Clătite americane la Cafeneaua Verde

Cafeneaua Verde
Timișoara

Cum data trecută nu am mai putut mânca și desert și cum am tot văzut poze peste tot cu clătitele americane servite la Cafeneaua Verde, este evident că eram de-a dreptul curioasă să văd despre ce este vorba.

De la gând la faptă nu a fost cale lungă și am ajuns într-o vineri pe la ora 13:30 la Cafeneaua Verde. Era destul de multă lume și din păcate nu am avut nicio șansă să găsim locuri la nefumători. Dar pentru că mare ne-a fost curiozitatea, am acceptat situația și am ales o masă la fumători. Știam clar ce vreau, așa că în vreo 7 minute comanda a fost lansată.

Clătite americane cu sirop de arțar

Nu a durat mult până au sosit clătitele. La prima impresie am zis că am făcut o alegere foarte bună. După ce m-am apucat însă de gustat, să vă spun cum a fost de fapt. Primești o porție de 4 clătite. Pe prima clătită este sirop de arțar și unt. Ultima clătită este încercuită de ceva sirop de arțar și cam atât. Spun cam atât, deoarece de gustul de sirop de arțar te poți bucura doar la prima și ultima clătită. Mă așteptam să fie toate îmbibate cu puțin sirop de arțar, sau să ți se aducă o sticluță la masă pentru a putea completa după cum dorești. Gustul e foarte bun la prima clătită și ești de-a dreptul încântat, dar te cam trezești la realitate la cea de a doua clătită. Compoziția pentru clătite e una bună care crează o armonie numai bună în combinație cu siropul. Fără prezența siropului e ca și cum ai mânca supă cu tăiței, dar fără tăiței. Una peste alta, nu am fost foarte încântată de varianta propusă de Cafeneaua Verde pentru clătitele americane.

clatite cu sirop de artar

clatite americane

clatite americane cu unt

clatite americane cu sirop de artar

Prețuri și servire

Pentru aceste clătite prețul este de 12 Ron. Din punctul meu de vedere este un preț nejustificat pentru ce primești. Poate dacă nu s-ar fi zgârcit așa la sos, aș fi fost mai indulgentă, dar așa, eu una voi rămâne fidelă supei cremă de broccoli, iar pentru deserturi voi încerca tortul cu bezea. Recunosc am o strângere de inimă și la acela, deoarece cam se adeverește constant zicala: La pomul lăudat să nu mergi cu sacul.

Despre servire doar de bine. Rapid și la obiect, cu zâmbetul pe bune.

Eu una nu recomand aceste clătite, dar recomand alte preparate de la Cafeneaua Verde. Nu este locul meu preferat deoarece fumul de acolo este mult prea mult, dar e un loc pe care îl recomand pentru conceptul în sine și pentru supele cremă.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Cafeneaua Verde

Adresă:
C. Brediceanu nr. 2 Piața Libertății, Timișoara
Telefon:
Website:

Comentarii

Adriana Delia Barar

10 March 2014 at 15:54

Am mancat de doua ori tort de bezea. e foarte bun, dar si foarte dulce

  Nuți Foame

  11 March 2014 at 12:02

  Hm, pare să semene bine cu cel de la Cofetăria Timeea. Încercăm și aici să vedme cum e! 😀

Cafeneaua Verde

21 May 2014 at 22:42

1. portia contine 3 clatite!
2. siropul de artar exista pe toate cele 3 clatite! doar ca… si puteti incerca acasa acest test, siropul intra foarte repede in aluatul cald. clatitele fiind suprapuse. doar clatita de deasupra are siropul la vedere.
3. atunci cand siropul va costa 10 lei litrul, vom pune sticla pe masa. stiti cat costa 1 l de siirop? ma indoiesc! altfel, ati intelege de ce costa 12 lei. dar nu e cazul sa ma justific
4. faptul ca am refuzat oferta voastra de reclama platita, influenteaza feedback-ul? ptr ca din pacate, asta am observat.
trist!
La primul articol ati dat de inteles ca nu exista loc ptr nefumatori, ceea ce este un neadevar sau o proasta informare.

  Migdala Sarata

  22 May 2014 at 11:21

  1. E posibil ca porția să conțină 3 clătite, în general, dar e posibil să mai fie și erori (e bine când sunt în favoarea clientului).
  2. Nu neg existența siropului în general, dar, daca ar fi intrat în aluat, acesta ar fi fost mult mai însiropat, nu așa fără niciun gust. Poate așa cum ziceți e rețeta de bază, dar, de multe ori aceasta nu e respectată din diferite motive.
  3. Știm cât costă un litru de sirop de arțar (poate ajunge și la 80 lei, depinde de unde se ia), dar tindem să credem că pentru o porție de clătite nu este nevoie de un litru, nici măcar de jumătate, ci mult mai puțin. Da, e mai scump siropul de arțar, dar nu cred că acest aspect justifică prețul. E scump siropul, dar clătitele în sine sunt destul de ieftine…….
  4. Nu are nicio legatura un aspect cu celălalt. Ce e trist este că nu se poate accepta o critică, deoarece orice critică, oricum ar fi ea spusă, are ceva constructiv. La sfârșitul articolului chiar am spus că voi mai trece pe la Cafeneaua Verde, deoarece sunt multe aspecte care îmi plac. Dacă eram singura persoană care nu a apreciat clătitele cu arțar, da, atunci ar fi fost o problemă, dar cum nu sunt singura, poate ar fi bine să schimbați puțin atitudinea.
  În ambele articole scrise de foodcrew.ro s-a precizat că există loc pentru nefumători, dar este mult prea mic și efectiv intră în contradictoriu cu numele de Cafeneaua Verde.
  Da, nu au fost cele mai bune clătite cu sirop de arțat pe care le-am mâncat, dar cu prima ocazie le voi mai da o șansă. De asemenea, felicitări pentru ideea de Bufet All you can eat. Pozele te îmbie, așa că e pe lista mea de priorități.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul