Chiftele la Taverna în Oradea

Taverna
Oradea

În plimbările mele prin Oradea m-am oprit să mânc și la un restaurant chiar din centru, lângă strada Republicii. Localului îi zice Taverna. Un restaurant-bar simpatic, atmosferă chiar plăcută și retro. Mese mari de lemn, cu decorațiuni demne de numele de tavernă: loc unde te-ascunzi de-o furtună și mânci o ciorbă sau un cârnat cu fasole.

Cum înfometați eram destul, am aruncat o privire prin meniu. Multe chestii faine și tentante: mămăliguță, sărmăluțe, paprikaș, ciorbe, ciolan afumat, fasole, platorui, etc. Dintre toate, noi toți trei oameni ne-am pus de-acord aproape pe aceeași chestie: chifteluțe marinate cu cartofi. Eu unu am ales cartofi țărănești, iar Mizza cu încă un conmesean au preferat piure.

După o așteptare suficient de scurtă pentru un restaurant ce nu se pretinde a fi fast food, am primit câte o farfurie mare de tot de hrană. Cartofii mei țărănești, stropiți din belșug cu boia și ceapă călită au fost foarte gustoși. Chiar savuroși aș putea zice. Chiftelele erau bune cu mica excepție că sosul era puțin cam prea dulce. Oricum sosul marinat de chiftele e mai dulce de obicei, așa că nu a fost deloc neplăcut.

De la colegii mei înfometați am aflat însă că piureul de cartofi a fost cam prea nesărat, suficient să-i enerveze destul. Cu juma de solniță golită însă au reușit să mânce și să se fericească.

Porția măricică de cartofi cu chiftele a fost la preț vo 15 lei. Preț ok zic eu pentru gustul bun (mai ales cartofii țărănești) și cantitatea mai mult decât destulă. Data viitoare îmi propun să le încerc papricașul, chelnerița l-a lăudat destul de fain, așa că asta îmi urmează în lista pentru Oradea.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Taverna

Adresă:
Str. Mihai Eminescu, nr. 2/A, Oradea
Telefon:

[…] Chiftele la Taverna Orădeană […]

[…] This post was mentioned on Twitter by Alex Albu, FoodCrew. FoodCrew said: Trupa FoodCrew a aterizat în Taverna din Oradea. Domniile voastre aţi trecut pe acolo? http://bit.ly/dl0JOd #oradea […]

[…] preparate, cum ar fi ficăţeii care costă parcă în jur de 4 lei, nu mai reţin din păcate, şi chifteluţe la 50 de bani bucata. Deasemenea salata de varză la 1 leu […]

[…] acel „gravy” american (nu ştiu cum i-aş spune în română), era puţin ciudăţel. Lângă chiftele am avut în meniu o porţie de cartofi natur, foarte normali de felul lor. Cel mai ciudat element […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul