A fost odată, nu tare demult, un explorator aşa cum ne place tuturor sa ne imaginam ca vom fi când creştem mari. Nenea asta, Thor Heyerdahl, a reuşit să navigheze peste mări şi oceane, însă nu oricum. El şi echipajul său de pogani au construit pentru fiecare expediţie câte o barca sau pluta – după cum l-a stat în puteri. Asta este Kon-Tiki.

Locul cu acelaşi nume din Sibiu este defapt 3 în 1: o bodega, un restaurant şi o pensiune. Cu toate acestea, încă nu am descoperit care este legătura cu Kon-Tiki :)

Recent i-am revizitat. Nicio surpriză. Pensiunea părea închisă, restaurantul nu are nici măcar un orar, dar la dugheană era forfotă mare. Am intrat şi după salutul aruncat către ospătar caut rapid 2 locuri la orice masă. Am găsit o singură masă din 12 la care era doar o persoană, ne aşezăm şi apoi îi urăm poftă bună.

Ne prinde ospătarul din urmă şi îi spunem şoptit ca vrem câte “o ciorbă”. După 2 minute, se întoarce la masă cu farfurii, tacâmuri şi smântână, mujdei, oţet şi ardei iuţi (murați şi proaspeţi). Mai trece 1 minut şi vine şi “ciorba”. Farfurie se umple cu vârf. De vis. Fără egal. Pot să pun pariu că nu a găsit Thor, cel cu Kon-Tiki, aşa ceva nici în Peru nici în Insula Paştelui.

Despre ce aberez eu defapt? O minunată ciorbă de burtă. Cea mai bună, o veţi găsi în Sibiu la Kon Tiki.

Deşi după o aşa ciorbă altele par de prisos, se cuvine să notez că din meniu aveţi de unde alege, restul preparatelor fiind  de asemenea gustoase. Ambianţa este de 2 stele, e curat şi decent, dar nu luxuriant. Servirea este rapidă şi eficientă fără prea multă etichetă.

Poftă bună!

Acesta este unul dintre articolele trimise de către cititorii care au dorit să scrie pe Food Crew. Ai ceva să ne spui sau doreşti să ne povesteşti despre una din aventurile tale culinare? Aşteptăm mesaje la posta@foodcrew.ro

Despre alte întâmplări asemănătoare

Ficăţei de pui cu piure la Casa Romană din Sibiu Delicii ardelenești în Sibiu
Piept de pui la cuptor la Restaurant Columna în Braşov Columna lui Kronstadt
Cartofi cu rozmarin si şniţel pane la Casa Veche în Sibiu Meniul zilei la Casa Veche, în Sibiu
2-restaurant-la-padure-ciorba-de-burta-si-ciorba-de-vacuta Povestea continuă. Acum şi La Pădure.
Comentarii:

Comentarii Clasice

 • Iti recomand sa mergi pe Str. Dimitrie Anghel din Sibiu – Adi & Nicole se numeste locatia.
  Incearca acolo mancarurile traditionale – in speta, ciorba de burta – nu vei fi dezamagit.
  Eu unul, prin comparatie, sunt dezmagit de Kon Tiki.

  • raluca

   pai tin sa te contrazic – vrei ciorba de burta 100@ adevarata – du-te la cortina si o sa pleci ghiftuit dupa ce te vei infrupta cu nesat din toate bucatele servite!

5 linkuri înapoi

 1. Ciorbă cu vârf şi îndesat la Kon Tiki | Șmen.ro
 2. Tweets that mention Ciorbă cu vârf şi îndesat la Kon Tiki | FoodCrew -- Topsy.com
 3. DELIveryCIOS de Bucureşti | FoodCrew
 4. Kontiki, epopeea burții de vacă » arhiblog.ro blog
 5. Transylvanisches Tagebuch: Kultige Kuttelsuppen, Goldsuche in Goldbach und Hirtendamen in Highheels |

Comentariu nou

*
*
*

Comentarii Facebook