Delicii ardelenești în Sibiu

Casa Romana
Sibiu

M-am gândit eu într-o zi să dau o fugă până la Sibiu. M-am urcat așadar de dimineață pe-un autocar și-am ajuns acolo cu vreo oră înainte de trenul înapoi. Bună treabă mi-am zis. Aveam de ales între-un prânz înainte de următoarele șase ore jumate de drum, sau să văd puțin din centru.

După o consultare cu camaradul meu de drum, un stomac disperat, m-am hotărât să pornesc spre centru și cum văd o casă mai veche să intru în primul restaurant. Așa am și făcut. Din fața gării am pornit în direcția în care vedeam o biserică veche, iar cum drumul s-a strâmtat și casele păreau mai degrabă săsești decât comuniste, m-am oprit în fața unei table pe care era scris cu cretă un meniu și un fermecător preț de 12 lei.

Așa am intrat, înfometat nevoie mare, în Casa Romana (sau Română? Romană? nu erau diacritice nici pe cartea de vizită luată de la ei nici în meniu, așa că nu pot fi 100% sigur).

M-am așezat la masă și mi-am comandat un meniu. Mi-am comandat înainte de hrană și-o cafea, și am cerut parola de la interneți. Mi-am primit cafeaua degrabă, însă interneții nu voiau să mi se conecteze. I-am zis chelnerului puțin dezamăgit că nu vrea și nu vrea și-a dispărut. Mă pregăteam să-mi închid leptopul când m-am trezit cu un stick de RDS pe masă! Nota 10 pentru chelner doar pentru gestul ăsta voluntar!

În 3-4 minute mi-am primit supa. O supă densă de tăiței de casă, groși și cu un puternic gust. Îmi aminteau foarte puternic de răstăuțele bunicii mele. Ce era și mai apetisant era acel strat gălbui de la suprafață… un strașnic semn de găină bătrână. Am savurat-o și la final îmi venea să beau și ultima picătură din bol.

De felul doi am căpătat niște ficăței de pui cu piure de cartofi și salată de castraveți murați. Prezentarea era foarte cu bun gust făcută, iar mirosul mai că te lua de ceafă și-ți trăgea fața-n farfurie:

Ficăţei de pui cu piure la Casa Romană din Sibiu

Gustul a fost pe măsură: ficățeii fain făcuți, cu proporția perfectă de ceapă călită  iar cartofii cu siguranță nu de la plic. Pătrunjelul ăla proaspăt aruncat deasupra și-a pus la bătaie aroma aia specifică de-mi dansa limba-n gură. Castraveții foarte faini la rândul lor. Chiar am mâncat tot bolul de castraveți, ceea ce rar fac pe la restaurante.

Am primit, tot în cei 12 lei pentru meniu, și un coș de pâine. Pâinea părea chiar apetisantă și deloc pufulete. Totuși, nefiind mare fan, nu m-am atins de ea.

Singura chestiune care m-a dezamăgit puțin a fost cafeaua. Asta era Mario de felul ei, deci nu cine știe ce brand renumit pentru gust, dar a fost totuși puțin cam prea acrișoară (nu amară). De asemenea, pe o masă de alături se vedeau firimituri de la pâine de la un client de mai devreme.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Casa Romana

Adresă:
Str. General Magheru Nr. 40, Sibiu
Telefon:

[…] This post was mentioned on Twitter by UNKNOWNAME, Adi Dragos and Eugenia Dobrescu, FoodCrew. FoodCrew said: Delicii ardeleneşti la meniul zilei http://bit.ly/ghzd9b #sibiu #meniulzilei […]

Comentarii

carmen

21 February 2011 at 9:41

hummm, in decembrie cand am fost la Sibiu aici am luat meniul zilei in prima zi, dara am avut cateva lucruri ce nu mi-au placut.
plasma, bat-o vina+muzica f discutabila
ciorbitza cam spalacita, dar felul 2 acceptabil
am luat un vin care a venit servit in pahar de gino-suc sau asa ceva
personalul cu un aspect tare ciudatzel

    Gore Brânzescu

    21 February 2011 at 15:28

    @carmen
    poate oi fi avut eu noroc şi-am nimerit la ora bună. în plus, de plasmă am făcut abstracţie – îs atât de obişnuit cu tv-urile în localuri că deja fac abstracţie, oricât de iritante ar fi. muzică aveau ceva radio dat încet, deci nu a avut cum să mă deranjeze, iar vin n-am luat să văd ce pahare dau.

    mâncarea în schimb chiar a fost cum am povestit şi chiar făcând abstracţie de faptu’ că eram înfometat tot bună o fo.

    totuşi de au o fluctuaţie aşa măricică pentru calitate poate fi aiurea. oi mai trece pe-acolo când ajung la Sibiu să văd cum se comportă.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul