Mă gândeam astăzi oare câtă lume îşi aminteşte de primul kebap mâncat în Timişoara. Eu sigur îmi aduc aminte că a fost undeva prin anii ’95-’96. Poate timişorenii mai ţin minte că undeva pe Alba Iulia, cam pe unde este acum Casa cu Flori, se găsea un mic fast-food de la care am gustat primul kebap din viaţa mea. Eram prin şcoala generală şi râdeam împreună cu colegii mei de numele pe care i l-a găsit o colegă kebapului şi anume “supă de pui în chiflă”. 🙂 Adevărul e că puişorul prăjit pe care-l conţinea acel kebap avea o oarecare aromă asemănătoare supei de pui. Alte detalii nu-mi amintesc, dar cert e că mi-a deschis apetitul spre minunea aceasta care e kebapul. De aceea nu ezit să-l încerc de prin toate locurile când am ocazia.
Durata colectării materialului pentru acest review se întinde pe 3 săptămâni. De ce? Pentru că fast-food-ul despre care scriu se găseşte în 2 locaţii şi anume pe Vasile Alecsandri şi în complex.
Dacă ţin bine minte, prima shaorma pe care am mâncat-o din complex a fost de la Istanbul, long time ago. 🙂 La început mi-a plăcut, apoi carnea a început să mi se pară mai mult fiartă decât prăjită şi am renunţat la ei pentru o perioadă de aproximativ 4-5 ani. Dar acum ceva timp eram prin Unirii şi mi se făcuse poftă de kebap. Atunci m-am gândit să le mai dau o şansă. Astfel am ajuns să cumpăr primul kebap de la Istanbul după acea lungă absenţă.
Fetele care serveau mi s-au părut drăguţele, amabile, deci primul impact a fost ok. Acasă am descoperit şi gustul care, recunosc, m-a încântat.
Aşa se prezintă kebapul din prima săptămână:
Deşi n-am plănuit să mănânc câte un kebap de la Istanbul în fiecare săptămână, s-a întâmplat totuşi să fiu în complex următoarea săptămână şi mi-am spus că poate e timpul să fac un test şi Istanbulului de aici. N-am stat mult pe gânduri şi am intrat. Ca amenajare interioară era cam schimbat faţă de ultima vizită şi îmi părea puţin mai mic.
Comparativ cu kebapul din Unirii, acesta nu m-a încântat la fel de tare. Arată cam vai de el pentru că la pachet s-a cam împrăştiat. 🙂
După aceste încercări, gândindu-mă că numărul 3 ar trebui să dea răspunsul final, după o altă săptămână m-am prezentat din nou pe Alecsandri. Mă aşteptam cam la acelaşi lucru ca prima dată. N-a fost să fie aşa! Probabil carnea nu mai era la fel de bine făcută sau nu ştiu, dar nu m-a mai încercat acelaşi extaz ca prima dată. A fost totuşi şi de data aceasta mai bun decât cel din complex, care e mult prea sec.
Deşi de obicei cer mai multă maioneză, la Istanbul n-am cerut la nicio vizită. Am vrut să-l iau exact aşa cum îl prepară ei.
Acesta e cel din a 3-a săptămână:
Poate dacă scriam textul după primul kebap de pe Alecsandri, aveau de la mine nota maximă pentru mâncare, dar aşa, trebuie să fac o medie notându-l pe primul cu 5, al doilea cu 3 şi al treilea cu 4. Preţul unui kebap mic este de 6 lei în ambele locaţii.
Mancare otomana la Divan | FoodCrew
[…] principal al prietenului însoţitor a fost Adana Kebap- un kebab iute din carne de vitǎ şi oaie, care a sosit la masǎ acoperit, sporindu-i pofta de mâncare. […]
Comentarii
Veveritza mancacioasa
Mie imi place cel mai mult cel de pe Alecsandri. Mi se pare foarte echilibrat din toate punctele de vedere (sosuri, salate, cartofi prajiti, carne, chifla). Recunosc, nu am avut experiente neplacute, poate am nimerit in ziua cu bucatarul priceput. ;-))
Naiada
Şi eu rămân pro cel de pe Alecsandri şi chiar cel încercat a doua oară acolo a fost bunicel, atâta tot că nu era carnea 100% pe gustul meu, dar comparându-l cu cel din complex îl depăşeşte în totalitate. 🙂
Mă tot întreb ce pofte o să mă ia de săptămâna viitoare. 😀 Ceva idei? Că se pare că ne cam potrivim… 🙂
sandru andrei
varza aia arata oricum dar numai proaspata nu! pe alocuri chiar scarboasa! btw, fara nicio reclama la adevarul, dar sunt foarte curios cum e mancarea la omul asta. de la saddam in complex 🙂 http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Din_palatul_lui_Saddam-refugiat_in_Romania_0_436756981.html
Naiada
Varza chiar n-am simţit-o ca pe o problemă. 😀 Dar mie în general îmi place cea preparată, nu pur şi simplu crudă.
Aş încerca să văd cum e mâncarea unde sugerezi dacă aş şti la ce shaormerie găsesc. Dacă afli, dă de veste. 🙂
Veveritza mancacioasa
Mie-mi place foarte mult varza facuta salata inainte de a fi pusa in kebabos. Adica statuta ceva timp in ulei, otet, piper, sare. Are un gust super.
Naiada, azi am incercat kebabul din 700 recomandat de Infidel (daca nu ma insel). Scriu impresii la review-ul dedicat.
Naiada
Deci Veveriţo, şi cu varza ne potrivim! 🙂 Dacă are şi câţiva castraveciori alături parcă şi mai bine merge uneori. 🙂
Din 700 eu am cam evitat să mănânc kebap… E un fix. 🙂
Nu ştiu dacă l-ai încercat pe cel de la Antalya. Mie mi se pare cel mai bun ever!
Veveritza mancacioasa
@Naiada
Dada, cu castraveciori neaparat. 🙂
Trebuie sa ne vedem la o degustare de kebabi / shaorme ca sa schimbam impresii face to face. :-))))
Uite, la Antalya nu am ajuns absolut deloc. (Stau / misun in partea de nord-centru a orasului.) Dar o sa.
Eu nu am deloc retineri cand e vorba sa mananc de la gherete (din 700 sau alte locuri). Poate am avut eu noroc dar nu am avut niciun fel de probleme (digestive). In schimb, am avut de vreo 3 ori de la un restaurant timisorean renumit. 🙁
Naiada
Da, cred, nu e o regulă că acolo unde e lux e şi sănătos. Eu în schimb mă feresc mai mult pentru că văd de multe ori cum se prepară, adică după ce se încasează banii, fără mănuşi, etc, deci e mai mult o chestie din cap, că am văzut, nu că ar avea produse alterate. Cât timp nu văd, e ok, piticii stau cuminţi. 🙂
Ne vedem oricând! Fiind vorba de mâncare nu pot sta departe. 🙂
Claudiu
Primul kebab mancat in TM era facut la ….nu mai stiu cum ii spunea 🙂 acum e celentano acolo; era facut de ceva arabi si era de vita, cred-ca, nu mai stiu; a fost acu multi ani; cred ca peste 18
Naiada
Chiar zilele trecute colegul Gore m-a surprins cu shawarma de la Celentano. Habar n-aveam că au şi aşa ceva, iar acum tu să spui că şi înainte să fie Celentano acolo se găsea kebap… Deci cred că nu-s din Timişoara. 🙂 Mi-au scăpat atâtea… 🙂
Claudiu
Ohoho….de muuult, mult rau de tot 🙂 minim 18, desi cred ca 20 e mai corect 🙂 nu se stia de ketchup atunci, puneau rosii….eh…altceva era; avea un gust deosebit; puneau si varza rasa, daca bine-mi aduc eu aminte….
Naiada
Eu ţin minte de primul kebap din Timişoara că se găsea undeva pe Alba Iulia, undeva prin ’95-’96, deci chiar mi-au scăpat multe. 🙂
Claudiu
Naiada: acu…depinde si de varsta fiecaruia 🙂 s-ar putea sa fiu mai mos decat tine si de aia sa-l stiu 🙂
Naiada
S-ar putea. 😀
Dar în prezent unde ţi se pare că se găseşte cel mai bun kebap? Eu tot mă chinui cu colegii din foodcrew să-i îndrum spre Antalya. 🙂 Dar cred că 33-ul circulă cam greu. 😀
Claudiu
Dunno 🙂 nu prea mai servesc junk-food :p prefer sa mananc o mancare gatita, calda, decat pita cu chestii in ea (oricum s-ar numi ea; hamburgher, plescavita, kebab, shawarma, pizza)