Nu știu voi, dar eu aștept cu nerăbdare să vină vara să mă pot bucura de roșii proaspete și aromate! Până atunci, am pregătit o rețetă delicioasă, cu gândul la zile însorite: galette cu roșii și cremă de brânză, aromată cu ceapă și usturoi verde. Mmm….un deliciu!
Număr porții:
8Timp pregătire:
20 minTimp gătire:
30 minTimp total:
50 minIngredinte
Aluat:
300 de grame făină integrală
2 linguri semințe de chia mărunțite
1 lingură oțet de mere
jumătate de linguriță de sare
115 grame de unt
Umplutură:
2-3 roșii bine coape (eu am ales un soi de roșii maro)
200 de grame cremă de brânză
2 cepe verzi
un usturoi verde
o lingură de lapte
sare și piper
oregano
semințe (susan alb și negru, dovleac, floarea soarelui)
un ou
Instrucțiuni
- Pentru prepararea aluatului, amestecă într-un bol făina cu semințele de chia măcinate, adaugă sarea, oțetul de mere și untul. Dacă aluatul nu se leagă, adaugă 1-2 linguri de apă foarte rece. Întinde auatul pe o suprafață presărată cu făină și împătură-l în jumătate, iar apoi întinde-l din nou. Repetă împăturarea aluatului de 6 ori pentru a te asigura că nu rămîne sfărmicios.
- Întinde apoi aluatul în formă rotundă și mută-l pe o tavă cu hârtie de copt și pune tava în frigider să se întărească puțin aluatul.
- Pornește cuptorul să se încălzează la 200 °C, iar apoi începe să faci umplutura. Amestecă într-un mărunțitor crema de brânză cu ceapa și usturoiul verde, laptele și condimentele (sare, piper și oregano).
- Întinde crema de brânză peste aluat, dar lasă 2.5 cm margine și apoi taie roșiile felii și asează-le peste crema de brânză.
- Acoperă roșiile cu marginea aluatului și apoi bate bine oul și cu ajutorul unei pensule, dă marginea alualului cu ou și presară semințele peste.
- Dă la cuptor pentru 30 de minute, până roșiile se coc și aluatul devine auriu. Lasă-l apoi să se răcească 5-10 minute și servete călduț. Poftă bună!
Poftă bună și spor la „croit arome”!
Nici un comentariu