Casa Bunicii 2, spațiul nemulțumitor pentru o mâncare atât de bună

Casa Bunicii 2
Timișoara

Știam despre CB că oferă mâncare bună timișorenilor dar, totuși, nu fusesem niciodată la ei în inspecție. Ocazia s-a ivit în prag de toamnă, odată cu Săptămâna Restaurantelor.
Zis și făcut: după rezervarea făcută pe site-ul special al evenimentului, am ajuns la CB 2 într-o sâmbătă după-amiază.

Localul

De la început vreau să spun că spațiul restaurantului este cam nesatisfăcător pentru oamenii care au copii (scările de la intrare nu sunt deloc plăcute) și care nu fumează. Având o dispunere tip vagon, la subsol (lumina naturală lipsește complet), localul permite trecerea fumului dintr-o parte în alta fără nicio problemă, astfel încât nefumătorii și copiii fumează vrând-nevrând. Ventilația nu mi s-a părut că-și făcea datoria, fiind și foarte mulți oaspeți ai restaurantului care luau masa la ora respectivă.

Meniu

Meniurile CB 2 au fost:

  • 1. Ceafă bănățeană cu cartofi bănățeni, salată de castraveți murați și desert dragoste fierbinte;
  • 2. Piept de pui cu sos de mere, salată verde și desert dragoste dulce.

Am avut plăcerea să gust doar meniul 1 nefiind deloc fanul cărnii combinate cu fructe. Ceafa bănățeană (ceafă la grătar gratinată, cu ciuperci, șunculiță și cașcaval deasupra) și cartofii, tot bănățeni (cuburi mari, la cuptor) au constituit un felul 2 foarte consistent și savuros. Ingrediente bune, proaspete, porții suficient de mari. Am avut senzația, la un moment dat, că ceafa ar mai fi putut sta pe grătar dar, e posibil să mă fi înșelat. Castraveții acriți la soare au fost de-a dreptul delicioși, unii dintre cei mai buni mâncați de mine până acum, și au completat cu succes felul descris mai sus.

Cartofi si Ceafa Casa Bunicii

Casa Bunicii Mujdei

Castraveti Murati Casa Bunicii

Desertul a fost alcătuit din înghețată de vanilie, de casă, și sos de zmeură cald, servit separat. Delicioasă combinația, cu singura nemulțumire că înghețata era mult prea dulce chiar și pentru un fan dulce ca mine. Aș fi vrut ca, măcar, sosul de zmeură să fie mai mult, pentru a aduce un echilibru desertului.
Pe lângă cele de mai sus, aș fi vrut un sirop de casă de vișine care nu exista așa că, m-am mulțumit cu unul de zmeură. Bun și acesta!

Sirop Casa Bunicii

Dragoste Casa Bunicii

Prețuri și servire

Servirea a fost…așa și așa. Comanda a fost luată rapid dar, felul principal a sosit destul de greu (chiar dacă făcusem rezervare și știau câte porții o să se comande), salata de castraveți a lipsit la apel și a trebuit să o solicităm separat, iar desertul, din nou, s-a lăsat mult așteptat. Ce nu mi-a plăcut la siropul de casă a fost prezentarea în halbe de bere și, mai ales, cantitatea, 400 ml în loc de 500 ml, așa cum figura în meniu. Bilă albă pentru scaunul de masă care a fost adus bebelui fără a-l solicita.
Per total, un prânz bun, gustos, la un preț ok (25 lei, față de 50 lei în mod normal). Totuși, având în vedere spațiul CB 2 și neajunsurile servirii, nu știu dacă voi mai repeta experiența.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Casa Bunicii 2

Adresă:
Strada Petőfi Sándor 79, Dumbrăvița
Telefon:
Website:

[…] iar, nu am mai insistat și am dat comanda pentru băuturi, am cerut un ceai de fructe și un sirop de zmeură. Am rugat-o totuși să ne lase un meniu să putem să dăm comanda când se strânge tot […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul