Paste și Bellini la Enzo, în Sibiu

Enzo
Sibiu

Vă spuneam că Sibiul a fost o destinație favorită pentru mine în perioada sărbătorilor de iarnă. Explorând orașul am zis să testăm și unul dintre cele mai apreciate restaurante italienești din mediul social, local. Așa că pașii noștri s-au îndreptat spre Enzo. Un local cu un iz romatic, cu o atmosferă caldă și un strop din farmecul specific Italiei. Decorat frumos în straie de sărbătoare, crea o atmosferă primitoare.

Enzo Restaurant Interior

Primul lucru care m-a deranjat au fost suporturile de farfurie din hârtie de pe mesele din față. Cele din spate păreau mult mai aranjate și mai elegante, hârtia aia pe masă îi dădea un aer mult mai de duzină.

Am fost poftiți la masă și am primit meniurile. Câteva minute mai târziu ni s-a luat comanda pentru băuturi. Ne-am răsfățat cu un Bellini și o Cuba Libre, că doar eram în vacanță.

Enzo Restaurant Detalii

Dat fiind specificul restaurantului, am zis să încercăm niște paste. Am ales două rețete cât se poate de clasice: spaghetti bolognese și paste carbonara. Timpul de așteptare a fost relativ mic, sau poate doar ne bucuram noi de căldură și nu am sesizat cum trece. Cele doua farfurii erau mari, iar porția de paste mai mult decât suficientă. (pentru noi cel puțin)

Pastele carbonara comandate de mine erau exact pe gustul meu. Și eu când le gătesc fac bacon-ul foarte crocant, așa au fost și aici. Condimentate, fierte exact cât trebuie, au fost un răsfăț pentru simțurile mele. De apreciat că în meniu aveau la carbonara opțiunea atât cu cât și fără smântână, să fie bine pentru toată lumea.

Enzo Paste Carbonara

Nu pot spune însă că am fost la fel de mulțumite de spaghetele bolognese. Sosul era foarte fad și avea puțina carne. Nu au fost niște paste rele, doar că aveam așteptări mai mari, am mâncat în foarte multe locuri ragu excelent, cu gust intens, care făceu din preparat un adevărat spectacol. Nu a fost cazul și aici.

Enzo - Spagetti Bolognese

Am realizat că nu aveam cum să mai mâncăm și desert așa că am preferat să cerem nota de plată și să lăsăm desertul pentru data viitoare. Așadar am plătit:

  • paste carbonara – 24 lei
  • spaghete bolognese – 18 lei
  • Bellini – 18 lei
  • Cuba Libre – 14 lei

Servirea a fost ok, nu pot să spun că au fost extrem de amabili chelnerii, dar s-au mișcat repede și au fost politicoși. Este loc de mai bine, dar nu deranjează. Ce era puțin supărător a fost faptul că erau mult mai amabili cu clienții străini, ceea ce nu e deloc ok. Până la urmă clientul e client, indiferent ce limbă vorbește.

În linii mari a fost o experiență plăcută și ne propunem să le mai trecem pragul.

Tu ce experiență ai cu acest restaurat?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Enzo

Adresă:
str. Nicolae Balcescu 21, Sibiu
Telefon:

Comentarii

Maria

31 January 2016 at 20:40

Nici n-ati platit mult… :))

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul