Homefresh – home cooking reinventat într-o serie de cărți cu rețete

Fiind în perioada în care consumerismul este considerat boala secolului (sau cel puțin era înainte de pandemie), nevoia de a ne reinventa este obligatorie pentru a nu pica în această capcană. Anume cu această misiune au apărut pe piață Homefresh, pentru cei care doresc să mănânce bun și sănătos, gătind acasă. 

Cine este Homefresh și de ce home cooking reinventat?

Conceptul din spatele Homefresh era cât se poate de simplu și la îndemâna fiecăruia, mai ales pentru cei care sunt mereu presați de timp, având o abordare complet diferită. Astfel, serviciul lor se baza pe cumpărarea, pregătirea și proporționarea ingredientelor, conform rețetei care însoțea comanda. Practic, trebuia să alegi unul dintre meniurile lor pentru care primeai toate ingredientele necesare, pregătite pentru a fi gătite într-un timp scurt.

Rețetele erau inspirate din diferite bucătării ale lumii, adaptate pentru toate stilurile de alimentație, inclusiv vegetarian și vegan. Deși conceptul este unul cât se poate de sustenabil și creativ, iar clienții au reacționat foarte pozitiv, în 2019, fondatorii au ajuns la concluzia că piața din România nu este pregătită pentru o astfel de abordare. Astfel, cea mai bună decizie era să oprească activitatea Homefresh, în loc să compromită valorile pe care le promovau.

Homefresh reinventat într-o serie de cărți

Din fericire, însă, fiind vorba de o altă reinventare, de curând, cei de la Homefresh au reușit să adune toate rețetele lor, testate și îmbunătățite de-a lungul timpului, în 2 volume de cărți. 

Prima carte cuprinde 50 dintre cele mai apreciate rețete de către clienții Homefresh și este prietenoasă cu toate stilurile de alimentație. Cartea ne plimbă prin diverse țări și culturi culinare din lume, iar cuprinsul ei include 25 de rețete cu carne, 11 rețete vegetariene și 14 rețete vegane. Acestea au cele mai diverse arome și valori nutriționale, astfel putând fi încercate și de cei care țin diete sau au un stil de alimentație vegan sau vegetarian.

 

Dincolo de prima carte, autorii ne promit și alte volume tematice pe diferite rețete ce au făcut parte din bucătăria Homefresh. În acest sens au anunțat deja și volumul doi, care este disponibil pentru precomandă pe website-ul lor.

 

Homefresh în bucătăria FoodCrew

Echipa FoodCrew a urmărit Homefresh încă de la lansare, iar acum am avut ocazia să răsfoim primul volum de rețete în bucătăria noastră și să gătim. După multiple dezbateri între membrii echipei noastre asupra rețetei pe care să o încercăm prima dată, am hotărât că puiul brazilian cu lapte de cocos va fi pe gustul tuturor.

Rețetă - Homefresh

Zis și făcut, ne-am făcut inventarul prin cămară, inventarul prin lada de condimente și am pornit în achiziționarea elementelor care ne lipseau. Am găsit piept de pui, am găsit lapte de cocos, iar la capitolul condimente ne-am plimbat puțin mai mult, chiar și prin al doilea și al treilea supermarket, după anason stelat. În lipsă de anason stelat, ne-am documentat și am cumpărat câteva elemente alternative, cum ar fi fenicul, tarhon și pudră de chimen. Și cu piperul cayenne am avut o aventură, însă ne-a fost mai simplu pentru că din start, bucătarii Homefresh ne-au recomandat praful de chili ca echivalent – pe care îl aveam deja în dotare.

Am ajuns acasă, am amestecat primele condimente într-un bol și am condimentat pieptul de pui. Până s-a pătruns carnea, am mai răsfoit cartea, am învățat etapele pe de rost și am stabilit cum va urma să gătim împreună în bucătărie. Ulterior, ne-am și apucat de treabă: unii au prăjit carnea, alții s-au ocupat de orez, iar la final sosul l-am făcut împreună. 

Homefresh pentru voi

Noi vă mai arătăm preparatul final și sperăm că v-am făcut poftă să îl și gustați, pentru că mirosul este pur și simplu demențial. Mirosul ne-a dus cu gândul la țările orientale și ne-a făcut poftă de călătorit, astfel că vom mai deschide cartea curând și vom alege și alte rețete cu specific internațional. 

Pentru voi avem o propunere: dacă v-am făcut poftă sau vă este foame după ce ați citit articolul nostru, alegeți primul volum de la Homefresh și apucați-vă de gătit. Noi v-am extins beneficiile lui #foodcrew15, iar acum el vă aduce 15% discount la achiziționarea primului volum de pe site.  Sau puteți opta pentru ambele volume într-un pachet cu preț special, cu 20lei reducere și transport gratuit oriunde în țară.

Dacă aveți deja cartea și vreți să descoperiți alte rețete care poate nu au fost în meniul celor de la Homefresh, însă rămân în aceeași tematică, atunci vă mai dezvăluim ceva. Oana Pâslaru, unul dintre co-fondatori, a lansat recent Gastron – un blog culinar cu rețete și sfaturi gastronomice. Noi deja ne-am abonat și avem în plan să gătim câteva rețete. 

Dacă gătiți din carte, dați-ne tag pe Facebook sau Instagram, iar noi promitem să vă facem preparatele vedetă pe profilurile FoodCrew și Homefresh.

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul