8 martie cu sculptură în fructe la Restaurant Belvedere

Restaurant Belvedere
Timișoara

Vă povesteam în articolul trecut despre meniul de primăvară și cel dedicat cinei de 8 martie, ambele pregătite cu multă imaginație de Chef Asen Asenov la Restaurant Belvedere. Să știți că, pe lângă meniul festiv, seara de 8 martie vine cu un eveniment în premieră pentru Timișoara: un spectacol live de sculptură în fructe.

Arhitectul Corneliu Nicoara va realiza creații impresionante, cu motive florale de primăvară. Pe lânga acestea, va crea mărțișoare comestibile (în mere, pere, mango etc), care vor fi dăruite  doamnelor și domnișoarelor.

Sculptura în fructe e o artă thailandeză veche de peste 700 de ani, care a apărut la curtea regală atunci când una din servitoare a  născocit o cale de a-l încânta pe rege în timpul mesei, realizând dintr-un fruct banal o frumoasă floare exotică. Preocuparea thailandezilor pentru detalii și rafinament a creat o tradiție care, astăzi, este răspândită în întreaga lume și îndrăgită de oameni de pretutindeni.


La spectacolul din Timișoara veți fi părtași la procesul de creație și vă veți putea bucura ochii, sufletul și … papilele gustative cu aceste fructe transformate în flori și în mărțișoare.

Iată și meniul pentru cina de 8 martie, special creat pentru gustul doamnelor și domnișoarelor, o combinație inovativă de preparate de primăvară, echilibrate și sănătoase.


Aperitiv
Duo de păstrăv și șalău cu piure de țelină acompaniat de salată verde asortată

Fel principal
Rulou din file de pui cu spanac baby, muguri de pin însoțit de garnitură de fasole verde franțuzească și dulceață de morcovi aromatizată cu ghimbir.

Desert
Panna cotta cu sos de zmeură și sticksuri de ciocolată neagră cu mentă.

Vin Lacerna Rose cu nuanțe fine de căpșuni și influențe citrice (un pahar) .

Preț: 70 lei / persoană.
Sursă fotografii sculptură în fructe: fotografie 1 , fotografie 2.

Restaurant Belvedere

Adresă:
str. Mărășești nr. 1-3
Telefon:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul