În căutarea “celei mai pizza” de Lugoj

Ariandree
Lugoj

Cum am continuat să fiu în perioada poftelor de pizza, s-a întâmplat să ajung până la Lugoj în speranţa găsirii uneia care să mă ducă până în raiul satisfacţiei culinare. Nu, n-am înnebunit să străbat regiunea în căutarea celei mai bune pizza, dar nu e niciodată prea târziu. 🙂

Adevărul e că mă aflam în Lugoj cu un prieten şi ne-am gândit să încercăm mâncarea de la o pizzerie de aici. Cum nu cunoşteam niciun local, am început să întrebăm câţiva oameni pe stradă. Variantele de care au spus majoritatea au fost Pizzeria Ariandree şi o altă pizzerie undeva lângă parc, dar din păcate nu-i mai reţin numele; poate mă ajută lugojenii care ne citesc.

Prima oară ne-am dus la aceasta din urmă, dar era plin şi nu exista speranţa să găsim în curând o masă liberă. Aşa că am ajuns la Ariandree.

Această pizzerie se află pe colţul străzii Avram Iancu, relativ aproape de centrul Lugojului. Fiind vineri seara şi aici era aproape plin, dar am găsit totuşi o măsuţă. Localul arată mai mult ca un restaurant decât ca o pizzerie. Nu ştiu dacă e bine sau nu, de fapt foarte multe pizzerii arată ca restaurantele, nu prea se face diferenţa, deşi aici mi se părea cam înghesuit, mesele foarte aproape unele de altele, ca în baruri, probabil ca să încapă cât mai multe.

Eu am comandat o pizza cum mănânc de obicei cu salam şi şuncă şi dublu mozzarella (sau caşcaval), plus sos de usturoi, iar prietenul meu nu se putea decide asupra pastelor. Doamna drăguţă care ne-a servit i-a dat ideea de penne carbonara.

Aşteptam nerăbdătoare să văd ce bunătăţi ne oferă Ariandree, iar când aşteptarea a luat sfârşit am fost servită cu o pizza care nu arăta rău, dar n-avea gustul la care mă aşteptam. Nu ştiu ce-i lipsea, nu ştiu ce o făcea să nu fie tocmai bună. Sosul abia l-am gustat pentru că nu mi-a plăcut deloc, era gras şi avea un gust ciudat. Am mâncat în jur de trei sfert de pizza care nu are o dimensiune super mare. Avea blat subţire care era totuşi bun. Prietenul meu a fost încântat de paste. Acum îmi pare rău că nu le-am gustat şi eu.

Preţurile sunt cam la fel ca în Timişoara, dar însoţite de zâmbetul doamnei care ne-a servit.

Pentru o următoare vizită la Lugoj sper să am propuneri mai bune pentru pizza.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Ariandree

Adresă:
Avram Iancu nr.11, Lugoj
Telefon:

[…] This post was mentioned on Twitter by Andrei Mărin, FoodCrew. FoodCrew said: Un scurt sondaj realizat în stradă ne-a dat de înţeles că în Lugoj sunt două pizzerii ce merită încercate http://bit.ly/ei7kPB #lugoj #pizza […]

Comentarii

Cristina

30 November 2010 at 23:31

Probabil era Domacris. pare cunoscut? trebuia sa incercati Cocktail Rive, dar este cam departe de centrul orasului si pentru cineva care nu e de prin zona, e cam greu de descoperit. bafta pentru data viitoare!

  Naiada

  3 December 2010 at 22:07

  Nu draga mea, nu cred că era Domacris. La intrare erau câteva trepte şi firma de afară era una “tradiţională” de tip fast-food, pe fond alb cu margini roşii (ca reclamă Coca-Cola 🙂 ) şi scria cu negru.
  Pentru data viitoare ţinem minte propunerea ta. Mulţumim frumos! 🙂

Alina

1 December 2010 at 21:53

Cand merg in vizita pe la ai mei, in Lugoj, comandam de la pizzeria “Alberto”. Prin liceu mergem la “Unirii” si la “Regalo” (care s-a inchis intre timp) cel mai des.

Mai ar fi “Compact”, “Domacris”, “Cocktail Rive”, “Zuchini” – pe toate le-am incercat, dar n-as putea sa recomand vreuna. Trebuie sa incerc si “Ariandree”, care cred ca e mai recent deschisa, pentru ca nu am auzit pana acum de ea.

  Infidel Gastro

  1 December 2010 at 22:29

  Hmm… ne-ar trebui un editor din Lugoj. Daţi sfoaară-n ţară! 😉

  Naiada

  3 December 2010 at 22:12

  Parcă după nume mai degrabă “Compact” ne-a fost recomandată. Dacă are sigla aşa cum o descriu în comentariul de mai sus, atunci asta e. 🙂
  Încercăm şi alte gusturi la următoarea vizită!
  Mulţumim frumos Alina! 🙂

  adryan

  29 July 2011 at 7:15

  Sal. Sunt din lugoj si sincer sa fiu eu nu prea am preferinte la pita,dar ca si pita intradevar Ariandre are opita f.b nu ezitati sa o incercati sau daca nu va place voua incercati Milano pe strada Fagetului. Ca si aspect al orasului lugojul va placut?????

  Infidel Gastro

  1 August 2011 at 12:56

  Mulţumim pentru ponturi, vom încerca să le trecem pragul şi la Ariandre şi la Milano cât de curând şi revenim cu impresii. Lugojul e un oraş pe gustul nostru! 😉

Poppy

7 March 2011 at 1:51

Daca mai ai vreodata drum prin lugoj, sa treci pe la terasa Zodiac. Chiar au cea mai buna pizza din oras si sincer din toata zona. Eu personal am fost la diverse pizzeri din Timisoara dar niciuna nu se compara cu terasa Zodiac din pitorescul Lugoj. E relativ aproape de centru,intrebi de “Centrul Luca” si acolo o sa dai de ea.

  Infidel Gastro

  7 March 2011 at 14:30

  Aşa am auzit şi noi de la Gabi. Care pizza de la Zodiac e preferata ta?

  Naiada

  14 March 2011 at 15:05

  Promit să încerc cu prima ocazie! Vine căldura, ieşim la plimbărele, deci vor mai fi multe de încercat prin împrejurimi.

miha

16 September 2012 at 12:28

Incearca cu incredere PIZZERIA NEON,Locatie centrala foarte aproape de OMV locuri de parcare proprii…

Adelina Tomescu

24 January 2013 at 14:26

Cea mai buna pizza este la pizzeria Amarilis, in Stadion! E minunata! Nimeni nu ii intrece!

Liana

2 August 2013 at 21:46

La Amarilis imi place mie tare mult. Nu doar pizza, ci si alte mancaruri pe care le-am mai incercat. Locuiesc si in zona, deci mi-e si aproape. Si locul e dragut, mai tot timoul plin.

sebmed

6 September 2014 at 21:22

In urma comentariilor acestui articol am fost la Amarilis. Abia aștept sa încerc și celelalte locuri. Mi se pare Lugojul foarte generos la acest capitol.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul