O pizza fair play

Bella Italia
Timișoara

Dormind până trecut de orele prânzului, într-unele zile de weekend se mai întâmplă să spun pas nu doar micului dejun, ci uneori chiar prânzului servit la o oră decentă. Rezultatul se concretizează cel mai adesea într-o vânătoare de de fast food, mânat de la spate şi de lipsa de chef de a-mi (pre)găti ceva acasă. Da, mai şi gătesc şi o fac cu mai multă plăcere decât succes, dar asta rămâne doar între noi 😉

Întâmplare sau destin, fiind destul de aglomerat mulţumită somnului de frumuseţe, am nimerit în locul potrivit pentru cei care au timp puţin, cumpărături de făcut şi-un gol în stomac: foodcourt-ul din Iulius Mall.

După cum mă purtau paşii aş fi zis că ciorba de burtă de la 3F se detaşează clar în topul preferinţelor, însă ajuns în faţa standului cu pricina nu am simţit niciun fior, nicio râvnă, nimic. Dacă sentiment nu e nimic nu e, şi mânat de sentimente îmi adusei aminte de nou-deschisul fast food thailandez. Ajuns în dreptul vitrinei lor m-a încercat aceeaşi indiferenţă. Mi-era poftă de altceva, dar de ce?

Pizza. Eu rar aleg pizza atunci când am atâtea alternative de mâncare gătită şi preparate fast food precum în foodcourt. Totuşi, singurul stand care vinde pizza în foodcourt era Bella Italia, a căror pizza ajunsesem să o gust livrată fiind de o prietenă. A fost o Diavola Grande (48 cm) absolut genială.

De ceva vreme văzusem în mall oferta lor de pizza + suc/bere la 10 lei. Zis şi făcut!

Mă apropi de stand, se apropie şi domnişoara de la casă şi îmi spune că aş avea de aşteptat vreo 5-6 minute pentru a-mi primi pizza. Cola mi-o desface pe loc şi mă pun să aştept cu bonul în faţă. La Bella Italia în acea zi am văzut doar doi angajaţi: domnişoara şi piţerul a cărui costumaţie mi-a plăcut foarte mult. Purta costum şi bonetă de bucătar albă şi o eşarfă roşie prinsă cu o broşă la baza gâtului – autentic! Bine ar fi dacă şi ştie ce face îmi spun în gând…

Pizzeria Bella Italia în foodcourt-ul Iulius Mall din Timişoara

Cât timp aştept mai observ un alt lucru care mă surprinde plăcut. În zidul după care ar fi trebuit să se ascundă bucătăria este decupată o fereastră prin care se poate vedea cu uşurinţă ceea ce alţii încearcă din răsputeri să ascundă: oale, recipiente şi ingrediente. Bravos!

Vedere la bucătăria pizzeriei Bella Italia din foodcourt

Eh, trec şi cele 5 minute şi sunt chemat la apel de piţer, el fiind cel care îmi taie pizza şi îmi ia bonul la schimb. Partea asta nu am prea înţeles-o, gândindu-mă că e de ajuns să i-l arăt, mai ales că eram doar vreo trei oameni care aşteptam comanda în acel moment, iar el ne văzuse pe toţi plătind. Pe deasupra pe mine mă mai văzuse trăgându-le taraba în poză. De aici să se fi tras?

Trecând la pizza de la ofertă, peste blat am avut parte de mozzarella, şunca, salam, ciuperci, măsline şi gogosari. Peste diametrul de 28 de centimetri ciupercile şi şunca mi s-au părut presărate cu cea mai mare generozitate, iar umbra de măsline şi salam a fost compensată de blatul crocant excelent şi de mozzarella care la cum se întindea cerea o şedinţă foto.

Pizza Bella Italia la oferta de 10 lei

Un detaliu pe care l-am apreciat şi care mi-a dat de înţeles că oamenii nu se zgârcesc la ingrediente a fost punguţa de ketchup Heinz preferat vreunui înlocuitor no-name mai accesibil.

Aş mai avea un ultim cuvânt de laudă, anume cutia de sugestii şi reclamaţii aflată la vedere, chiar pe pult. Nu sunt primii la care văd, dar sunt primii care am văzut să ofere clienţilor şi formularul de feedback pe hârtia-suport personalizată ce acoperă tăvile. Cu câmpuri specifice, scală de notare, ce să mai, evaluare serioasă. Mă rog, pe cât de serioasă o doreşte şi clientul.

Formular de feedback de la Bella Italia

Bănuiala mea este că nu ar fi reuşit să ofere o pizza atât de fair-play fără a ţine cont de ce le scriu oamenii pe acolo. Iar aici se vede şi mâna francizei care te trage de mânecă şi te mai şi obligă pe tine, patron, să faci ce altfel poate nu ţi-ar trece prin gând. Te ajuţi de sugestiile clienţilor, dar le iei şi contactele 😉

Poate mă pripesc, dar cel puţin pentru acum îi declar preferaţii mei în ceea ce priveşte pizza făcută în Timişoara, bazându-mă şi pe (dar nu numai) impresia lăsată de cea mai ieftină pizza a lor care dă însă clasă multor pizzeri cu pretenţii.

Eu unul mai trec pe la ei, măcar pentru a le lăsa un formular cu link spre articolul ăsta! Vouă cum vi se par?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Bella Italia

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

[…] This post was mentioned on Twitter by Eugenia Dobrescu, FoodCrew. FoodCrew said: Pizza la nici 10 lei care dă clasă preparatelor din pizzerii cu pretenţii http://bit.ly/gdDLNX #timisoara #pizza […]

[…] plină cu măsline (cum îmi place mie). Şi încă o treabă importantă, ce trebuie menţionată: nu-ţi dau ketchup din ăla ieftin, îndoit cu apă: ci sos din ăla bun, de roşii, ca la maică-sa acasă, în […]

[…] fani acest local, dar dacă facem o comparaţie cu vecinul lor unde mai găsim pizza şi paste, Bella Italia, diferenţa este imensă, la aceasta din urmă preparatele fiind mult mai […]

[…] excelent prăjiţi. Îmi place să combin cartofii cu ce merg aceştia mai bine, şi anume un sos de ketchup, furat de pe pagină cu pizza. Mâncarea vine caldă, dar pentru orice preparat trebuie să […]

Comentarii

Veveritza mancacioasa

17 February 2011 at 11:00

Am vazut si eu oferta lor, de fapt reclama de pe partea cu Auchan, si ma gandeam daca n-o fi vreo pizza servita pe farfurioara de desert. :-))) Imi pare bine ca nu e asa si o sa incerc cu prima ocazie, mai ales ca-mi plac ofertele cu bautura inclusa. 😀
Cat despre bonul fiscal..Pana o sa ajungem in Romania sa dam bon si pentru o scobitoare si sa nu-l cerem inapoi, o sa mai treaca vreo 20 de ani.

    Infidel Gastro

    17 February 2011 at 11:19

    Oare le ţin ei să le deconteze? 🙂

    Veveritza mancacioasa

    17 February 2011 at 11:58

    @Infidel Gastro
    Le era frica sa nu-ti stea o maslina in gat de pe pizza si pe urma sa-i reclami. :-))))

    Raluca

    21 April 2011 at 23:38

    Dupa parerea mea, bonul este luat inapoi deoarece ai primit comanda, si sa se evite situatia in care se clientul se intoarce a doua oara cu acelasi bon pentru a ridica comanda…mai ales atunci cand este flux de comenzi. Am lucrat intr-un loc in care acelasi lucru se facea! E simplu..e o masura de siguranta! Nu cred ca e nimic rau in asta!

    Veveriţa Mâncăcioasă

    22 April 2011 at 8:21

    @Raluca
    Nu e rau doar ca e ilegal. Bonul se da clientului in schimbul banilor platiti si nu se mai ia inapoi.
    Sugerez metoda cu stampilatul bonului la momentul predarii comenzii. Si atunci e simplu, cine vine cu bon alb trebuie sa primeasca o pizza, cine vine cu el stampilat – pa si pusi.

Mihi

17 February 2011 at 12:08

Oai, eu am fost aproape linsata de 2 ori cand am cerut ketchup pe pizza. Italienilor pe care i-am intalnit eu li se pare sacrilegiu sa pui asa ceva pe pizza 🙂

Anyhow, pozele mi-au facut pofta, clar ajung si eu prin mall la o pizza, cu ketchup pe ea, cum m-am obisnuit in Ro de mica 🙂

    Veveritza mancacioasa

    17 February 2011 at 12:51

    Eu nici nu cer cand merg in Italia. Dar in Romania…e permis si cu ketchup / mujdei / sos de smantana / cam orice vrei sa pui pe pizza. :-))))

    Infidel Gastro

    17 February 2011 at 16:41

    Diferenţa între pizza de la mama ei şi pizza de la mama noastră e că pe a lor nu prea mai are sens să pui ceva că-i strici gustul. În ideea asta, îţi dai seama că pliculeţul ăla de ketchup nu mi-a ajuns pentru mai mult de o felie la cum suntem obişnuiţi să înecăm noi pizza în sosuri. Câştigul a fost că mi-au mai rămas 5 felii cărora să le simt gustul “neprihănit” 😉

Veveritza mancacioasa

18 February 2011 at 10:44

Din pacate, eu vin cu o impresie 90% negativa despre pizza de la Bella Italia.
In primul rand, diametrul e 28 cum sunt eu Papa de la Roma. Maxim 23 cm.
In al doilea, pizzele noastre de aseara (furnizez si poza la cerere) au fost incredibil de arse (chiar si pentru mine care apreciez un aliment bine patruns).
In al treilea, sosul de rosii folosit pe post de baza, deasupra blatului, era picant ceea ce nu mi-a picat foarte bine. Inteleg ca fiecare sa-si condimenteze mancarea cat doreste, nu sa-ti fie bagata pe gat o cantitate de piper pe care o vrea bucatarul…
Singurul avantaj e ca sus-numita e o pizza fierbinte si cu o bere rece langa ea, ca si pretul mic. Totusi, nu m-as mai risca si alta data. Pentru 10-11 lei cei de la Rocco fac o pizza mult mai buna si ti-o aduc si acasa.
P.S. N-am mai vazut fluturasii aia cu parerea clientilor ca-i faceam cu ou si otet. 🙁

    Infidel Gastro

    18 February 2011 at 12:14

    De ce din păcate? Dacă au dat cu băţu-n baltă fă-i cu ou şi cu oţet! Dacă chiar vor citi răvaşul pe care l-am lăsat m-aş bucura să vadă că nu le iese tot timpul. Mulţumesc, Veveriţo!

    Veveritza mancacioasa

    18 February 2011 at 12:57

    @Infidel Gastro
    Ma gandesc ca pe tine te-au vazut cu aparatul de fotografiat si, poate, au avut mai multa grija la ce-ti dau de papa. Eu am fost undercover si…

Emi

21 February 2011 at 12:06

franciza obliga de aceea tot ceea ce ai vazut e asa de bine organizat plus ca retetele sunt testate

    Infidel Gastro

    21 February 2011 at 12:32

    Apropo de întâmplarea Veveriţei cu pizza arsă, mă întreb dacă unii piţeri au chiulit de la training-ul ţinut de cei de la franciză 🙂

    Veveritza mancacioasa

    21 February 2011 at 16:42

    @Infidel Gastro
    Sunt sigura ca-i doare pe ei la basca de training-uri..

mihai

21 April 2011 at 0:52

@Veveritza mancacioasa – buna seara sunt unul dintre baietii de la bella italia si am vrut sa te asigur ca personal nu ma doare la basca de trainingul de care nu am prea avut parte la sediul din braila si nici colegilor mei. Cu pizza la diametrul ai dreptate este mai mica ptr ca tava are diametrul de 28 cm iar pizza te asigur ca nu este mai mica de 26 cm , este maxim cat poate sa se traga aluatul in tava iar cu pizza arsa intradevar nu pot sa te contrazic , ptr ca, se fac greseli dar puteai sa refuzi comanda si mai mult ca sigur primeai alta cu scuzele de rigoare si nu se supara nimeni, iar la noi salamul este putin picant de acolo si gustul condimentat, oricum sincer sper sa te mai risti odata sa mai treci pe la noi ,si poate atunci o sa fi mai satisfacuta de noi decat de Rocco.

@Infidel Gastro – multumesc ca ai apreciat efortul depus de noi, si vreau sa-ti spun ca pizza la oferta contine doar mozzarella ,sunca ,salam (tocat marunt) si ciuperci (bineinteles aluat si sos pizza), iar bonurile le luam inapoi doar ptr faptul sa ne asiguram ca nu mai vine cineva cu acel bon , iar bonul fiind fiscal daca clientul il doreste atunci il stampilam, si probabil cand ai fost la noi daca nu erau clienti am facut lucrul ala din obisnuinta ,ptr ca intradevar daca nu sunt clienti nu prea mai avem nevoie de bon.

@Emi – intradevar franciza te obliga, dar daca ajungi la oricare pizerie din franciza te rog personal sa vi sa ne spui ptr ca pe noi franciza ne-a invatat doar retetele si au fost la deschidere restul ce tine de organizare sa stii ca este munca depusa de colectivul nostru incepand cu managera pana la femeia la vase.

    Veveriţa Mâncăcioasă

    21 April 2011 at 7:16

    Mihai, nu ar fi mai simplu sa fiti mult mai atenti si sa nu mai ardeti pizza in loc de recomandarea tardiva cum ca puteam s-o refuz..? Ca sa nu mai spun ca o “mea culpa” nu ar strica deloc. Pot intelege un accident numai ca, la momentul respectiv, am luat 2 pizza ambele arse, si dupa mine au venit alti clienti ale caror pizze erau tot arse. Eu zic ca asta a fost un mare ghinion (comun) sau o nepasare din partea voastra pe ideea “Merge si-asa.” Eu vreau doar sa spun aici ca nu merge si-asa.
    Cat despre salamul picant, ar fi bine sa scrieti undeva ca folositi doar salam picant. Mie nu mi-a picat deloc bine sa nu stiu ce cumpar, ca persoana care nu mananca absolut nimic picant.
    Iar bonurile sunteti obligati sa le dati si sa le lasati in posesia clientilor, in conformitate cu Codul Fiscal. Puteti gasi alte modalitati pentru a va asigura ca o persoana nu foloseste acelasi bon de mai multe ori.
    Uite, iti promit ca o sa mai dau odata pe la Bella Italia in speranta ca lucrurile se vor imbunatati (inclusiv sa nu mai folositi salam picant).

    Infidel Gastro

    21 April 2011 at 11:11

    Mulțumesc pentru comentariu, Mihai! Mă bucur că putem avea parte și de replica ta. Dacă salamul picant nu e pe gustul Veveriţei, eu voi trece pe la voi din nou cât de curând.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul