Meniu nou de mic dejun la McDonnald’s

McDonald's Gara de Nord
București

Weekendu’ trecut am fo și io de-am petrecut puțintel prin gloriosul și pestrițul București. Am ajuns acolo, totu’ bine și frumos, am beut vreo 3 zile și m-am pus apoi pe peron în Gara de Nord să văd de prind un tren către Timișoara.

Ei și cum stăteam eu pe peron, mă trezesc cu o poftă nesimțit de vinovată de un senviș din ăla plasticat de la McDonald’s. Nici o problemă, era unu chiar pe colț și n-am mai stat pe gânduri.

Intru deci pe la 4 dimineața în acest templu culinar al călătorilor CFR prin București. Mă pun la o coadă ce părea să aștepte mâncărică. Visam deja la un cheesburger din ăla de-al lor cu niște cartofi cu aromă din aia de american.

Tot visând eu la festinul ăsta păcătos, ajung la tejghea: „sărumânile, un cizburgăr și-o kilă de cartofi prăjiți vă rog tare frumos” (în bucurești pare să fie de efect s-o dai cu țărănisme din astea ardelenești, hăhă). Privindu-mă blând în ochi îi aud glăscioru’ ca de mierlă: „nu mai avem nimic din gama aceea de produse până la ora 10”. Și-așa am rămas eu mască.

Așadar și prin urmare. Ce se-ntâmplase: ăștia de la McDonald’s au introdus un meniu de dimineață. Da’ nu meniu în sensul că printre toate celelalte or mai făcut un senviș cu omletă și-l dau cu cartofi și suc, ci au schimbat toată gama de produse.

Nu știu încă dacă a ajuns schimbarea în toată țara, dar zicea tanti de la tejgheaua din gară că au început de curând cu Bucureștiul și urmează să fie peste tot la fel. Chiar am întrebat azi la Mc-ul din Timișoara, ăla de lângă spital, și nu păreau să știe despre ce-i vorba.

Dacă intri în McDonald’s înainte de ora 10 dimineața îți poți lua produse cum ar fi: McMuffin Fresh (chiflă, felie carne porc, brânză cheddar, etc.), Sausage McMuffin, Sausage McMuffin cu Ou, Lipie cu Salam, Mic Dejun Mare, Omletă (!) – cu șuncă sau cu bacon, Clătite, etc.

M-am crucit eu ce m-am crucit, da’ n-am mai rezistat de foame și mi-am comandat un inofensiv McMuffin Fresh, clătite cu gem de caise și o cafea mare.

Ce mi s-o părut cel mai ciudat la McMuffinu’ ăla era că avea o chiflă complet diferită față de tradiționala pâine cu zahăr și-aromă de american tipic McDonaldească. Era o pâine cu o consistență mai seacă și aducea a toast. În chiflă găseai, cum am scris și mai sus, o felie (de fapt chiftea turtită) de carne de porc, o felie din aia de brânză topită cu aromă de Cheddar, o felie de salată verde creață de soiu’ Eisberg, câteva feliuțe de roșii și niște maioneză. 7 lei (grr.)

Ca orice altceva de la McDonald’s nu a fost o mâncare extraordinară, dar părea consistentă și era complet altceva față de paleta de gusturi și arome specifice de ani de zile prin McDonald’s România.

Clătitele au fost… simpatice. Aveau o textură mai degrabă de waffles, dar subțiri fiind, nu puteau fi confundate. Le-am uns cu niște gem dintr-o cutiuță din aia de plastic, dar gemul nu mi-a ajuns la o porție de două clătite. Sau mă rog, oi fi eu obișnuit cu mai mult gem decât ar fi normal. Prețul cam mare zic eu – 5 lei două clătite și 1 leu gemul.

Cafeaua e aceeași cafea de McDonald’s cu aromă de carton și mi-a picat foarte bine înainte de drumul de 8 ore cu trenul, am dormit dus.

Cam asta fu experiența mea cu micul dejun de la McDonald’s. Știu că pe dincolo e de mult așa, dar parcă cheesburgerii ăia clasici îs delicioși dimineața. Voi ați încercat meniul ăsta nou? Dacă da, cum vi s-a părut?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

McDonald's Gara de Nord

Adresă:
București, Sector 1, Incinta Gării de Nord
Telefon:
Website:

[…] demostrat această teorie cu alte două francize americane, KFC şi McDonalds. În principiu cred că are legatură cu faptul că angajații sunt mai atenți, iar echipamentul […]

Comentarii

Andre

4 April 2011 at 12:49

Mda, am patit-o si eu acum cateva saptamani fix la acelasi stabiliment si mi se pare o idee cam tampita. Bine ca exista si KFC prin zona 😀

  Infidel Gastro

  4 April 2011 at 14:44

  Te-ai scos cu nişte ţâmpi picanţi? 🙂

Veveriţa Mâncăcioasă

4 April 2011 at 14:44

Adica daca eu merg la Mc la 9 dimineata risc sa nu-mi dea un McPeste sau ceva de genul asta? Ce chestie, habar n-aveam.
Eu n-as fi inteles ce e aia kila de cartofi prajiti. :-))))

  Gore Brânzescu

  19 September 2011 at 20:36

  cam așa-i, dar încă pare să se mențină doar în București. în Timișoara n-am văzut vreo ofertă de genul deocamdată.

Renata

4 November 2011 at 14:15

Totul e ok pana la parte cu taranisme ardelenesti… Voi sunteti ceva mai tarani ca si noi , cel putin la noi nu se folosesc astfel de cuvinte :))) ,insa daca tu vrei sa folosesti astfel de cuvinte ,sub scuza ca “e de efect sa o dai in taranisme de astea ardelenesti” , atunci e ok … Tine.o tot asa…oricum si kila cred ca suna mai bine decat “eu ma plimb pa strada” , “placinta este da mere” :))

  Infidel Gastro

  4 November 2011 at 14:56

  Nu prea înțeleg eu cine sunt acești “noi” și “voi”, însă pot să te asigur că Gore vorbește în grai de Maramureș și live. Ar fi fost chiar ciudat să scrie așa doar de fentă.

  Gore Brânzescu

  14 May 2012 at 21:56

  Stimată Renata,

  Te rog a mă considera un biet și umil provincial vizitând grandiosul și impecabilul lingvistic București.

  Cu deosebită considerație,

  Decât Gore, țăranul ardelean.

  PS. la noi la țară româna se scrie cu diacritice, poate o fi decât o meteahnă ardelenească.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul