Seară de Găteală cu cititorii Food Crew la Hostel Costel

Hostel Costel
Timișoara

În urmă cu două săptămâni am lansat cititorilor Food Crew provocarea de a ni se alătura la o Seară de Găteală. Spunem provocare pentru că așa cum poate v-ați aștepta, ne șade mai bine în fața farfuriei decât în fața aragazului. Apreciem deci curajul celor care ne-au acceptat provocarea!

Concursul în sine a presupus ca cititorii pasionați de gătit să ne trimită o poză cu una dintre mâncărurile lor cele mai apetisante și mai interesante, urmând ca pe baza cantității de precipitații stârnite în gurile noastre să alegem 5 meșteri bucătari de la care să mai prindem și noi ceva meserie. Ne pare rău dacă dezamăgim pe cineva, însă noi nu ne-am putut opri la 5 și am selectat 7 poze și deci 7 colegi de găteală 🙂

Iată preparatele lor:

Pompiliu a pregătit o tavă de pui la cuptor cu muștar Dijon și usturoi copt alături de o garnitură de cartofi natur cu morcovi și mărar.

Pui cu mustar dijon si cartofi natur la cuptor

Daniel ne-a povestit aventura sa culinară de la malul mării, acolo unde a gătit la ceaun o tocăniță de cartofi și cârnați afumați cu care și-a cucerit gașca. Bănuim noi că a punctat și prin prezentarea mâncării, care a fost servită în PET-uri de 2L de Timișoreana decapotate 🙂

Tocăniță de cartofi cu cârnați la ceaun

După două feluri atât de sățioase a fost rândul lui Kati să ne trimită o minune de poză pe care la început n-am știut de unde s-o luăm. Minunați-vă și voi la tortul de frișcă care ne-a lăsat cu gura căscată!

Tort Barbie de ciocolată și frișcă roz

Nicoleta a completat capitolul deserturi cu un tort dimplomat de frișcă și fructe care ne-a chinuit mult poftele.

Tort diplomat cu frișcă și fructe

Pentru că 3 e cifră cu noroc, Laura a încheiat meniul de dulce cu o minunată tartă cu fructe.

Tartă cu fructe și budincă de vanilie

Deși suntem mare amatori de dulce, mai ales când vine vorba de bunătăți făcute în casă, un desert atât de copios ne-a stârnit din nou pofta de mâncare. Noroc cu Crina, care ne-a împărtășit pozele primei sale fripturi de vită à la provençal.

Cotlet de vită a la provencal

În final, o intrare specială în concurs. Sorin a încercat o rețetă proprie pe care a numit-o Bounty Chocolate Fall și care este un tort de ciocolată în patru straturi acoperit din belșug de cremă de nucă de cocos, care a fost apoi glazurat cu ciocolată neagră.

Bounty Chocolate Fall tort de ciocolată cu cremă de nucă de cocos

Aceștia sunt cei 7 noi colegi de găteală și cele 7 rețete magnifice cu care ne-au chinuit. De la ei vom încerca să furăm meserie, sau dacă nu măcar să-i batem la rummy sau table în pauzele de găteală — noroc cu camera de chill-uială a gazdelor noastre de la Hostel Costel cărora le mulțumim încă o dată! Mulțumim totodată și Cristinei, cea care a mers în pețit cu Seara de Găteală la Costel.

Ne rămâne să definitivăm împreună meniul pentru sâmbătă, nu de alta însă dacă reproducem întocmai propunerile primite s-ar putea să dăm în hiperglicemie. Revenim în weekend cu poze de la gura cuptorului, deci țineți-ne aproape pagina de Facebook și contul de Twitter 😉

Hostel Costel

Adresă:
Petru Sfetca Street no.1 (former Vidra), Timișoara

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul