Cât trebuie să plătești pentru o mâncare bună de la Pepper?

Pepper Steak & Share
Timișoara

Cui nu îi este dor de o masă copioasă scăldate de razele soarelui de pe centru? Împărtășim cu voi dorul de atmosfera și de preparatele gustoase din localurile centrale, în mod special.

Dar noi cel mai bine ne alinăm dorul cu o comandă la domiciliu. Din păcate, când alegi să comanzi pe foodpanda, alegerile sunt puâin restrânse dacă adresa de livrare e mai mare față de centru.

Astfel, am ajuns să răsfoiesc meniul celor de la Pepper Steak & Share. Am fost puțin reticientă la început, pentru că experiențele anterioare nu au fost cele mai bune. M-am bucurat o dată de un prânz cu cineva drag după ora de vârf și am savurat o oază de liniște și lumină deplină. Ulterior însă, am ajuns la ore mai aglomerate, cu agitație și gălăgie. Deci nu aș ști încă cum să îl clasific aici. Dar dacă voi sunteți mai familiarizați cu localul, am aprecia să ne direcționați și pe noi.

Ce m-a făcut să mă reîntorc la ei chiar și cu o comandă online, sunt pituțele lor, despre care vă voi povesti. Am mai încercat și caracatița lor la grătar, a fost bunicică, destul de fragedă dar puțin prea scumpă. Așa că, știind prețurile lor, de data aceasta am optat pentru preparate din carne, la prețuri mai rezonabile puțin.

Half Coquelet și porția half goală

Un coquelet este de fapt un cocoș pitic, sau un pui de fermă, gătit cu porumb, care o culoare gălbuie ca de la țară și un gust specific. Mai mult decât atât este considerat alternativa cea mai puțin hormonată a cărnii de pui din supermarketuri.

Așa deci, să nu credeți că am primit o jumătate de pui din ăla Broiler cât să nu încapă în burtica mea. Am mâncat pentru prima dată carne de coquelet, deși am tot văzut că mulți bucătari o preferă în rețetele lor.

Coquelet Pepper Steak

Mă așteptam să fie o carne mai fragedă și mai moale decât cea obișnuită, ținând cont că acest tip de pui, deși pitic, are destulă grăsime. Dar nu a fost să fie. Coqueletul meu a ajuns puțin ars spre exterior iar carnea nu era fragedă, cum m-am așteptat eu. Nici nu am simțit să fi fost gătit cu ceva condimente speciale pentru un gust special.

Recunsc că e puțin diferită de carnea albă din magazin, dar parcă tot îi lipsea ceva. Unde mai pui că mon Half Coquelet includea și o salată de roșii cherry în meniu, care din motive necunoscute nu a mai ajuns. Se pare că prețul de 39 lei nu a fost suficient cât să ajungă și pentru roșii.

Duck leg – de la o rață nu prea sensibilă

Se zvonește în rândul gurmanzilor că pulpele de rață sunt gătite după rețetele secrete, bine păstrate ale bucătarilor profesioniști. Eu trebuie să recunosc că încă nu am găsit acel local care are un secret merituos pentru pulpa de rață. Deși căutările mele nu sunt foarte perseverente în această direcție, am destulă răbdare.

Rata Pepper Steak

Ce am vrut să zic, de fapt, este că nici pupla de rață de la Pepper nu a fost foarte delicioasă. Gustul cu nimic special, însă merită remarcat că nu era înecăcios. Carnea era gătită bine și spre deosebire de coquelet era rumenă. Am mâncat totuși în alte localuri rață mult mai suculentă, deci sigur se poate mai bine. A fost foarte delicioasă dulceața de chilli pe care am primit-o lângă rață, cu morcovi, praz și ceapă. Puțin dulceagă, puțin picantă, dar foarte bună.

Pituțe geniale

Despre pituțe aș putea să vă povestesc doar salivând, chiar și la câteva ore după ce le-am mâncat. Partea cea ma bună este că pitele de la Pepper sunt destul de variate, au și cu usturoi, pătrunjel, cu parmezan, cu telemea, chilli sau simple.

Nu le-am încercat doar pe cele cu telemea, în rest toate au o aromă și o textură foarte fină și proaspătă. Nu știu câte aș fi în stare să pot să mănânc, când le primești aburind, abia scoase din cuptor.

Pită Pepper Steak

Deși cea pe care am comandat-o acasă nu a fost atât de fierbinte a ajuns decentă, dar vă recomand să le încercați neapărat în locație. Și să fiți atenți că prețul acestora pot ajunge și la prețul unei pizza, de exemplu. Prețurile încep de pe la 18 lei și ajung până la 24, în funcție de modelul de pită pe care îl alegi. Nu îți ajunge să te saturi doar dintr-o pită, dar o poți savura ca antreu cu un pahar de vin.

Cartofi rupți în coajă

Și pentru că porție de carne nu poate veni fără garnitură, cu niște cartofi în coajă la cuptor nu poți da greș. Poți da greș însă dacă timpul de livrare e prea mare și se răcesc, nu mai sunt la fel de buni și de crocanți. De data aceasta noi am ales cartofi rupți, pentru că suntem adepți ai lucrurilor nonconformiste :).

O porție de cartofi a fost simplă, cu pătrunjel și probabil foarte puțin usturoi pentru că nu se simțea. Dar cealaltă porție, cu telemea, pătrunjel și usturoi, chiar dacă telemeaua era în cantități neglijabile.

Cartofi Pepper Steak

Prețurile destul de pepperate

Cât trebuie să plătești pentru o mâncare bună de la Pepper?

Cu această remarcă am pornit și articolul, mi se par prețurile puțin mari pentru calitatea și serviciile pe care le oferă. Vorbesc doar din experiența proprie și nu generalizez. Vă las pe voi puneți eticheta finală. Pentru tot ce am comandat mai sus am plătit:

  • Half Coquelet: 39 RON
  • Duck Leg: 42 RON
  • Garlic and parsley pita: 20 RON
  • Cheesy crushed potatoes: 16 RON
  • Crushed patatoes, chilli, garlic & parsley: 14 RON

Să luați în considerare că acest articol este o părere absolut obiectivă, iar orice experiență de-a voastră, pozitivă sau negativă ne poate ajuta să ne facem o părere constructivă. Mai mult decât atât, dacă doriți să susșineți restaurantele sau localurile preferate în această perioadă, vă recomandăm să comandați la domiciliu.

Pentru cei care nu au încă un cont pe foodpanda, pot folosi voucherul de comunitate foodcrew15 pentru prima comandă minimă de 30 lei.

Spor la căutat bun simț în farfurie!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul