Mâncare Thailandeză La Mall

House Thai Food
Timișoara

Din seria “ce mai e nou pe la Foodcourt-ul din Timișoara”, recent s-a deschis un fast-food cu specific thailandez, House Thai Food. Vestea deschiderii nu ne-a lăsat indiferenți, așa că încă înainte de deschiderea oficială, am făcut o vizită la locul respectiv, curioși de ce se pregătește.

Ne-au întâmpinat niște thailandezi speriați, care nu înțelegeau românește, așa că a pășit spre noi o duduie încruntată care ne-a anunțat sec că peste o săptămână se deschide, și că, da, preparatele vor fi făcute la Wok. Veselie mare! Asta se întâmpla în ianuarie.

Dornici de a degusta preparatele la Wok, am purces înspre House Thai Food, însă încă de la prima vedere aspectul m-a cam dezamăgit. Nu venisem cu pretenții de restaurant, pentru că eram conștientă că sunt la un simplu fast-food din Foodcourt, unde vii, mănânci și pleci. Dar cu gândul la vecinii de la fast-food-ul chinezesc din Mall, la care se mănâncă binișor, am decis că nici aici nu poate fi mai rău.

În primul rând, tăvile cu preparate erau cam goale – semn că preparatele sunt proaspete și nu stau mult timp expuse. Apoi, după ce că erau goale, meniul nu era poate cel mai variat – ok, fac puține preparate, dar bune. Dar, culmea, totul arăta ca la chinezesc! Iar tentativa de meniu de pe perete nu părea deloc explicativă. Și nu prea înțelegeam de ce angajații mestecau exagerat de mult în tăvi.

Văzând că așa se prezintă situația, am decis să mergem în capătul celălalt al Foodcourt-ului, la fast-food Chinese, să aruncăm și acolo o privire. Și aici meniul se prezenta mai restrâns decât mi-l aminteam, și într-adevăr era o asemănare mult prea evidentă între preparatele de aici, și cele de la Thai.

Nu pot spune că știu exact care este diferența dintre mâncarea chinezească și cea thailandeză, știu însă că se întrepătrund la un moment dat, dar că sunt și multe diferențe. Nu că am vorbi aici despre o “bucătărie” chinezească/thailandeză, fiind vorba de un fast-food. Doar așa, sa fie clar că nu vorbește un connoisseur.

Curioși totuși să vedem ce gust are mâncarea celor de la Thai, am revenit, deși oferta celor de la Chinese ne făcea mai mult cu ochiul. Vă spuneam că meniul expus ne-a creat ceva confuzii, prețurile afișate în dreptul fiecărui preparat era diferit de prețul afișat pe meniul de sus. Pe de-o parte era un meniu cu garnitura+preparat+băutură, la care nu era expus prețul, apoi, era un meniu preparat+garnitura= 18 lei, și mai era pare-se niște preparate făcute pe loc. Când am întrebat care e treaba cu preparatele făcute pe loc, domnița de la casa ne-a spus că sunt aceleași cu cele din raft, doar că sunt preparate pe loc. Și cele din raft? Păi și alea sunt preparate pe loc. ?!

Am decis să ne orientăm după prețurile afișate în dreptul fiecărui preparat. Eu am ales pui cu ciuperci ( 11 lei ), și o salată asortată ( 6 lei), Gură Mare un meniu cu garnitură – tăieței prăjiți și pui cu ciuperci chinezești ( 18 lei ). O gustare de 35 lei pentru 2 persoane.

Dezamăgirea inițială mi-a fost confirmată de cantitatea mâncării ( la Chinese gramajul per porție este mai mare ), dar și de calitatea mâncării ( servită rece! ). Puiul cu ciuperci – complet stricat de prezenta sporadică a unor bucăți de castravete și ardei,  iar salata asortată ( nu are legătură cu specificul mâncării, dar îmi era poftă) – predominant castraveți cu 2 bucățele de roșii și măsline amărui – cam de proastă calitate. Tăiețeii comandați de Gură Mare erau bunicei, însă bucățile mari de ceapă nu mi-au plăcut. Nici puiul cu ciuperci chinezești nu m-a impresionat.

Alt aspect pe care l-am observat în timp ce stăteam la masă: mâncarea era pregătită într-adevăr la Wok, la vederea clienților.

Păcat că singurul fast-food cu specific thailandez din Timișoara ( din câte știu eu nu mai este altul) prepară mâncarea într-un stil atât de …românesc. Cine știe însă, poate lucrurile s-au mai îmbunătățit de când am fost noi.

Cine le-a încercat preparatele? Cum vi se par în comparație cu cei de la fast-food-ul chinezesc din Foodcourt? La care a-i apela pentru o masă asiatică

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

House Thai Food

Adresă:
Iulius Mall
Telefon:

[…] This post was mentioned on Twitter by Adela Vacaru, Andrei Mărin, Daniel Buliga, Alex Albu, FoodCrew and others. FoodCrew said: Noi nu ne-am prins care e diferenţa dintre fast food-ul chinezesc şi cel thailandez. Ne ajută cineva? http://bit.ly/gy1BPy #timisoara #thai […]

O pizza fair play | FoodCrew

1 April 2013 at 16:24

[…] râvnă, nimic. Dacă sentiment nu e nimic nu e, şi mânat de sentimente îmi adusei aminte de nou-deschisul fast food thailandez. Ajuns în dreptul vitrinei lor m-a încercat aceeaşi indiferenţă. Mi-era poftă de altceva, dar […]

Comentarii

Veveritza mancacioasa

10 February 2011 at 11:16

Chiar eram curioasa de thai-ul asta ca stiam ca s-a deschis. Mie imi pare chinezeasca mancarea, deci n-o sa ma mai obosesc sa merg pana acolo. Mersic, Cartito!

CristinaTM

10 February 2011 at 11:22

Nici eu nu ma mai duc daca ai scris ca servesc mancarea rece. Si chiar aveam sperante si asteptari de la fat-food-ul asta.

Cârtița Pofticioasă

10 February 2011 at 11:27

@Veveritza, @CristinaTM:

Îmi pare rău să vă dezamăgesc. Dar după cum am spus, poate s-au mai îmbunătățit lucrurile de când am fost noi.

    Infidel Gastro

    10 February 2011 at 11:36

    Chiar ar fi minunea din foodcourt să îşi fi schimbat ăştia stilul de a găti în… thai 😀

    Cârtița Pofticioasă

    10 February 2011 at 15:26

    @Infidel Gastro

    In thai cu siguranta nu, dar poate si-au schimbat serviciile 🙂

sandru andrei

10 February 2011 at 14:51

mie mi se par ca orice fast-food chinezesc/thailandez (sau cam tot ce tine de asiatici cu ochi mici) e de cea mai proasta calitate. sunt amestecate prea multe chestii la retete ce in mod normal trebuie facute cat simplu. N-o sa inteleg niciodata ce cauta varza in puiul cu bambus si ciuperci. e clar ca se doresc cantitati mai mari, dar se pierde din calitate enorm. de-aia prefer restaurantul chinezesc cat de cat traditional, celui de tip fast-food. chiar daca mai rar.

    Cârtița Pofticioasă

    10 February 2011 at 15:28

    Da. Înlocuiesc ingredientele traditionale cu legume autohtone. Nici eu nu am inteles ce cauta castravete in puiul cu ciuperci.

    Dar cam asa e la orice fast-food, indiferent de specific. De asta sunt si preturile mai accesibile.

    Oricine prefera restaurantul in locul fast-food-ului, desi si acolo se intampla de cele mai multe ori acelasi lucru.

Mihai

13 February 2011 at 17:41

dak deschid si in Timisoara asa ceva – vezi site – prinde ?

    Infidel Gastro

    13 February 2011 at 19:09

    Mihai, Timişoara duce lipsă de restaurante cu specialităţi asiatice. În afară de câteva restaurante şi localuri fast-food chinezeşti şi un restaurant cu specific japonez nu prea ai de unde alege. Nu are rost să compar piaţa din Bucureşti cu cea din Timişoara, însă cred că atât timp cât vei servi preparate de calitate şi vei lucra cu personal calificat, reuşind totodată să vii cu o politică de preţuri adaptată la piaţa din Timişoara sunt şanse bune să prindă.

    Eu îţi doresc succes şi promit să trec pe la voi dacă deschideţi în Timişoara. În Bucureşti putem trimite o iscoadă dacă eşti curios să facem o recenzie 🙂

liviu

14 April 2011 at 18:01

“Tehnica” de la wok este autentica(am vazut in Thailanda),mancarea buna,insa personalul tailandez este cat se poate de…chinez.Tipul de la wok avea o foaie pentru traduceri cu litere chinezesti,deci este tot un “chinezesc” iar chestia cu Thai Food o strategie comerciala ca sa pare ceva nou….

    Infidel Gastro

    14 April 2011 at 18:26

    Mulţumim Liviu! Deci i-am mirosit bine 😉

Marinela

27 December 2011 at 17:30

As veni cu mare plăcere sa mănânc din nou dacă personalul care serveste n-ar depăși vârsta de 35 de ani, deoarece doamna mai in vârsta cu parul blond n-are nici cele mai elementare cunoștințe de cum trebuie tratati clienții respingandu-i cu nonsalanta, punând clienții sa își facă curat pe masa.

ella

5 June 2013 at 1:25

hei , sunt cat se poate de chineji…..cu bucatari romanii si maghiari. Mana dreapta a patronului chinez e o biata fata de etnie roma…..ea e capul acolo.
Acum de curand au deschis si langa euro.
Daca chiar vreti mancare chinezeasca autentica, ambianta si portii consistente mergeti la Marele Restaurant Chinezesc…..poate nu au meniuri de 10 lei dar nu e nici scump si chiar consumati ceva specific.

    Nuți Foame

    6 June 2013 at 11:13

    Ai tu dreptate în ce zici. Personal însă mie Marele Restaurant Chinezesc nu mi-a lăsat o impresie prea bună. Dar poate ar trebui să le mai dau eu o șansă. 🙂

Cozma

18 November 2015 at 22:57

Oribila mancarea.
Am comandat “fidea colorata” si a fost oribil, gust aproape acru si un miros oribil. Am mers de 2 ori pana sa vina cineva sa ma intrebe care e problema mai exact.
Fetele care se ocupa de punere in farfurii, incalzirea la cuptorul cu microunde si vanzare au incercat sa ma convinga ca este de la sosul de soia.
In final am primit banii inapoi dar

NU O SA MAI MERG NICIODATA ACOLO!!!

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul