Hârtia, ingredientul secret din shaorma de la Modex

Shawarma Modex
Timișoara

De-a lungul vremii am avut ocazia să întoarcem shaorma pe toate feţele aici pe FoodCrew.ro, şi chiar dacă fiecare dintre noi are un local preferat al cărei shaorma ne gâdilă papilele exact cum trebuie, la urma urmei nu doar felul în care sunt pregătite şi combinate ingredientele contează atunci când mănânci o shaorma, ci şi felul în care îţi este servită.

Pentru a fi bine înţeleşi, voi face acum referire doar la shaorma clasică, fără a vorbi despre cea la farfurie pe care vom mai avea cu siguranţă timp să o descoasem. Ei bine, când vine vorba de shaorma pe care o iei fie “la mână” pentru a o devora la doi paşi de ghereta de unde ai cumpărat-o, fie la pachet pentru a te bucura de ea având o farfurie în faţă şi mai puţine griji că-ţi va curge maioneza cu usturoi pe balerini sau pe bocanci, pentru mine personal şi ambalajul face diferenţa.

Deşi cred că putem cădea cu toţii de acord că staniolul este o invenţie genială, mulţi patroni de shaormerii preferă încă să lucreze “old school”, servind shaorma în acea hârtie ordinară cu care tapetau bunicii dulapul de haine. Există hârtie specială, rezistentă la apă şi grăsimi în care am primit o shaorma genială la Divan Express în Bucureşti nu demult, există chiar hârtia cerată care nu se umezeşte şi nu se fleceşte în contact cu sosurile şi cu aburul ce iese dintr-o shaorma proaspătă. Dar nu! Pentru a evita o minimă investiţie, una de bun simţ pentru clienţi, unele shaormerii preferă să facă economii substanţiale servind shaorma pe care mai apoi trebuie să o desfaci cu penseta şi să o bibileşti de bucăţelele de hârtie prinse printre cartofii prăjiţi.

De o astfel de surpriză am avut parte după ce m-a mâncat în cerul gurii să încerc o shaorma de la Modex, timişorenii ştie. În Piaţa Iancu Huniade, la parterul clădirii Modex, la doi paşi de acvariul de la Operă. Am luat la pachet, neavând nici timpul nici dispoziţia necesară să mănânc în micul spaţiu inundat de aroma cărnii de pui perpelite şi a cartofilor prăjiţi. Ajuns în buncărul Food Crew şi aşezându-mă asupra shaormei, am dat peste asta:

Shaorma de la Modex în Timişoara

După cele 3 minute cât am puricat bucăţile de hârtie din “topping-ul” pe care îl puteţi vedea am mai avut o surpriză: lipia shaormei era fleaşcă, la fel de moale ca şi cea din Beef Wrap-ul de la McDonalds, însă îmbibată de sos. Mai mănâncă aşa minunăţie!

Cam aşa m-am hotărât eu, dragii infidelului, să încep o mini-shaormiadă împotriva ambalatului shaormei în hârtie sau alte mizerii necorespunzătoare. Sunteţi bineveniţi să vă alăturaţi boicotării shaormeriilor care au astfel de apucăturii şi bineînţeles, sunteţi bineveniţi să vă spuneţi mai jos păsurile legat de shaormeriile pe la care aţi mâncat.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Shawarma Modex

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

[…] Hârtia, ingredientul secret din shaorma de la Modex […]

[…] aș mai avea de obiectat este în continuare timpul destul de mare de așteptare până la sosirea comenzii. Da, era cam plină terasa, dar tot e mult aproape 50 […]

Comentarii

Simona

28 September 2011 at 16:09

hmmm… nu-i bine, da’ tot e acceptabil fata de shaorma cu cioburi de bec (da, nu e gluma…) de la faimoasa shaormerie de la dristor. eu, una, m-am lecuit pe veci de shaorma 😐

    Infidel Gastro

    28 September 2011 at 16:32

    Simona, trăieşti periculos! 🙂 Nici altundeva nu ai mai încercat de atunci?

Simona

28 September 2011 at 16:47

nu! am mai mancat doar beef mcwrap-ul de la mcdonalds – si asta o singura data, cu mare strangere de inima :))

    Infidel Gastro

    28 September 2011 at 16:50

    Beef McWrap :)) cum le nimereşti!

Simona

28 September 2011 at 16:55

da : ))))))

rue

28 September 2011 at 19:31

nu ma pot abtine! am fost recent acolo si doar sotia a luat shaorma si eu am luat un hamburgher pe care cei de sub Modex il umplu cu de toate si la 5 lei chiar ca… e ceva tinand cont ca la unele fast fooduri 4 lei imi dau doar cartofii care i am avut in hamburgher. nu mai retin faza cu hartia pt ca am mancat pe lco la ce foame ma domina! unii tot zic de aluminiu ca nu e sanatos desi e utila la fastfooduri pt ca e practic. o hartie speciala e de apreciat!

Veveriţa Mâncăcioasă

29 September 2011 at 9:24

Eu am avut o singura experienta cu hartia in shaorma, la Roy. Dar shaorma a fost atat de buna incat nu m-a deranjat sa pescuiesc niste hartiute din partea de inceput. Sau eram intr-o zi buna. :-)))

Naiada

29 September 2011 at 10:25

Mie îmi place shaorma de la Modex, nu cel mai mult, dar e ok, făcând abstracţie de ambalaj desigur. De la ei însă sunt fan pleşka. Scriu curând dacă se cere. 🙂
Apropo, fast-food-ul se numeşte Galactic. 🙂

Luxian

29 September 2011 at 15:11

Nu există shaworma la pachet. Se mănâncă doar în mână, imediat după ce ți-o prepară… Restu` e Can-Can.

You’re doing it wrong!

    Infidel Gastro

    29 September 2011 at 16:01

    Promit să nu se mai întâmple! 🙂

EMi

30 September 2011 at 13:19

cea mai buna shaworma e cea de la Mado de la Mall. eu nu mai mananc din alta parte. vorbesc de Timisoara

corina

23 July 2012 at 17:35

Mie personal mi se pare cea mai buna shaorma cea de la Modex.Are carnea frageda,nu e uscata deloc si sosul de usturoi este genial.Dar ai dreptate,hartia aia strica tot…Nu stiu daca au mai schimbat ceva in ultimul timp in privinta asta.

Olimpiu

10 August 2013 at 15:35

Trebuie sa incercati mancarea de la QESADILLA in uniri pe Ungureanu 13
Cea mai buna Qesadilla din Timisoara si niste Salate superbe

Olimpiu

10 August 2013 at 15:40

Si sosurile sunt foarte bune
Sunt si pe Facebook
Va recomand la toi beton
http://www.qesadilla.com

Geo

22 August 2013 at 12:20

Olimpiu, tu glumesti cu locul acela. Am trecut pe acolo si e jalnic. Prepararea si personalul resping orice incercare. L-am vazut o data pe un tip ce scotea din portbagaj de la masina niste pungi cu piept de pui, care erau dezghetate si pierdeau zeama pe drum. Pe caldura asta, nu prea arata bine peisajul de acolo. Ewwww!

Aghy

7 November 2015 at 8:50

E jale cu unele ambalajuri. Ar trebui sa incercati shaorma de La Turcu din Timisoara,inainte de sinaia. E geniala si se lucreaza repede si curat.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul