Cine spune că toamna nu e frumos la mare? Începutul lunii septembrie a fost soare și bine, terasele încă erau deschise și ofereau soluția ideală pentru un prânz îmbătat de briza mării. Chiar dacă stațiunile de pe litoralul Mării Negre sunt destinația turiștilor pe timp de vară, dacă vreți să mâncați bine de tot și să savurați delicatese din restaurante mai elegante, nu ezitați să dați o fugă până în Constanța. Aici veți găsi multe oferte savuroase și restaurante grozave care se întrec în preparate, ambianță și locație. Iar pentru noi, acest ultim aspect a contat foarte mult, chiar voiam să profităm de soare și să stăm undeva la malul mării. Așa că am ales restaurantul Le Premier care are o terasă superbă cu vedere la mare. Ne-a surprins plăcut de cum le-am trecut pragul prima dată!
Terasa cu o capacitate de 100 de locuri poate fi ideală pentru un prânz de afaceri, o întâlnire romantică, o ieșire cu prieteni sau orice altă ocazie. E încăpătoare și are mese de două până la 10 locuri.
Priveliștea este liniștitoare și într-o zi însorită de toamnă poate fi admirată fără să trebuiască să înduri căldurile obositoare ale verii. În cazul în care e prea cald sau prea frig, marea se vede chiar și din interiorul restaurantului. Iar dacă tot ce căutați e liniște și intimitate pentru a savura masa, există și separeuri care pot fi rezervate.
Meniu de Master Chef
Cu noua ediție a emisiunii MasterChef am aflat că Chef Patrizia Paglieri aflată în juriul competiției este cea care pregătește preparatele restaurantului. Meniul este destul de stufos și oferă alternative pentru toate gusturile. Noi am început cu o ciorbă de văcuță care a fost servită cu clasica smântână și ardei iute. Bună tare de tot. Multe legume, carne fragedă și fără grăsime.
Am continuat cu o porție de tagliatelle cu sos bolognese, care la rândul lor erau preparate din carne de vită. Bune, dar nimic spectaculos. Busuioc proaspăt, parmezan, sos de roșii, rețeta clasică. Am fost puțin dezamăgită că voiam paste cu sos de roșii dar am cerut să-mi recomande ceva mai special, însă chelnerul mi-a spus că nu știe să fie și altceva în afară de asta, mi-a zâmbit și mi-a sugerat ”Comandați ce vă place!”. Mulțumesc frumos, foarte bună recomandare.
La capătul opus al mesei s-a comandat piept de curcan și legume la grătar. Meniul nu avea deloc preparate din pui însă avea câteva de curcan și foarte multe de vită. Pieptul a fost gustos, foarte bine făcut, iar legumele la fel, deși ca porție era destul de mică.
Impresie generală
Restaurantul este impresionant prin locație, fiind elegant și acordând atenție clienților. Totuși, deși foarte amabili, chelneri nu păreau foarte bine pregătiți, am observat că nu prea știau să răspundă întrebărilor adresate. S-a întâmplat la noi la masă de două ori și la masa alăturată. Mâncarea bună, dar data viitoare comandăm ceva din specialități pentru a înțelege și cât e de deosebită. Cât despre prețuri, sunt pe măsura serviciilor oferite. Am achitat 111 lei pentru un prânz în doi, fără desert.
Elixirul tinereții, pe care îl vedeți în notă e un fresh de afine cu miere și ghimbir. Nu ezitați să-l încercați, nu știu cât am întinerit de la el, dar a fost bun, bun.
Pizzeria Dur Fratelli din Oradea face cea mai bună pizza, nu doar din Oradea | FoodCrew
[…] e vorba de Pizza Tartufata, cea mai bună pizza degustată de mine de când mă știu. Are mozzarella de bivoliță, cremă de trufe, speck, ciuperci, scamoza și cherry și este efectiv cea mai bună combinație […]
Un minus și un plus merg spre George’s Snack Hut | FoodCrew
[…] salată verde (mai multe feluri-cu 2 fire mai mult decât aș fi pus eu, în rest foarte bun), sos de busuioc cu ghimbir ( fix ce trebuie). Ei bine, despre sos mai spun și că este făcut acolo și că este […]
Nici un comentariu