Orez cantonez cu pui de Vasile Alecsandri

Timișoara

Uneori am impresia că Piaţa Unirii nu ne oferă atât de multe variante de locuri unde se poate mânca încât să satisfacă atât toate gusturile, cât şi buzunarele. Uneori. Alteori nu ştiu din ce să aleg, deşi în cele mai multe cazuri optez pentru variantele încercate deja. Cu toate astea, îmi place să testez locurile noi, mai ales când servesc preparate pe care de obicei le ador.

Totuşi din Unirii lipseşte un fast-food gen cantină cum sunt cele din Girocului, La Dama şi Dorna. Cred că ar merge strună. 🙂

Prin desele mele plimbărici de vară prin zonă m-am oprit de câteva ori la geamul unui mic fast-food deschis de ceva vreme pe Alecsandri. Întâi pentru plăcintele cu varză de care sunt îndrăgostită. Este vorba de acelaşi fel de plăcinte care se găsesc în multe pieţe şi despre care am scris când povesteam despre bunătăţile de la Târgul de Paşte.

Din investigaţiile colegului Infidel aflăm că fast-food-ul se numeşte Unirii Park, dar aici îi vom spune mai simplu ABC Alecsandri pentru că astfel e mai uşor de descoperit pe stradă după cum se vede şi din poză.

Langoşerie ABC pe Vasile Alecsandri în Timişoara

La ultima mea trecere pe acolo am zis pas plăcintelor fiind surprinsă de noul preparat din meniul lor şi anume orez cantonez cu pui. Ştiam că nu e un local chinezesc, dar asta nu mă îndemna să cred că nu poate fi bun. Încă de la început mi s-a părut ciudată prepararea, în sensul că puiul era congelat şi amestecat cu ceva mirodenii. Iniţial am crezul că este ceva gen pui mexican cum e cel de la Frosta din comerţ. Apoi am văzut că orezul se afla în alt recipient. Sigur că era deja fiert şi doar a fost încălzit în microunde. Dacă ar fi fost totuşi un tip de orez care să nu se lipească boabele între ele era poate un plus. Am fost întrebată cum doresc să fie puiul, dulce sau picant. Am preferat dulce. Când a fost gata, după aproximativ 5 minute, am fost întrebată de data asta în ce doresc să fie pus la pachet în cutie specială de mâncare chinezească, identică cutiilor din care am primit paste cu legume la Târgul de Paşte sau în ambalaj normal de pachet. Am spus că mi-e indiferent. Bineînţeles că în acest caz am primit în ambalaj normal.

Acest preparat se poate lua şi în porţie mică şi în porţie mare, aşa cum am luat eu, diferenţa fiind de 3 lei între porţii. Sincer nu mai reţin exact dar parcă porţia mare costă 11,90 lei. Ce m-a surprins poate plăcut este că după ce am plătit, când să primesc punguţa am primit şi 10 bani rest. Neaşteptat.

Ajungând acasă am fost surprinsă de culoarea închisă pe care o avea puiul. Sigur, era preparat cu sos de soia, dar totuşi…

Pui cantonez cu orez la ABC pe Vasile Alecsandri

Gustul nici nu ştiu să-l descriu… dulce, poate singurul lucru bun era că a fost dulce… Dar ceapa aceea mai mult netăiată decât tăiată mi s-a părut scârboasă în acea combinaţie, feliile de pui parcă erau gumă, total necomestibile, iar orezul cum bănuiam, sec. Deci din tot am putut mânca puţin de sos dulce.

Nu recomand! Şi dacă n-ar fi fost plăcintele care înainte îmi plăceau, nu le dădeam nici măcar nota 1 pentru mâncare. Singurul plus la punctaj este curăţenia şi servirea. Atât!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Comentarii

Veveriţa Mâncăcioasă

19 August 2011 at 10:11

Deci aici sunt placintele cu varza pe care le-am ratat la targul de paste…Trebuie sa le incerc!

  Naiada

  19 August 2011 at 11:07

  Nu nu scumpa. Alea erau la o tarabă a cuiva de prin Ardeal. Astea sunt o slabă imitaţie doar. 🙂
  Prin Iosefin şi Badea Cârţan erau asemănătoare, dar acum fiind în renovări pieţele probabil mai bine aştepţi până se redeschid.

  Veveriţa Mâncăcioasă

  19 August 2011 at 12:38

  @Naiada
  Ahhhhh, am inteles. Credeam ca cei de la ABC aveau taraba respectiva. Mersic de lamurire! ;-*

para

17 November 2011 at 0:14

sincer! eu am mancat aceasta mancare (pui cantonez) si mi-a placut enorm….. si prietenilor mei….mai ales placinta cu varza…mmmm. E bun cam tot ce au acolo si poaspat, mi s-a parut mie, ah, si ai dreptate – curatenia si servirea super tare. By

  Naiada

  26 January 2012 at 12:52

  Poate ai dat de un puiuţ mai bun. 🙂 Dacă nu erau zgârciurile alea mi-ar fi plăcut şi mie mult mai mult. 🙂

para

17 November 2011 at 0:19

apropos, am dat peste recomandarile tale cautand, intocmai, reteta puiului cantonez …. 🙂

andre

18 November 2011 at 11:58

ii foarte bun orezul cu pui din piata unirii…chiar daca arata mai inchis la culoare e de la soia

andre

18 November 2011 at 12:03

stie cineva reteta de la cantonez (sosurile)? in afara de soia daca mai pune ceva?

  Naiada

  26 January 2012 at 12:57

  Îmi dau prea bine seama de la ce e culoarea. 🙂 Problema nu era sosul, ci puiul. Cred că am fost destul de clară în articol.

  Cât despre reţetă în mod normal la orezul cantonez nu se pune niciun fel de sos. Dacă mergi la un restaurant chinezesc nu-l primeşti cu sos. Dar adaptat şi servit cu carne, se foloseşte doar sosul de soia.

Flavia

22 December 2014 at 21:44

Acel fast food s a inchis. Iubeam puiul cu orez cantonez de acolo.
Stiti cumva vreu loc unde il prepara ca acolo?

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul