Dacă te plimbi distrat pe Corso, ziua în amiaza mare, nu se poate să nu-ţi facă cu ochiul vreo terasă pe care să te-aşezi şi să deguşti ceva. Asta, pentru turişti sau necunoscători, ca să ştiţi că la noi, în Oradea, tot Corso-ul (strada Republicii) e plin de restaurante, terase, cum şade bine unui oraş pitoresc, cum e al nostru. De data aceasta m-am decis să parchez la Restaurantul Cyrano, pentru a gusta din ciorba pentru care sunt faimoşi!
Cum ziceam, pentru turişti sau necunoscători, aflaţi că Restaurantul Cyrano serveşte o delicioasă ciorbă în pâine! Eu am mers pe varianta cu ciorbă de văcuţă, şi nu regret, pentru că simţurile mele au fost în al 9-lea cer imediat ce-am luat o gură sănătoasă. Recunosc că-i prima oară când testez “ciorba în pâine”, dar mi-a plăcut la nebunie. Dulceagă de la grămada de legume, cu bucăţi mari de carne de vită şi cu “capacul” de pâine deasupra, a fost un răsfăţ pentru stomacul meu hămesit. Iar la final am decis că nu-i frumos să las farfuria goală… aşa că am atacat şi coaja. 😀
Pentru că mai era loc de încă ceva (mic, ce-i drept), mi-am îndreptat privirea spre deserturi. Am ales tot clătite, cum fac, se pare, mai nou, însă de data asta le-am ales cu brânză dulce şi stafide. Presărate cu zahăr pudră din belşug, acestea au mers de minune cu halba monstruoasă de bere pe care-am încercat s-o îngurgitez.
Despre preţuri, numai de bine:
- ciorbă de văcuţă în pâine: 13 lei
- clătite cu brânză dulce şi stafide: 8,6 lei
- bere Ciuc la halbă de 1l: 8,4 lei.
Acestea fiind scrise, eu mă declar mulţumită de mâncărica de la ei (a fost prima mea experienţă la Cyrano), şi cu siguranţă voi reveni. Voi aţi testat bucătăria lor?
La Porto Arte revenim pentru bere nu pentru borş | FoodCrew
[…] pe terasă “la vapor”, borşul mi-a căzut cu tronc, iar gândul că pot încerca o zeamă-n pâine m-a făcut cu atât mai curios. Costa 15.80 lei in meniu şi fix 12.64 lei […]
Comentarii
Veveriţa Mâncăcioasă
Imi place foarte mult cum arata “farfuria” dupa ce ai mancat ciorbita. Nu-mi plac painile-farfurie care se morciolesc / rup / inmoaie. Si clatitele arata foarte bine! 🙂
Dona Giovanna
“Farfuria” s-a comportat exemplar… A rezistat asediului meu curios, şi am mâncat cam jumătate din ea (voiam să mă păstrez pentru desert).
Iar clătitele chiar au fost bune! 🙂
elvis pranzlea
Dupa citirea articolului si la indemnele unei prietene am vizitat si eu restaurantul, in mod expres pentru ciorba in paine. am optat pentru un gulas cu fasole (denumirea in maghiara n-am retinut-o) si marturisesc ca a fost excelent. gustul a fost la fel de puternic precum indigestia pe care am facut-o dupa. si n-am fost singurul din grupul cu care am fost, inca o persoana care a consumat gulas a patind acelasi lucru. cine si-a luat pizza a fost ok. asa ca sfatul meu este urmatorul: luati un pansament gastric inainte sa le incercati gulasul!