Chec cu ciocolată și coacăze roșii

Printează | Email

Deserturile sunt o tentație mare pentru toată lumea, așa că astăzi vă propunem un desert mai sănătos: chec cu ciocolată și coacăze roșii.

De ce este mai sănătos? Pentru că conține zahăr de cocos – o variantă mai sănătoasă a zahărului rafinat, dar și mai gustoasă pentru că are o aromă puternică de caramel. Mai mult decât atât, am înlocuit făina albă cu făina de castane și este un chec fără gluten. Făina de castane este dulce și aromată, perfectă pentru un desert deosebit.

Chec cu ciocolată și coacăze roșii

Număr porții:

12

Timp pregătire:

20 min

Timp gătire:

40 min

Timp total:

60 min

Ingredinte

Ingrediente chec:
200 de grame unt
125 de grame zahăr de cocos (noi am folosit zahăr Golden Flavours)
4 ouă
150 de grame banane
esență de migdale
175 de grame făină de castane
25 de grame cacao
sare
1 linguriță de bicarbonat
100 de grame de coacăze roșii
Ingrediente glazură:
100 de grame ciocolată
coacăze roșii pentru decor
zahăr pudră (opțional)

Instrucțiuni

  1. Se amestecă untul cu zahărul de cocos cu ajutorul unui mixer și apoi se adaugă auăle rând pe rând.
  2. Se pisează bine bananele și se incorporează și ele cu esența de migdale în cremă.
  3. Mai apoi se adaugă ingredientele uscate: făina de castane, cacao, sare și bicarbonat. Pentru o consistență pufoasă recomand să fie cernute cu ajutorul unei site.
  4. Se amestecă bine ingredientele uscate cu cele umede și apoi se incorporează coacăzele roșii.
  5. Se dă checul la cuptor pentru 40-45 de minute, la 160 ‎°C. Pentru un aspect deosebit folosiți o formă de silicon tip guguluf.
  6. Când e gata checul scoate-l cu grijă din formă și lasă-l să se răcească puțin. Între timp, pune ciocolata la topit într-un castron, deasupra unei oale cu apă care fierbe (procesul baie marie).
  7. Când s-a topit ciocolata, toarnă peste chec, în așa fel încât să curgă apetisant. Decorează deasupra cu coacăze roșii, dar recomand să le rupi de pe ciorchine pentru că se taie mai ușor checul așa. Eu nu le-am rupt și au încurcat puțin. La final, se poate presăra puțin zahăr pudră, dar e opțional.

Chec cu ciocolată și coacăze roșii

Poftă bună și spor la „croit arome”!

Flavor Tailors

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul