Micul dejun la Garage Cafe

Garage Cafe
Timișoara

Într-o duminică dimineață, venind de la aeroport, după o noapte în capitală, mi-am propus să merg la un mic dejun în zona Unirii, alături de surioara mea și un invitat special. Știam că Garage Cafe propune un altfel de meniu, iar că Awfully Tasty, este cea din spatele cuptoarelor (pâinea cu maia și prăjiturile sunt făcute de mânuțele ei), fapt ce m-a determinat să le fac din nou o vizită doar pentru a degusta și bunătățile propuse.

Decor industrial

Surprinzător, pentru orele 10 ale dimineții (ținând cont de faptul că era duminică) localul era pe jumătate ocupat, iar în decurs de o oră, era aproape plin, ceea ce pentru mine, a reprezentat un indicator cu privirea la frecventarea locației de către clienții fideli.

Despre decor, știam cum arată. Am avut ocazia să îl descopăr cu o altă ocazie, dar pentru cei interesați, stilul este unul industrial cu elemente minimaliste.

Un meniu în stil Garage

După ce ne-am așezat la masă, un tânăr prezentabil, ne-a oferit politicos meniul și ne-a lăsat să îl răsfoim în voie. Până la preluarea comenzii, eu am luat un fresh de portocale ca să mă revigorez, iar surioara mea, un ceai de plante.

Am studiat nițel meniul și ne-am decis. Invitatul nostru a preferat un breafkast taleggio și un roasted pork sandwich, sister, un bresaola sandwich, iar eu, un poached egg&salmon sandwich cu rugămintea ca pâinea să fie prăjită.

Comanda a venit relativ repede. Breafkast-ul taleggio includea o omletă basic cu cheddar, un toast cu taleggio și gem de căpșuni (original ca și combinație și gustos, după spusele domnului pofticios) și un cappucino.

Supa Crema GRizzly

În ce privește, roasted pork sandwich-ul, acesta avea ca ingredient de bază, porcul copt, alături de pâinea cu maia făcută în casă, salată verde, dulceață de ceapă roșie și un sos de muștar – asociere armonioasă și în același timp delicioasă.

Supa Crema GRizzly

La sandwich-ul cu bresaola, elementul cheie a fost celebra șuncă de vită, îndesată între două felii de pâine cu maia, alături de gorgonzola, cu aroma sa inconfundabilă și rucola, cu acel crunchy taste, specific.

Supa Crema GRizzly

Despre sandwich-ul meu cu somon doar cuvinte de bine: de la pâinea cu maia prăjită pe grill, la avocado-ul copt și cremos, de la la oul poșat la crema de acetto balsamico, doar somonul nu era de pescuit/sălbatic, dar am trecut peste acest aspect pentru că produsul final era reușit ca arome și savoare.

Supa Crema GRizzly

După ce am terminat de mâncat sandwich-urile, ne-am spus că este momentul să „atacăm” și câte un desert. Noi, surorile ne-am tot uitat la vitrină și ne-a fost greu să alegem, dar într-un final, eu am ales un brownie cu smochine, fana prăjiturilor cu brânză, un cheescake cu pere și ghimbir, iar domnul gurmand, o tartă cu zmeură și ciocolată albă.

Un brownie, de mult timp nu mai mâncasem, și spre mirarea mea, chiar avea textura densă și ușor umedă tipică acestuia, aroma de ciocolată neagră și un gust ușor dulceag de la smochine. La cheescake, așteptările au fost mari și din păcate, produsul nu s-a ridicat la nivelul acestora. În schimb, tarta cu zmeură, a făcut diferența prin blatul său crocant, ușor sfărâmicios și acordul perfect între fructele acrișoare și dulceața ciocolatei albe.

Supa Crema GRizzly

Despre personal și prețuri

De la simplul „Bună ziua” al tânărului ce ne-a servit, până la politețea și dorința de a ne răspunde la toate întrebările, bunul simț și plăcerea de a ne mulțumi ca și clienți (cum rar se mai întâmplă) ne-a făcut să ne dorim să revenim și cu altă ocazie. Prețurile sunt accesibile tuturor buzunarelor și sunt detaliate, după cum urmează:

  • Breafkast Taleggio – 18.50 lei
  • Roasted pork sandwich – 12.00 lei
  • Poached egg&salmon sandwich – 17.00 lei
  • Bresaola sandwich – 15.00 lei
  • Tartă cu zmeură&ciocolată albă – 10.00 lei
  • Brownie cu smochine – 10.00 lei
  • Cheescake cu pere&ghimbir – 10.00 lei
  • Fresh de portocale – 9.50 lei
  • Ceai de plante – 9.00 lei
  • Apă plată – 7.00 lei

Tu unde preferi să mergi pentru un mic dejun delicios?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

a:3:{s:7:"address";s:52:"2 Strada Palanca, Timișoara, Timiș County, Romania";s:3:"lat";s:9:"45.757349";s:3:"lng";s:17:"21.22995000000003";}

Garage Cafe

Adresă:
Palanca nr. 2
Telefon:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul