Poftă de mici pe malul Mureșului, la Ratio Beach

Ratio Beach
Arad

Veneam de la Lacul Tauț, jud. Arad, spre Timișoara și pentru că aveam o poftă nebună de mici iar satul de vacanță de lângă lac nu era deschis am hotărât să ne oprim în Arad. Căutam pe net unde putem mânca mici în Arad și găsim câteva review-uri bune despre Ratio Beach din incinta ștrandului Neptun.

O locație destul de ok având în vedere că e pe malul Mureșului și îți dă așa puțin impresia că ești în concediu mâncând pe malul apei.Nu am înțeles însă de ce a trebuit să plătim 3 lei /pers pentru a intra la ștrand doar ca să putem merge să mâncăm din moment ce ștrandul e închis.

Ajungem pe terasă la Ratio Beach, pe malul Mureșului, cu mirosul de mici în nări încă de pe aleea ce duce la restaurant. Zic în mintea mea: perfect, fac mici! Deci am ajuns numa’ bine. Găsim o masă liberă, că erau multe rezervate din ce-am observat. Ne așezăm, nu trec 5 minute și vine ospătarul să ne ia comanda. Întreb dacă se poate plăti cu card, nu aveam decât vreo 34 de lei cash. Se poate. Super, început promițător zic.

Comandăm 3 mici cu cartofi prăjiți, clătite cu brânză și stafide și o cola pentru prietena mea iar pentru mine 5 mici cu cartofi Ratio (cartofi cu parmezan și pătrunjel) plus o bere Ciuc Radler fără alcool. Am primit băuturile destul de rapid și așteptam cu nerăbdare micii și restul comenzii.

Mă bucurasem eu că se poate plăti cu cardul și că totul a mers ca pe roate cu comanda, când apare prima “surpriză”. Primesc cartofii Ratio, mai exact 4 rondele de cartofi cu o urmă de parmezan și cu o și mai mică urmă de pătrunjel în condițiile în care în meniu porția de cartofi are 200g… poate cu tot cu farfurie.

Public FoodCrew

Ospătarul s-a scuzat că mi-a adus doar cartofii pentru că erau făcuți la bucatarie iar micii au venit puțin mai târziu pentru că erau făcuți afară, la grătar.
Am primit micii și cartofi prajiti comandați de prietena mea, măcar porția ei se apropia de adevăr la gramaj. Micii au fost cât de cât ok, dar nu m-au dat pe spate. Carnea conținea un procent destul de mare de zgârci, dar gustul era bun.

Vin și clătitele și aici primim a doua “surpiză”. Sosul de vanilie care însoțea clătitele nu era sos ci o budincă la plic. Îi simțeai gustul fără să fi vreun cunoscător. Nu doar asta dar de la cât stătuse în bucătărie probabil, se formase deja acea crustă deasupra, cum se formează la budincă când o lași să se închege.

Public FoodCrew

La sfârșit cerem să achitam nota, cu cardul bineînteles dar până a venit ospătarul cu POS-ul cred că a durat 15 minute. Din păcate erau prea puțini ospătari pentru numărul de clienți de pe terasă.
Am plătit pentru tot 60 de lei, nu e mult dar nici puțin având în vedere calitatea dar și gramajul care nu corespundea nici pe departe cu ce era afișat în meniu.

  • mici – 3.5 lei buc
  • bere Ciuc Radler – 6 lei
  • cola 4.5 lei
  • clătite cu brânză și stafide – 8 lei
  • cartofi ratio – 5.5 lei
  • cartofi pai – 4 lei
  • chiflă – 1 leu

Voi unde ați mâncat mici buni în Arad?

***

Acesta este un guest post scris de Tonkotsu, vechi camarad de-al nostru pe care sperăm că îl veți vedea tot mai des pe blog.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Ratio Beach

Adresă:
Ștrand Neptun, Arad
Telefon:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul