Delicii ieșite din tipar la Casa Voastră

Casa Voastră
Timișoara

După ce mănânci multă vreme în oraș, ajungi într-un punct în care parcă e greu să mai fi surprins. Asta pentru că multe restaurante oferă mâncăruri clasice, obișnuite, evitând să se îndepărteze de la calea cunoscută. Săptămâna trecută am ajuns la Casa Voastră pentru prima dată și mă așteptam să găsesc ciorbe românești și ceea ce se numește mâncare tradițională românească.

Am descoperit cu surprindere că meniul oferă opțiuni pe care eu nu le-am mai găsit la alte restaurante, rețete readuse în actualitate pentru a dovedi că mâncarea tradițională nu înseamnă o bucată de carne cu garnitură și salată, cum au impresia mulți concetățeni. Amintesc aici câteva preparate din meniu care mi-au atras atenția: Ciorba în paine de casă, Lasagna cu creveți, Gulașul la ceaun și Borșul de pește care se pregătește în fiecare duminică la ceaunul din grădină. Hmmm… interesant, zic eu!

Din meniul de supe și ciorbe fără carne (da, și eu am fost uimită să văd că există așa ceva) mi-a atras atenția supa cremă de cașcaval, pregătită după o rețetă austriacă, se pare. Ca fel principal am fost tentată de ceva simplu și clasic: Crap prăjit cu mujdei și mămăliguță. În cele din urmă, am ales să mă las surprinsă de un desert mai puțin obișnuit: clătite ungurești cu mac și vișine.

Supă cremă de cașcaval

Sinceră să fiu, până să ajung la Casa Voastră eu nu știam că există supă de cașcaval. Supă în care se adaugă puțin cașcaval, da. Însă nu supă pregătită doar din cașcaval. Singura mâncare cu care reușeam să compar această supă ar fi fost fondue-ul francezilor.

supa crema cascaval

castron supa crema cascaval casa voastra

Așteptând comanda, am putut citi în meniu scurta poveste a supei. Se pare că rețeta provine de pe crestele munților Austriei și a fost preluată chiar de la un bucătar de acolo. După cum am putut simți când am degustat-o, supa nu conține doar cașcaval, așa cum am crezut eu citindu-i numele. Aroma bogată e dată de o mulțime de ingrediente îmbinate cu măiestrie: praz, țelină, arpagic și unt. Pot să spun cu mare sinceritate că de mult nu am mai mâncat o supă cremă la fel de bună! Cel mai mult mi-a plăcut consistența cremoasă, finețea și îmbinarea gustului brânzei cu ansamblul de legume și condimente.

supa crema cascaval restaurant casa voastra

Cantitatea este generoasă (400 g) iar supa vine servită în castron, alături de un bol cu crutoane. Mie mi-a plăcut atât de mult încât am golit castronul, supa fiind suficientă pentru 2 farfurii pline cu vârf. Deși mă așteptam să fie grea la stomac, datorită cantității mari de cașcaval, mi-a picat foarte bine.

supa crema cascaval crutoane

Crap prăjit cu mujdei și mămăliguță

După supa ieșită din tipare, am revenit cu picioarele pe pământ și am savurat o bucată de crap prăjit alături de mujdei și mămăliguță. Bun, așa cum mă așteptam, e genul de mâncare ce nu te dezamăgește niciodată.

crap prajit cu mamaliguta

Peștele a fost crocant, bine prăjit, mămăliguța a fost îndesată și consistentă iar mujdeiul, din belșug, numai bun cât să învăluie peștele în aroma sa.

crap prajit cu mujdei si mamaliguta casa voastra
mujdei

Clătite ungurești

Din nou, un preparat pe care nu l-am mai întâlnit la alte restaurante. Clătitele ungurești sunt umplute cu o cremă fină de mac și decorate deasupra cu vișine sub formă de sirop și fructe. O combinație reușită de gust dulce și acru, care face din acest desert o încântare.

clatite unguresti

Meniul m-a avertizat că este destinat doar gurmanzilor, și pot să confirm că așa este. După o masă copioasă aș fi putut să cer desertul la pachet, însă a fost așa de bun că nu m-a lăsat inima să îl păstrez pentru mai târziu.

clatite unguresti mac si visine

Ambianță și servicii

Vara e de stat pe terasă, la umbră. Având în vedere că am ajuns pe la prânz, a durat ceva timp, aproximativ 30 min, să ne vină supa. Dar e de la sine înțeles, fiindcă nu am comandat meniul zilei.
terasa restaurant casa voastra

terasa casa voastra

Prețuri

Pentru cantitatea și calitatea mâncării, eu spun că prețurile sunt mai mult decât rezonabile. Dintre toate preparatele, supa are un preț foarte avantajos pentru cantitatea în care este servită.

Supă cremă de cașcaval – 6.6 lei
Crap prăjit cu mujdei și mămăliguță – 16.5 lei
Clătite ungurești – 13.2 lei

Așadar, mă declar super mulțumită de mâncarea de la Casa Voastră și chiar vă recomand preparatele pe care le-am încercat eu. Pentru prețurile bune, cantitatea mâncării și preparatele “altfel” voi mai reveni la ei cât de curând.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Casa Voastră

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

[…] nu e orice fel de înghețată, ci este vorba de nou intratul în preferințele tuturor și anume, sorbetul. Pe lângă aceasta sunt și unici distribuitori de produse La […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul