În urmă cu două săptămâni am lansat cititorilor Food Crew provocarea de a ni se alătura la o Seară de Găteală. Spunem provocare pentru că așa cum poate v-ați aștepta, ne șade mai bine în fața farfuriei decât în fața aragazului. Apreciem deci curajul celor care ne-au acceptat provocarea!
Concursul în sine a presupus ca cititorii pasionați de gătit să ne trimită o poză cu una dintre mâncărurile lor cele mai apetisante și mai interesante, urmând ca pe baza cantității de precipitații stârnite în gurile noastre să alegem 5 meșteri bucătari de la care să mai prindem și noi ceva meserie. Ne pare rău dacă dezamăgim pe cineva, însă noi nu ne-am putut opri la 5 și am selectat 7 poze și deci 7 colegi de găteală 🙂
Iată preparatele lor:
Pompiliu a pregătit o tavă de pui la cuptor cu muștar Dijon și usturoi copt alături de o garnitură de cartofi natur cu morcovi și mărar.
Daniel ne-a povestit aventura sa culinară de la malul mării, acolo unde a gătit la ceaun o tocăniță de cartofi și cârnați afumați cu care și-a cucerit gașca. Bănuim noi că a punctat și prin prezentarea mâncării, care a fost servită în PET-uri de 2L de Timișoreana decapotate 🙂
După două feluri atât de sățioase a fost rândul lui Kati să ne trimită o minune de poză pe care la început n-am știut de unde s-o luăm. Minunați-vă și voi la tortul de frișcă care ne-a lăsat cu gura căscată!
Nicoleta a completat capitolul deserturi cu un tort dimplomat de frișcă și fructe care ne-a chinuit mult poftele.
Pentru că 3 e cifră cu noroc, Laura a încheiat meniul de dulce cu o minunată tartă cu fructe.
Deși suntem mare amatori de dulce, mai ales când vine vorba de bunătăți făcute în casă, un desert atât de copios ne-a stârnit din nou pofta de mâncare. Noroc cu Crina, care ne-a împărtășit pozele primei sale fripturi de vită à la provençal.
În final, o intrare specială în concurs. Sorin a încercat o rețetă proprie pe care a numit-o Bounty Chocolate Fall și care este un tort de ciocolată în patru straturi acoperit din belșug de cremă de nucă de cocos, care a fost apoi glazurat cu ciocolată neagră.
Aceștia sunt cei 7 noi colegi de găteală și cele 7 rețete magnifice cu care ne-au chinuit. De la ei vom încerca să furăm meserie, sau dacă nu măcar să-i batem la rummy sau table în pauzele de găteală — noroc cu camera de chill-uială a gazdelor noastre de la Hostel Costel cărora le mulțumim încă o dată! Mulțumim totodată și Cristinei, cea care a mers în pețit cu Seara de Găteală la Costel.
Ne rămâne să definitivăm împreună meniul pentru sâmbătă, nu de alta însă dacă reproducem întocmai propunerile primite s-ar putea să dăm în hiperglicemie. Revenim în weekend cu poze de la gura cuptorului, deci țineți-ne aproape pagina de Facebook și contul de Twitter 😉
Nici un comentariu