Turta dulce mult aduce!

Queen's Pub
Oradea

Azi, cu-ntârziere, c-aşa-s ardelenii (şi eu nu vreau deloc să mă dezic de la vorbă), am să vă povestesc cum a fost la atelierul orădean de turtă dulce, la care v-am invitat săptămâna trecută. 🙂 Aşadar, aproximativ 20 de curioşi ne-am întâlnit sâmbătă la Atelierul de turtă dulce propus de prietenii din Timişoara (Camelia şi Claudia, vă mulţumim!). Curioşi de toate vârstele, ţin să precizez, de la copilaşi drăgălaşi de doar câţiva anişori, până la oameni maturi în toată firea, dornici să-nveţe despre tainele minunatului desert, spre a-şi încânta familia sau apropiaţii.

Organizatorii ne-au întâmpinat cu şorţuri de la sponsorul Boromir şi cu o selecţie de arome ce pluteau în încăpere – mixul de condimente special pentru turtă dulce a făcut ravagii printre pofticioşi.

Arome pentru turta dulce

Ne aşteptau şi mese pregătite pentru “maeştrii” bucătari de ocazie, şi noi am tăbărât nevoie mare asupra lor!

Atelier de Turta Dulce in Queens Pub din Oradea

Fetele pregătiseră deja aluatul, care ne aştepta, şi-am început distracţia.

Aluat pentru turta dulce

În timp ce-am primit indicaţii despre cum să “colaborăm” cu delicioasa compoziţie, Claudia ne-a povestit tot felul de întâmplări legate de turta dulce, precum şi indicaţii sau ponturi care să ne-ajute când va veni vremea să experimentăm în propria bucătărie.

Participanti la Atelierul de Turta Dulce din Oradea

Aluatul a fost întins (al meu ceva mai greu, pentru că nu eram atât de talentată la mânuit făcăleţul cum credeam iniţial), formele tăiate, tăvile date la cuptor, şi-n tot acest timp, dragile noastre fete ne-au pregătit două surprize.

Forme pentru turta dulce

Mai întâi, Claudia ne-a făcut “pe viu” un aluat de turtă dulce, la care-am ajutat, ţin să precizez (eu am bătut oul! 😆 ) şi mai apoi ne-am jucat într-un atelier de lucru manual (că tot e moda hand-made) felicitări de Crăciun! Ne-am distrat de minune, punându-ne imaginaţia la treabă, şi pentru câteva minute preţioase mi-am amintit că e foarte fain să fii din nou copil, să te joci cu creioane şi lipici!

La final, momentul maxim de încântare: să decorăm bunătăţile. Toată lumea a dat dovadă de imaginaţie, şi-au ieşit unele turtiţe faine!

Turta dulce pregatita la Atelierul de la Oradea

Acum, cu ce-am rămas eu din toată treaba asta: în primul rând, cu curajul de-a încerca singură să prepar minunatul desert! Ştiu ce trebuie făcut, şi-am să m-apuc de treabă. Apoi, am cunoscut oameni drăguţi, şi cel mai important, mi-am amintit că-i bine să fim, din când în când, copii! Sărbători fericite vă doresc, şi să-mi povestiţi cu ce deserturi îi veţi încânta pe cei dragi de Crăciun! 🙂

Queen's Pub

Adresă:
Str. Primăriei, nr. 23, Oradea
Telefon:
Website:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul