Filme americane şi Lucky 7

Lucky 7
Londra

Aţi observat şi voi că cel puţin o scenă, din toate filmele americane, are loc într-un diner? Da, exagerez, dar totuşi când mă gandesc la filme americane, primul lucru pe care îl văd în faţa ochilor este un spaţiu cu canapele, semne luminoase, burgeri şi cartofi prăjiţi. Lucky 7* este un astfel de loc!

E drept că nu e în deşert, Mr. M nu are ochelari de soare à la John Lennon şi nici nu stă aplecat pe tejghea citind ziarul, iar eu nu dansez în mijlocul restaurantului, în sutien şi blugi şi nici nu am tatuaj pe abdomen (încă!). Totuşi au burgeri, cartofi prăjiţi şi guacamole, totul este delicios şi garantat veţi scăpa cu viaţă, dacă îl vizitaţi 🙂

Suntem de mult în căutarea celui mai bun burger din oraş şi nu sunt convinsă că l-am găsit încă, dar cel de la Lucky 7 este, cu siguranţă, un concurent.

Atmosfera la Lucky 7 este exact aşa cum îmi imaginez că ar fi într-un diner american, dar la o scară mult mai mică. Canapele de vinilin? Da! Semne luminoase? Da! Reclame la brand-uri americane? Da! Meniu scris cu litere de tipografie? Da! E plăcut totuşi şi chiar te simţi ca într-o scenă dintr-un film.

lucky

Ne-am aşezat şi am început să contemplăm meniul de pe peretele din faţa noastră: cheeseburger (cu brânză “albastră”, cheddar, elveţiană – după preferinţe), cu bacon, de pui, vegetarian… Greu!

Am decis să luăm o bere mai întâi, ca să ne ajute cu pofta de mâncare :). Local american = bere americană: Sam Adams. Bună, dar scumpă, fiind evident importată!

sam

Ne e foame, aşa că decidem şi ce vom mânca: eu, cheeseburger cu brânză elveţiană. Mr. M (vă spun un secret: iubeşte carnea de porc, crede că e cea mai bună legumă din univers!) alege un cheeseburger cu bacon şi brânză Jack.

Burger? Da! Ce lipseşte? Cartofii prăjiţi, normal! Comandăm şi o porţie de cartofi prăjiţi, pentru amândoi, cu guacamole lângă.

Burgerii sunt minunaţi! Sunt preparaţi din carne de vită (din rasa Aberdeen Angus), care a fost maturată pentru 20 de zile, înainte de a fi tocată şi aşezată pe grătar. Ii veţi primi gătiţi mediu, exact aşa cum ar trebui să fie un burger, dar vor avea totuşi gustul acela de carne la grătar, căruia nu îi poţi rezista.

Brânza topită perfect, gustoasă şi uşor sărată complimentează perfect carnea, salata şi roşiile aduc un plus de prospeţime, iar castraveciorii muraţi adaugă textura perfectă.

Nu ai putea să ceri nimic mai mult şi totuşi vei primi şi o salata coleslaw, uşoară şi crocantă.

burger

Cartofii prăjiti au fost exact cum trebuie să fie: crocanţi la exterior, pufoşi în interior şi exact cât trebuie de crocanţi.

Ce ne-a impresionat însă, cel mai mult, a fost guacamole. Nu am mâncat niciodată unul mai gustos: acrişor, cremos şi cu o uşoară tentă de usturoi. Ne vom întoarce sigur şi nu numai pentru burgeri!

fries

A fost o cină extrem de reuşită, iar dacă am mai fi avut loc, sigur am fi mâncat şi un desert, sau am fi savurat măcar un milk-shake. Poate data viitoare!

Încercaţi Lucky 7 dacă vă aflaţi în vestul Londrei şi tot ce vă doriţi este un burger. Ah! Şi pot garanta, că nu îi veţi găsi acolo pe Mickey şi Mallory Knox :).

*Lucky 7: 127 Westbourne Park Road, London, W2 5QL

Preţ, pentru două persoane: aprox £30 cu băuturile incluse.

Serviciul nu este inclus pe notă.

Imagini copyright Betty Boeuf @Flickr

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Lucky 7

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

[…] This post was mentioned on Twitter by Petre Dobrescu and Alex Albu. Alex Albu said: Un burger pregătit ca la carte “Filme americane şi Lucky 7” http://t.co/2vWop22 #burger #diner via @foodcrewro […]

[…] Intru deci pe la 4 dimineața în acest templu culinar al călătorilor CFR prin București. Mă pun la o coadă ce părea să aștepte mâncărică. Visam deja la un cheesburger din ăla de-al lor cu niște cartofi cu aromă din aia de american. […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul