Columna lui Kronstadt

Restaurantul Columna
Brașov

Ieftin și mult. Dar mult, nu glumă. Păi, atunci mult și prost. Nu, nu. Nici vorbă. Și au de toate. Ei, au de toate?! Deși în principiu este mai mult pizza&pasta, au fi alte feluri de mâncare. Culmea e că n-am avut vreodată o surpriză neplacută aici, de orice fel, deși e un local de tipul “mult și ieftin”, cum spuneam!

Aflat pe strada Diaconu Coresi, care se face din Republicii, la un pas de Piața Sfatului, Restaurantul Columna este fratele mai mare al mai restrânsului Kowlun, care a ramas strict pe specific pizza&pasta.  Îl frecventez demult și de fiecare dată cu aceeași plăcere. Am încercat aproape orice. Majoritatea pizzelor, deși preferata mea rămâne Romano, majoritatea pastelor, deși sunt de principiul Carbonara FTW. Au și două specialități gustoase, una pe baza de pui, alta pe baza de porc, ce merită încercate.

Pastele se învart pe undeva pe la 14 lei porția, și e porție sănătoasă, iar la pizza sunt două oportunități, cam între 14-18 lei pentru o pizza mare (credeți-mă, un singur om, oricât de flămând, nu o poate mânca pe toată și să nu plesnească apoi) și o pizza medie, orice sortiment la 10 lei. La Columna nu o să gasiți pizza cu doua-trei ingrediente aruncate așa, în “doru’ lelii”, ci “cu vârf și îndesat”.

Dintre salate am încercat numai Salata Caesar, fiind o mare fană a puiului (“Eat mor Chikin!“), care este simplă, dar cum ziceam, multă și ieftină. E cam greu să te saturi dintr-un bol de salata și ceva bucăți de pui. Dar la Columna… să te tot saturi! Le-am încercat și clătitele cu ciocolată, care vin asortate cu frișcă și topping de ciocolată, și costă cam 6 lei. În schimb, cam orice băutură găsiți în meniu este puțin mai scumpă ca în orice alt local de profil: o bere e cam 7 lei, de exemplu.

Ok, în consecință aleg o seară plictisitoare de joi și îmi scot două prietene în oraș. Foamea ne rodea pe toate. Comanda a fost așa:

  • o pizza Romano medie (doar v-am spus mai sus că-mi place)

Pizza Romano medie la Restaurant Columna în Braşov

  • o porție de cartofi prăjiți cu șnițel de pui pane

Snitel de pui pane cu cartofi prăjiţi la Restaurant Columna în Braşov

  • o porție de cartofi prăjiți cu piept de pui la cuptor (însemnând piept de pui cu cașcaval și roșii pe grill)

Piept de pui la cuptor la Restaurant Columna în Braşov

  • o salată de legume asortate

Salată de legume asortate la Restaurant Columna în Braşov

  • o porţie de clătite cu ciocolată şi frişcă

Clătite cu ciocolată şi frişcă la Restaurant Columna în Braşov

Ca să alunece mai bine, o cola, și două Silva brune.

Inutil să spun că niciuna nu se mai putea mișca de la masă ulterior de proeminențele abdominale. Așa cum am început: “ieftin și mult”. Ce a fost ciudat, însă: uleiul și oțetul într-un recipient ca de… spray! Ciudat, dar nu neapărat rău.

Restaurant Columna în Braşov

Restaurantul Columna este cu siguranță un local de luat în considerare. Curățenie, drăguț amenajat, servire promptă. Să te tot întorci la ei așa!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

a:3:{s:7:"address";s:55:"Strada Diaconu Coresi, Brașov, Brașov County, Romania";s:3:"lat";s:17:"45.64173239999999";s:3:"lng";s:17:"25.59075310000003";}

Restaurantul Columna

Adresă:
Strada Diaconu Coresi

[…] This post was mentioned on Twitter by Daniel Buliga, Eugenia Dobrescu and Petre Dobrescu, FoodCrew. FoodCrew said: Recenzie de la Braşov. A mai încercat cineva Columna din Kronstadt? http://bit.ly/eWvide #brasov #pizza […]

Comentarii

Veveritza mancacioasa

15 February 2011 at 11:03

Eu as aprecia daca as gasi la mai multe localuri pulverizatoarele respective de ulei si otet. Te ajuta sa nu-ti pui degetele pe ciocul ala pentru limitarea debitului si, in acelasi timp, sa pulverizezi o cantitate uniforma de produs.
Se pot folosi si in bucataria proprie, mai ales la “uns” tavile cu ulei. 😉

Josephine Dijon

15 February 2011 at 11:05

Veveritzo, sa stii ca ai dreptate la partea cu unsul tavilor. Nu m-am gandit la asta. Ar trebui sa o incerc si eu!

    Infidel Gastro

    15 February 2011 at 11:58

    Ia te uită cum îşi dau fetele şi sfaturi de gospodine 😛

Josephine Dijon

15 February 2011 at 12:00

Any tip is good 🙂

Veveritza mancacioasa

15 February 2011 at 13:44

La teorie am stat mereu bine. :-)))))

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul