Întotdeauna m-au amuzat numele pe care le au în mare parte shaormeriile. Poate ar trebui să facem o listă a lor. Cu siguranţă am face un tur prin Orient. 🙂
Astăzi m-am gândit să vă plimb prin Antalya. Antalya de Timişoara. Îşi permite oricine s-o viziteze şi nu cred că-i va părea rău. Nu e situată tocmai într-o zonă unde abundă acest gen de localuri, din contră, e situată chiar bine unde e, în Şagului, aşa cum după mintea mea, fiecare cartier ar trebui să aibă o shaormerie a lui.
Ca să ajungi în Antalya noastră, trebuie să cobori în subsolul clădirii care se află în diagonală cu Profi, în staţia lui 33 şi a expresurilor. După cele câteva scări banale, ţi se relevă un peisaj destul de familiar, pentru că această Antalya nu se abate de la stasul pe care îl au majoritatea localurilor fast food. Mirosul e şi el comun, doar cărniţa diferă puţin de ceea ce găseşti prin alte localuri. Are un gust mai bun, mai aromat. Maioneza deasemenea.
Pe scurt, mie îmi place shaorma de Antalya. Pentru cei interesaţi de preţuri acestea se prezintă cam aşa:
- shaorma mare la preţul de 11 lei
- shaorma mică la 8 lei
- kebab-ul mare la 8,5 lei
- kebab-ul mic la 7 lei
- pleskavica la 6,5 lei
- cartofi prăjiţi la 3,5 lei.
Mai nou Antalya s-a gândit să ne ofere şi shaorma la farfurie. Tot la 11 lei. Am încercat-o o dată, dar preferatul meu rămâne kebab-ul. Cu mult sos. Este ceva deosebit în modul în care se combină chifla cu restul ingredientelor.
Personalul de aici, în număr destul de mare în comparaţie cu localul care e micuţ şi faţă de alte localuri asemănătoare, nu face mutre dacă îndrăzneşti să ceri extra salată, cartofi sau sosuri, ceea ce pentru mine contează; nu pot să mănânc o shaorma seacă.
Nu prea am ce să spun de rău despre Antalya de Şagului, poate doar că mi-ar fi plăcut ca la prima vedere să fie puţin mai strălucitor totul şi că am fost tristă că s-a închis partea de după colţ a Antalyei unde se făcea o pizza la cuptor formidabilă şi mâncăruri gătite exact ca acasă.
Afiyet olsun!
Antalya de Timişoara | Șmen.ro
[…] Antalya de Timişoara […]
Tweets that mention Antalya de Timişoara | FoodCrew -- Topsy.com
[…] This post was mentioned on Twitter by FoodCrew, Alex Albu. Alex Albu said: Buticurile de cartier nu mai dau randament. Să răsară shaormeriile! http://t.co/aCsfSDT #timisoara via @foodcrewro […]
Noutăţi la Antalya | FoodCrew
[…] voi mai povesti ce am povestit anul trecut despre acest fast food. Amintesc doar că pentru mine aici se prepară cel mai bun kebap din […]
FoodCrew – Teoria gyros-ului în miez de noapte
[…] sau franjurile de pui tăiate cu ore bune în urmă şi reîncălzite pentru a-ţi fi servite în kebab sau în shaorma. În complex există o cerere constantă de produse fast food, iar localurile care servesc mâncare […]
FoodCrew – No chicken gyros. Only souvlaki
[…] Nu ştiu sincer ce se întâmplă cu minunile de altădată ale Greciei. Când am văzut că de fapt nici pita aceea dumnezeiască nu o fac ei, ci se cumpără gata de la supermarket, doar o pui un pic la rumenit ca să fie proaspătă (costă 2,99 euro 10 bucăţi), mi-am zis că tot mai bună e Antalya noastră din Timişoara. […]
Comentarii
ramona
iau de acolo shaorma ori de cite ori am okazia,f gustoasa intradevar si niciodata nu am avut probleme digestive,cum am patit in alte locuri mai cu pretentii
Naiada
Da, şi mie îmi pare că nu pică aşa de greu ca altele. 🙂
Mă bucur că suntem pe aceeaşi lungime. 🙂
Gabi
Cu ce ar fi diferita fata de, sa zicem, Bucuresti?
Naiada
Shawarma de Antalya? Cred că ar trebui să fi mâncat cel puţin una din Bucureşti ca să mă pot exprima…
Alex
Am mancat de la Antalya de f multe ori si da, chiar este gustoasa shaworma! Dar o data (mai exact ultima) dupa ce am mancat m`am ales si cu o toxinfectie alimentara de toata frumusetea si de atunci am spus pas!
Infidel Gastro
Chix original! Sper că nu ai tras-o prea mult cu toxiinfecţia aia…
Naiada
Când a fost asta, Alex?
Chiar mă surprinde ceea ce spui, n-am auzit pe nimeni niciodată s-o fi păţit cu ei şi am prieteni care stau în Şagului şi cumpără săptămânal. Păcat dacă s-au prostit şi ei!
Alex
Chestia asta am patit-o daca imi aduc bine aminte in mai anul acesta. Chestia e ca nu mai mancasem nimic altceva in ziua aceea si nu prea as avea pe ce altceva sa dau vina din pacate…
Naiada
Da… se pare că rar găsim localuri unde toată lumea să fie mulţumită… Dar încă sperăm. 🙂
Cris*
au lasat acum din preturi ca a deschis altul langa ei, dupa statia de bus..dar nu recomand la nimeni ca e seaca rau si promit una xxl de 890 gr si nu te saturi cum te saturi cu o shaorma mare de la antalya de 500 gr..acum e 7 lei un kebab mare si 6 lei unu mic la shaorma nu mai stiu exact preturile dar au scazut 😀
Infidel Gastro
Cu atâtea vorbe de bine despre Antalya, curând o să mă urc în 33 😀
Naiada
Da, am văzut şi eu noile oferte şi tocmai mă gândeam să revin cu poze cât de curând. Eu zic că în Şagului încă n-au concurenţă, deşi am auzit că pe lângă Zet car s-a deschis nu demult lângă, de câteva săptămâni s-a deschis încă un fast-food în zonă. Vom încerca şi acolo. 🙂
Naiada
@Infidel Gastro
Eu nu ştiu de ce n-ai făcut-o până acum! 🙂 Am amintit de Antalya de muuuultăăă vreme. Acum au ceva tocmai pe gustul tău! Dar nu spun ce. 😛