Meniul zilei la Casa Veche, în Sibiu

Casa Veche
Sibiu

Sibiu, 31.12.2010. Trecuse de ceva vreme de prânz şi deja stomacul îşi cerea dreptul. Ca adevaraţi cercetaşi ce suntem, scoatem map-ul cu locaţii făcut de acasă (nu-i aşa?) şi vedem ce nu am apucat să bifăm încă.

Avem în vizor locaţii tradiţionale sau aşa ceva, căci toată lumea laudă Sibiul pentru aste localuri.
Mai testasem noi deja câteva, frumos amenajate, dar toate având aceeaşi problemă: imensa plasmă de pe perete (strategic amplasată printre diverse elemente tradiţionale, că doar plasma e din folclor) pusă pe MTV sau Kiss FM pe care inevitabil rula Rihanna. Pentru prima dată în viaţa asta, în trip-ul ăsta muzica populară sau aşa ceva mi s-ar fi părut mai rezonabilă.

Ajun de Anul Nou. Notasem Casa Veche, Str. Liviu Rebreanu, nr.4, nu chiar în buricul târgului, dar la doi paşi. Foarte lăudat restaurantul (cu pensiune cu tot) pe forumuri, zicem bun, asta va fi! Au şi meniul zilei la 15 lei, nu cel mai ieftin ever, dar rezonabil. Am luat-o cu Cosmin la pas rapid (pe un frig crunt) să-i dăm burţii ce ne cerea. Am găsit destul de uşor locaţia, dar drept e că mai încercaserăm şi cu o zi înainte şi nu ne ieşise figura.

Vedem firma afară, pe un panou meniul zilei pana la ora 17.00, cuprinde felul 1 + felul 2 + o băutură.

Bun, “nod bad” zicem. Intrăm, frumos amenajat, uşor rustic, de bun gust, dar iată şi plasma fantomă. Ne urmărea, sunt precisă! Dăm nas în nas cu tabla cu meniul zilei. Adicălea al doilea upsss:

Meniul zilei la Casa Veche în Sibiu

  • Ciorbă de legume
  • Şniţel de porc pane (putea fi şi nepane?)
  • Cartofi cu rozmarin
  • Murături asortate
  • Clătite cu gem

Ne gândim, bre, pare multă mâncare, unde e băutura noastră? Parcă puteam şi fără desert, dar să zicem…

Ne instalăm, era ceva lume, dar am gasit loc. Sunăm trupa veselă să-i anunţăm unde se papă în această zi. Toata lumea confirmă, le zicem că pare a fi de bine.

Decor Casa Veche Sibiu

Vine fata care ne serveşte echipată ca şi cum urma să plece la jogging în orice moment. Primim meniurile, ne uităm după ceva de beut, la mâncat era deja clar că ne băgăm la meniul zilei.

A treia surpriză: vedem scris pe meniu că meniul zilei se serveşte până la ora 16.00, deşi afară scria clar că este până la 17.00. Să zicem…

Comandăm şi cerem şi nişte ceaiuri. Muzica deja îmi omora timpanele, aşa că întreb politicos dacă nu prind VH1 (gândindu-mă că şi fără ar merge de minune). Vine ceaiul cu miere, la care Cosmin comentează că ceaiul verde nu se bea cu miere, eu aveam unul de fructe. Am tăcut ca o necunoscătoare.

Mai cu jenă, mai fără, o întreb pe fata echipată de sală dacă a verificat cu TV-ul. Uitase, nu găseşte nimica, revenim la postul demn de milă. Poate sunt eu exagerată, dar muzica contează mult într-un local, cu atât mai mult într-unul care se vrea tradiţional sau aşa ceva. Bune ar fi fost şi colinde la radio, pe cuvânt.

Vine ciorba, bun, foarte bun. Uşor acrişoară, cantitate deloc neglijabilă, caldă, numai bună pentru luna decembrie la Sibiu. Cu legume congelate, probabil, dar nu era de mirare. A trecut ceva timp până am primit-o, trebuie că am fumat vreo 2-3 ţigări, bine că aveam ceaiul.

Între timp a venit şi Andreea, s-a bagat la cafele şi la o ciorbă de pui. Ciorbiţa ei vine într-un fel de strachină metalică tare interesantă, iar Andreea laudă cioba şi cafeaua.

Era timpul pentru felul doi pentru noi, mai întâi apar murăturile, tare bune, dăm iama în ele aşa, de gust. Ne-au venit farfuriile cu bunatăţi, porţii mai mult decât generoase.

Cartofi cu rozmarin si şniţel pane la Casa Veche în Sibiu

Cartofii fierţi şi trecuţi prin cuptor, carnea moale, ce mai, să te lingi pe degete. Am cam înfulecat mai mult decât am mâncat, adevaraţi mâncăi. Am luat câteva pauze, fiindu-mi milă să las ceva în farfurie sau în bolul de murături.

Au aparut între timp şi cei doi codaşi, nu aveau chef de ciorbiţă, păcat, dar s-au băgat şi ei la cartofi cu rozmarin şi ceva cărnuri. Parcă mâncarea lor a venit ceva mai repede, dar poate mi s-a părut.

Între timp le-am vizitat baia, curată, no comment, iar apoi am testat cafeaua (big plus pentru ea) aşteptând să vină clătitele care erau de fapt o clătită bunicică, cam rece, cu gem.

Cât am tot stat noi acolo au venit şi au plecat câteva ture de clienţi. Lumea ştie localul. Am văzut la unii nişte platouri de-ţi ploua-n gură, toate aşezate pe funduri de lemn frumuşele. Ne-am uitat în meniu şi nu erau prea ieftine, dar sigur merita să-ţi faci de cap cu ele aşa în concediu. Nimeni nu părea să poată termina o porţie de aceea, dar am văzut că li s-a pus la pachet ce a ramas – bilă albă.

Trăgând linie, am stat acolo câteva ore, nu doar una cum era planificat, deci o fi fost ceva ce ne-o fi plăcut. Am prins schimbul de ture, băiatul de pe schimbul doi era îmbrăcat ca şi cum lucra într-un restaurant, nu la sală şi ne-a şi făcut nota corect. Se vede că le avea cu matematica. Am plătit şi cu greu ne-am ridicat burţile cele dospite aşa în câteva ore ca să putem pleca.

Frumos local, mult bun gust, nu prea impozant, vinurile aşezate cum îmi place mie, băncuţe la mese, combinaţii de lemnărie cu tot ce-i şade bine unui local care se vrea tradiţional.

Vinuri la Casa Veche în Sibiu

Mâncare la preţuri destul de rezonabile, foarte bună la gust şi în cantităţi care să mulţumească mâncăul din mine. Foarte curat şi în local şi la baie.

Păcat doar cu outfit-ul fetei şi cu plasma+muzica. Eu la muzică ţin mult şi parcă nu aş prea mânca undeva unde poţi vedea fotbal sau aşa ceva. Doar zic, eu.

Cu prima ocazie la Sibiu sigurat mai mâncăm acolo, am să-mi fac curaj să rog să oprească tv-ul – bine măcar că eram instalată cu spatele la el.

Acesta este unul dintre articolele trimise de către cititorii care au dorit să scrie pe Food Crew. Ai ceva să ne spui sau doreşti să ne povesteşti despre una din aventurile tale culinare? Aşteptăm mesaje la posta@foodcrew.ro

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Casa Veche

Adresă:
Str. Liviu Rebreanu Nr. 4, 550256 Sibiu
Telefon:

[…] This post was mentioned on Twitter by UNKNOWNAME, UNKNOWNAME and Alex Albu, FoodCrew. FoodCrew said: Despre localuri tradiţionale şi plasme din folclor, la #sibiu http://bit.ly/i1vBsn […]

Arena à la Carte | FoodCrew

25 March 2013 at 20:58

[…] care mă însoţea şi-a luat cartofi prăjiţi cu şnitel de porc şi salată de […]

FoodCrew – La Fork&Cork în Cluj

19 February 2016 at 14:13

[…] ani mai tarziu față de ultimul Revelion în deplasare, 31.12.2012, de data asta nu la Sibiu, ci la […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul