Ieftin și mult. Dar mult, nu glumă. Păi, atunci mult și prost. Nu, nu. Nici vorbă. Și au de toate. Ei, au de toate?! Deși în principiu este mai mult pizza&pasta, au fi alte feluri de mâncare. Culmea e că n-am avut vreodată o surpriză neplacută aici, de orice fel, deși e un local de tipul “mult și ieftin”, cum spuneam!
Aflat pe strada Diaconu Coresi, care se face din Republicii, la un pas de Piața Sfatului, Restaurantul Columna este fratele mai mare al mai restrânsului Kowlun, care a ramas strict pe specific pizza&pasta. Îl frecventez demult și de fiecare dată cu aceeași plăcere. Am încercat aproape orice. Majoritatea pizzelor, deși preferata mea rămâne Romano, majoritatea pastelor, deși sunt de principiul Carbonara FTW. Au și două specialități gustoase, una pe baza de pui, alta pe baza de porc, ce merită încercate.
Pastele se învart pe undeva pe la 14 lei porția, și e porție sănătoasă, iar la pizza sunt două oportunități, cam între 14-18 lei pentru o pizza mare (credeți-mă, un singur om, oricât de flămând, nu o poate mânca pe toată și să nu plesnească apoi) și o pizza medie, orice sortiment la 10 lei. La Columna nu o să gasiți pizza cu doua-trei ingrediente aruncate așa, în “doru’ lelii”, ci “cu vârf și îndesat”.
Dintre salate am încercat numai Salata Caesar, fiind o mare fană a puiului (“Eat mor Chikin!“), care este simplă, dar cum ziceam, multă și ieftină. E cam greu să te saturi dintr-un bol de salata și ceva bucăți de pui. Dar la Columna… să te tot saturi! Le-am încercat și clătitele cu ciocolată, care vin asortate cu frișcă și topping de ciocolată, și costă cam 6 lei. În schimb, cam orice băutură găsiți în meniu este puțin mai scumpă ca în orice alt local de profil: o bere e cam 7 lei, de exemplu.
Ok, în consecință aleg o seară plictisitoare de joi și îmi scot două prietene în oraș. Foamea ne rodea pe toate. Comanda a fost așa:
- o pizza Romano medie (doar v-am spus mai sus că-mi place)
- o porție de cartofi prăjiți cu șnițel de pui pane
- o porție de cartofi prăjiți cu piept de pui la cuptor (însemnând piept de pui cu cașcaval și roșii pe grill)
- o salată de legume asortate
- o porţie de clătite cu ciocolată şi frişcă
Ca să alunece mai bine, o cola, și două Silva brune.
Inutil să spun că niciuna nu se mai putea mișca de la masă ulterior de proeminențele abdominale. Așa cum am început: “ieftin și mult”. Ce a fost ciudat, însă: uleiul și oțetul într-un recipient ca de… spray! Ciudat, dar nu neapărat rău.
Restaurantul Columna este cu siguranță un local de luat în considerare. Curățenie, drăguț amenajat, servire promptă. Să te tot întorci la ei așa!
Tweets that mention Columna lui Kronstadt | FoodCrew -- Topsy.com
[…] This post was mentioned on Twitter by Daniel Buliga, Eugenia Dobrescu and Petre Dobrescu, FoodCrew. FoodCrew said: Recenzie de la Braşov. A mai încercat cineva Columna din Kronstadt? http://bit.ly/eWvide #brasov #pizza […]
Comentarii
Veveritza mancacioasa
Eu as aprecia daca as gasi la mai multe localuri pulverizatoarele respective de ulei si otet. Te ajuta sa nu-ti pui degetele pe ciocul ala pentru limitarea debitului si, in acelasi timp, sa pulverizezi o cantitate uniforma de produs.
Se pot folosi si in bucataria proprie, mai ales la “uns” tavile cu ulei. 😉
Josephine Dijon
Veveritzo, sa stii ca ai dreptate la partea cu unsul tavilor. Nu m-am gandit la asta. Ar trebui sa o incerc si eu!
Infidel Gastro
Ia te uită cum îşi dau fetele şi sfaturi de gospodine 😛
Josephine Dijon
Any tip is good 🙂
Veveritza mancacioasa
La teorie am stat mereu bine. :-)))))