Broadway Market şi cel mai bun risotto cu ciuperci

Broadway Market
Londra

Sunt indrăgostită de pieţe. Pieţe cu mâncare, cu antichităţi, cu haine..gândiţi-vă la orice fel de piaţa, sigur o ador! 🙂

Da, e adevărat că preferatele mele sunt pieţele de mâncare…Ce să-i faci..are şi omul slăbiciunile lui. Cred că toată nebunia a început când eram mică şi mergeam cu mama la piaţă. Eram pur şi simplu dependentă de plimbările noastre prin piaţă, de mirosul de fructe şi legume sau de fumul ce ieşea din grătarele unde minunaţii mici erau pregătiţi pe loc pentru toţi muşterii din piaţă.

E adevărat că de obicei mirosul predominant era de grătar, dar tot îmi plăcea! Imi plăcea deşi aveam pe atunci, ca şi acum (cred), o ofertă limitată de “street food”: mici şi eventual un pateu, o merdenea :).

Cred că la mici s-a rezumat intreaga mea experienţă în ceea ce priveşte “street food”-ul, până când m-am mutat la Londra. De când sunt aici însă am decis că “street food”-ul este unul dintre cele mai minunate lucruri care mi se puteau întampla.Iubesc să mănânc pe stradă, mâncare gătită de oameni pasionaţi şi zâmbitori, care fac asta, de cele mai multe ori, în timpul liber. Daca eşti ca mine nu trebuie să ratezi sub nicio formă: Broadway Market, în estul Londrei.

Street food în Broadway Market din Londra

Imi place piaţa asta pentru oamenii ei coloraţi, pentru atmosfera tinerească şi cel mai mult pentru mâncare. Pentru că aici găseşti: brânză, pâine, plăcinte şi tot felul de bunătăţi la care nici nu te-ai gândit. Recunosc că nu am încercat înca absolut tot ce este în ofertă la Brodway market, dar sunt absolut îndrăgostită de două lucruri şi aş merge în fiecare săptămână acolo numai să mănânc aşa minunăţii.

Primul lucru pe care vi-l recomand cu tărie este: risotto-ul de ciuperci gătit de Sporeboys! Va veţi simţi ca în Raiul risotto-ului, parol!

Risotto cu ciuperci de la Sporeboys în Broadway Market din Londra

Evident că este coadă! Dar asta spune evident ceva: e minunat! Ce e aşa minunat la el?

Este gătit, sub ochii cumpărătorilor, într-o supă de ciuperci delicioasă, cremos şi cu o textură prefectă. Vei găsi în el bucăţele de ciuperci proaspete şi aromate şi este garnisit cu ulei de trufe, parmezan şi rucola. Cred că este unul dintre preparatele mele preferate (până acum!)
Ia-ţi risotto-ul şi mergi vizavi în parcul London Fields, aşează-te pe iarbă şi enjoy! Sâmbata asta este un succes!

Bineinţeles că acest risotto nu este singurul lucru pe care îl poţi mânca în piaţă, nu!

Scotch eggs în Broadway Market din Londra

Totuşi astăzi o să vă spun doar despre înca unul şi anume: “Scotch eggs”.

Da! Tradiţionalele “Scotch eggs” pregătite de Eat my pies. Imi pare rău şi acum că nu am gustat decât unul dintre ele, pe cel tradiţional. Ce sunt Scotch eggs? Un ou fiert cleios învelit într-un amestec de carne tocata de porc cu condimente şi prajit într-o crusta crocantă. De obicei se serveşte cald, dar de data asta noi l-am mâncat rece cu muştar şi piper proaspat măcinat. Nu am cuvinte să vă spun cât de gustos a fost!

Interior Scotch Eggs servite în Broadway Market din Londra

Plăcinte de casă în Broadway Market din Londra

Ne vom întoarce cu siguranţă să le incercăm şi pe celelalte, cu atât mai mult cu cât acum, in timp ce scriu randurile astea, nu mă mai pot gândi la nimic altceva :).
Veţi găsi o mulţime de lucruri minunate in piaţă: fructe şi legume, flori, sandwich-uri vietnameze: Banh Mi, cârnaţi polonezi, porc la proţap, plăcinte de tot felul, cupcakes şi muulte altele.

Diferite sortimente de pâine de casă în Broadway Market din Londra

Brânzeturi în Broadway Market din Londra

Ah da, desigur găsiţi şi lenjerie intimă, biciclete, haine vintage şi discuri.

Vizitaţi-o neapărat şi cine ştie într-o zi poate mă găsiţi şi pe mine acolo în spatele unei tarabe :).

Broadway Market:  http://www.broadwaymarket.co.uk/ (deschis sambata)

Risotto cu ciuperci – £5/persoană

Scotch eggs – incepand de la £2.5/bucată

Imagini copyright Betty Boeuf @Flickr

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

a:3:{s:7:"address";s:39:"Broadway Market, London, United Kingdom";s:3:"lat";s:10:"51.5366966";s:3:"lng";s:20:"-0.06177139999999781";}

Broadway Market

Adresă:
Broadway Market, Londra

[…] Şi ce mod mai bun de a simţi farmecul culinar al oraşului, dacă nu mergând la celebrele food markets (“pieţe cu […]

Comentarii

Gură Mare

16 April 2011 at 13:15

Arată criminal de bine. Vreau și eu! 🙂

Vlad

16 April 2011 at 14:41

Awesome!

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul