Cronică de eveniment: O seară dulce în noua locație La Folie

La Folie
București

În general, promisiunea unei degustări de dulciuri e un lucru care-mi face genunchii să tremure şi simţurile s-o ia razna, iar câteva voci din capul meu încep să obiecteze ferm şi argumentat că poate-ar fi mai bine să îmi pun pofta-n cui. Pe astea ultimele le fac uşor să tacă, am o metodă care dă roade de când am descoperit că, deşi nu fac neapărat bine la siluetă, dulciurile fac bine la suflet.

În această stare am fost miercuri să sărbătoresc deschiderea oficială a noii locaţii La Folie din Centrul Vechi al Bucureştiului.

La Folie e o cafenea-patiserie micuţă, inspirată de atmosfera cafenelelor franţuzeşti, şi care se află acum pe strada Franceză (cât de nimerit!) a centrului capitalei. Patiseria beneficiază de o terasă cu canapele şi perne moi ce îi aşteaptă pe pofticioşi să se detensioneze după o zi intensă de lucru, iar interiorul are un design minimalist şi modern, cu galantare îmbietoare de prăjituri din cele mai felurite şi pe gustul tuturor. Un plus este şi că în interior nu se fumează.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Degustarea a început cu un vin rosé foarte rece şi foarte bun, iar dulciurile n-au întârziat nici ele să apară: pavlova cu fructe de pădure, tiramisu, brownie cu vişine, cupe cu fructe, mousse tropical şi coconut cake. Bune toate, în special brownie-ul cu vişine, preferatul meu dintre toate, înnebunitor de papile, cremos, acrişor şi dulce în proporţii echilibrate.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Festinul dulce a continuat cu o felie generoasă de cheesecake cu ciocolată şi rodie pe deasupra și un Snickers Cake. Ambele cu gust plin şi de-a dreptul decadente, dacă mă întrebaţi pe mine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La Folie e o destinaţie foarte cool pentru amatorii de mic-dejun, care găsesc aici diverse tipuri de cafea, croissante şi produse de patiserie, dar şi pentru cei care vor să se răsfeţe cu o prăjitură şi un cocktail la sfârşitul zilei de lucru sau în weekend. Am văzut în meniul lor un croissant cu migdale care îmi face cu ochiul foarte tare, dar şi un frappe cu ness care pare perfect mulat pe gusturile mele.

Ne vedem acolo?

La Folie

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul