de serviciile lor. Nu am pretenții […]

[…] într-un bol mare, cu forma ca de cană, dar mult, mult mai mare. Dacă e să o caracterizez scurt, supa a fost simplă și rafinată. Rafinată deoarece se simțea plăcut gustul de broccoli, nimic greoi sau intens. Nu mai erau […]

[…] Blatul era pufos, iar crema de ciocolată cu care eram umplut era ca un mousse fin de ciocolată. Desertul l-am primit ornat cu frișcă și topping de ciocolată. Și pentru că înghețata este de fapt […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul