Fast food: plăcintă codrenească la stradă

Baia Mare

Am un fast food de prin Baia Mare de care vreau să vă povestesc. Foarte pe scurt, că nu e filosofie multă. E vorba de un fast food din ăla cu geam la stradă, dar cât se poate de autentic pentru oraş.

E vorba de Plăcinta Codrenească de vizavi de hotelul Mara, vreo 10 metri în jos pe bulevardu’ Unirii de la intersecţia cu Traian. Au o gamă largă de chestii de mâncat pentru un înfometat pe drumuri: hotdog, senvişuri, gogoşi (mai degrabă pancove) mari cu gaură, clătite. Toate foarte rapide, ieftine şi cu specific local. Cea mai faină chestie de acolo însă e acea plăcintă codreneasc. O porţie mare de plăcintă proaspătă şi aburindă,umplută cu brânză cu mărar, cartofi sau varză, cum numai la bunică-mea am mai mâncat.

Ce îmi place e că fast foodu’ ăsta a evitat produse “vedetă” gen şaorma sau pizza şi a scos la bătaie ceva din bucătăria locală. La doi lei, primeşti o plăcintă generoasă şi foarte gustoasă.

Serviciul e prompt, iar bucătăria la vedere e cât se poate de curată. Mâncarea e simplă şi uşoară, fără baia de ulei specifică langoşeriilor şi fără excesul de maioneză specific altor fast fooduri din oraş.

Recomand oricărui rătăcit înfometat şi aştept să se exporte reţeta de plăcinte şi prin oraşe mai mari.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

[…] aceeaşi căsuţă mai au plăcinte codreneşti cu cartofi şi cu brânză, precum şi langoşi. Şi bineînţeles nelipsiţii kurtos kalacs care […]

Comentarii

Larie Iulian

29 January 2015 at 19:05

Unde se afla sediul de Placinta Codreneasca din Bucuresti?

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul