Complexul studenţesc din Timişoara arată trist într-o zi ploioasă. Cam la fel cred că simţeau şi cei care stăteau înghesuiţi în fumul cu aromă de prăjeală la Pleşcaviţă şi cei care umpleau mesele la Roy şi cu siguranţă şi cei de la Prêt de pe terasă, pe a căror feţe se citea şi mai evident tristeţea.
Pentru că cele 3 faimoase locaţii nu păreau primitoare, am fost nevoit să mă refugiez în primul loc care mi-ar fi putut astâmpăra foamea: Zet – ilustra şaormerie cu nume feng shui.
Dacă nu i-aţi mai trecut pragul de ceva vreme pentru că:
a) mâncaţi de undeva mai aproape de casă deoarece greutatea nu vă mai permite deplasări lungi,
b) v-aţi lăsat de junk food,
c) v-aţi mutat din Timişoara, sau
d) aveţi un alt motiv pe care o să-l detaliaţi într-un comentariu,
atunci veţi fi surprinşi să aflaţi că la Zet s-a renovat.
Se pare că banchetele şi scaunele din inox nu făceau localul destul de primitor, aşa că noul decor îmbină elemente rustice precum pereţii placaţi cu ardezie şi banchetele ortopedice din lemn cu spătar înalt, late cât să poţi rezema juma’ de bucă. Plasma suspendată pe suport peste o jumătate de masă aduce localul la standarde tehnologice general acceptate. Pe lângă asta, plasma mai acoperă şi un sfert din masa pe jumătate inutilizabilă proptită în peretele veceului. Această masă mi-a fost şi mie pupitru de observare.
Şi sunt de observat destule când stai şi-ţi rumegi shaworma într-un local precum Zet.
În primul rând clientela, oamenii care vin să ia bunătăţi la pachet sau aleg să se aciuiască pe la mesele dinăuntru sunt dintre cei mai pitoreşti: studentele finuţe suflate cu argint din cap până-n picioare vin la shaworma, băieţii de la Zen cumpără şi ei de la Zet şi la fel şi doamnele venerabile; şcolăreii mai lipsesc.
Apoi sunt angajaţii, despre care e util de asemenea de ştiut câteva lucruri. Poartă tricouri pe care scrie că ne aşteaptă la Şaormeria Zet vis-a-vis de căminul 12 – mă întreb dacă scopul tricourilor e să fie purtate de către angajaţi şi pe stradă. Mai trebuie ştiut că la prima masă de lângă uşă iau de obicei pauză cu rândul angajaţii – probabil că e strategia firmei să îi infiltreze printre clienţi cu scopul de a vedea lumea prin ochii celor care plătesc. Dacă asta era ideea nu prea le-a ieşit.
Nu în ultimul rând, cel mai important lucru pe care s-a cuvenit să-l observ a fost mâncarea, sau mai bine zis modalitatea de preparare a mâncării. Nu ştiam ce ingrediente fac shaworma de la Zet atât de bună – şi chiar este o părere sinceră. Astfel am aflat că responsabil e brandul Aro: cartofi pai Aro, ulei Aro, dacă Metro cresc şi pui, cu siguranţă şi pe carnea de pui scrie Aro 🙂
Nu am vrut să las nici decorul, nici atmosfera să îmi întunece judecata şi astfel pot spune cu mâna pe inimă că shaworma de la Zet e una bună. Cel mai mult s-a remarcat de data asta maioneza, care îmi place să cred că nu a fost de la tub, ci frecată cu vreun mixer din câteva ouă. Cel puţin gustul şi consistenţa aşa o recomandau.
Era să uit: dacă treceţi pe la Zet trebuie neapărat să încercaţi toaleta… dacă reuşiţi să intraţi bineînţeles 😀
Shaorma în complex - minunea la 8 lei | FoodCrew
[…] să spun că nu am avut parte de nicio revelaţie. Nu am simţit să fie mai gustoasă decât shaorma de la Zet spre exemplu, însă este cu siguranţă departe de talmeş-balmeşul în lipie care se vinde sub […]
Teoria gyros-ului în miez de noapte | FoodCrew
[…] şi ar fi trebuit să mâncăm din picioare), Pret-a-manger şi 3F şi nu în ultimul rând pe Zet şi a lui shaorma. Aşa am ajuns din nou la greci, după o lungă […]
Comentarii
Mihi
Eu am papat in cateva randuri la Zet (dar asta in orele tarzii ale noptii) si atunci e de remarcat clientela din care lipsesc doamnele si obsesia angajatiilor de a curata locul incontinuu, iar legat de shaorma ai uitat de castraveciorii picanti…yam-yam!
Baia :)) Nu fi rau! E spatiu folosit..inteligent. Sunt sigura ca si Grasa Vesela se poate strecura acolo cu un pic de efort. Facem o incercare? 🙂
Infidel Gastro
Castraveciori picanţi? Mie nu mi-au pus aşa ceva, deşi am cerut cu de toate. Hoţie! :p
Liana
S-or fi schimbat ingredientele de cand nu a mai fost Mihi pe acolo 🙂
cos
Hm… castraveciorii de la Zet cu sosul de usturoi si varza de la termopane de acum vreo doi ani… Shaworma Nirvana…
Infidel Gastro
Şi tot legat de şaorma, mă tentează să încerc Pinguin din Libertăţii. Am auzit lucruri interesante, nu neapărat de bine 🙂
andie
hahaha
vezi ca Aro ii produs Billa
Tip era a grupului METRO
why do i even know these things?!?!
Infidel Gastro
Nu e Clever e al lui Billa? Şi în celebra suită mai intră şi Winny de la Cora 🙂
AndyGo
sincer, eu cred ca toleta de la Zet a fost conceputa impotriva exhibitionistilor. Adica, daca ai un gand nebunesc dimpreuna cu prietena/prietenul ta/tau mai bine te orientezi spre alt local.
Din cate imi amintesc si toaleta vecinilor de la Istambul e la fel de minuscula. O fi vre-un trend.
Sandru Andrei
Cunosc pe cineva care a lucrat acolo, si fara nicio “vrajeala” mi-a zis cum statea carnea de pui la dezghetat si 2 zile, iar mustele n-avea nicio problema in a juca tenis cu piciorul pe ea.
asa ca mai ganditi-va ce si de unde mancati inainte sa salivati dupa deliciosul junk (printre ai carui fani ma numar(am) si eu)
Infidel Gastro
Mulţam de inside info! Până acum am fost feriţi de toxiinfecţii şi totuşi într-un mod sadic suntem curioşi dacă vom da peste primul local care ne va da dureri de stomac 🙂
ionut
am mancat de peste tot din complex da mai buna ca la zet nu am mancat si apropo acum au deschis si in calea sagului dupa PINK bei o bere dupa care bagi un kebab o shawarma
Infidel Gastro
Încep să se înmulţească shaormeriile de cartier 🙂
ionut
si toate astea intr-un loc mai mult decat decent e non-stop si pe langa alte sawormarii e destul de aranjata n-ai zice ca e fast-food,curat si poti sa stai fara grija ca nu o sa te imprietenesti cu vreo toxinfectie si au un snitel de pui super care il face pe loc e drept tre sa astepti cam 3-5 min dar merita mananci proaspat
Gustul meu
Nu mai laudati degeaba shaormeria Zet pentru ca nu mai merita. Curatenia nu mai este demult o chestiune importanta pentru ei , angajatii din ce in ce mai noi si schimbatori ca vremea pe acolo abia mai reusesc sa ambaleze o shaorma in asa fel incat sa nu ajungi cu ea toata scursa in punga pana acasa iar produsul in sine parca intra la apa. Tin minte ca ma luptam chiar si 30 minute cu o shaorma de dimensiune mare pana sa o pot termina in vremurile bune , acum la cat de mult s-a redus portia o termin in nici 5 minute si abia daca simt ceva. Iar toate acestea la un pret deloc de neglijat avand in vedere pentru ce il dai si anume 12 ron. Oricum este bine faptul ca scade seriozitatea unora deoarece in acest fel se face loc altora care vor sa intre pe piata cu un produs mai bun asa ca ii doresc patronului de la Zet insolventa placuta , sper sa ajunga acolo.
Infidel Gastro
Ca să ne-nţelegem din prima: de lăudat degeaba n-am lăudat vreodată pe cineva. Dacă s-a nimerit să scriem de bine despre vreun local sau vreo mâncare înseamnă fie că în ziua respectivă le-a ieşit extrem de bine pasenţa, fie de obicei prestează bine.
Acum, la subiect: recenzia asta a fost scrisă acum doi ani! În doi ani de zile (apropo de vremurile bune de odinioară) s-au schimbat destule la Zet, inclusiv calitatea mâncării, care deşi pregătită exclusiv din produse Aro măcar avea gust. În primăvară am mâncat o shaorma care a fost apă de ploaie, deci îţi dau dreptate.
freaxxu
sunt angajat acolo de vreo 3-4 luni,sa fiu sincer cel putin 20 de angajati au fost schimbati,salariul mic,munca multa,
carnea este cumparata facuta,nu mai facem noi,maionezele si sosurile sunt de maraton,doar plescavita e din metro din cate stiu
e adevarat ca nu este calitate mare dar pretul este destul de mic fata de vecinii nostri, oricum am sa plec si eu, am sa aduc ceva poze daca va intereseaza
Infidel Gastro
Mulțumim pentru detaliile “din interior”! Ținem legătura pentru poze 😉