Dezamăgire made in China

Marele Restaurant Chinezesc
Timișoara

Eu sunt mare fană chinesse food, atât de mare încât mă mir că nu mi s-au făcut ochii mici ca ai chinezilor de la atât mâncare cu specific chinezesc. Ei bine, în marea majoritate a timpului când mi-e poftă de Chinezu’, că aşa îl alint eu, merg direct la Mall la foodcourt pentru că da dom le, mie de-acolo îmi place.

Am auzit tot felul de păreri cum că acolo e un fast-food şi că nu e chiar mâncare chinezească, e un fel de fake al mâncării chinezeşti ca să zic aşa. Măi m-am simţit, mi-am luat prietenul de mână şi am zis că trebe să încercăm un veritabil  restaurant chinezesc.

Mai cu una, mai cu alta, întrebând în stânga, n-dreapta am ajuns la Marele Restaurant Chinezesc de pe Simion Bărnuţiu. Ştiam de local de ceva timp că doar nu prea ai cum să treci pe acolo şi să nu-l observi.

Păşind înăuntru e greu să nu remarci atmosfera şi priveliştea creată de fel şi fel de simboluri chinezeşti, care fie vorba-ntre noi, arătau cam kitschos, dar apreciem strădania.

Restaurant Marele Zid Chinezesc

Simbol chinezesc

Restaurant Chinezesc

Luând loc la masă, am deschis un meniu generos din care nu am avut vreo dificultate în a alege. Eu am mers pe pui în sos dulce-acrişor alături de orez cu ciuperci, iar prietenul ceva pui cu alune dacă nu mă-nşel, alături de orez cu legume.

Orez cu ciuperci

Pui cu legume

Orez cu legume

Pui cu alune si legume

Sos dulce acrisor

Mâncarea a venit foarte repede, aşa că nu ne putem plânge de acest aspect. Dacă a fost bună? Rea nu a fost cu siguranţă, dar nici nu ne-a dat pe spate. Porţile însă erau considerabile ca gramaj şi aspect şi păreau destul de delicioase.

Dacă este să compar cu cea de la Mall, cu siguranţă cea de la foodcourt este mai bună, mai aromată, mai condimentată decât aici. Am mâncat ce-i drept şi aici mai mult de juma’ de porţie, nu de alta, dar îmi era o foame de lup. Orezul mi s-a părut puţin cam uscat şi cam…fără gust. All in all ca mâncare a fost okish, însă mă aşteptam la cu totul altceva. Nu ştiu, poate ar fi trebuit să mânc un fel mai diferit de mâncare, ceva mai sofisticat, însă am preferat să mă limitez la ceea ce bănuiam că avea să fie ok.

În ceea ce priveşte servirea, nu pot să vă spun prea multe că nu-mi amintesc ceva concret. Asta înseamnă că nu a fost nici prea prea, nici foarte foarte, ci normală, de bun-simţ. Legat de curăţenie aş avea de obiectat în legătură cu acea baie care nu arată deloc ok, mai ales dacă e să luăm în considerare preţurile din meniu şi faptul că este totuşi un restaurant.

Că tot vă spuneam de preţuri ele sunt cam aşa:

 • pui în sos dulce-acrişor 17 lei
 • pui cu alune – 17 lei
 • orez cu legume – 16 lei
 • orez cu ciuperci – 12 lei
 • limonadă – 7 lei
 • Cola – 5 lei

Total: 74 de lei

Nota de plata

Personal mi s-a părut foarte, foarte scump pentru ceea ce am găsit pe acolo. Ştiu că probabil sunteţi mulţi dintre voi care aţi avut o experienţă plăcută aici, eu însă nu mă număr cu siguranţă printre cei care doresc să se întoarcă la acest local.

Cum mâncarea chinezească este preferata mea, la care restaurant îmi recomandaţi să merg? 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Marele Restaurant Chinezesc

Adresă:
Strada Simion Bărnuțiu nr. 22

[…] Prețurile mi se par foarte mari având în vedere cum arată locația și cum a fost gustul mâncării. […]

[…] fel care livra la noi în zonă era Harold’s, din Complexul Studențesc. Când le-am studiat meniul chinezesc listat pe foodpanda, am salivat mai bine de jumătate de oră până să mă hotărăsc. Am vrut de […]

Comentarii

Father Ted

22 November 2012 at 20:04

Mai intâi, bine te-ai mutat la Timisoara, Nuti! Daca vrei mancare chinezeasca, si nu ai timp sa mergi in Bucuresti sau prin imprejurimi (Szeget, Budapesta etc), musai sa incerci Marele Zid Chinezesc de pe Alecsandri (recenzat anu’ trecut), ca restaurantul asta s-a mai descris aci pe site.

  Nuți Foame

  22 November 2012 at 23:29

  Salut,

  Măi eu îs prin Timişoara cam de 23 de ani, dar mulţumesc pentru urare. 😀 Şi pentru că mulţi mi-au recomandat pe cel de pe Alecsandri, să ştii că o să merg şi o să fac şi o recenzie! 😀

Claudiu

23 November 2012 at 0:00

Pe Alegzandri am fost io anul trecut. Cam…spooky 🙂 Restaurantul gol, cumva rece, neprimitor. Eu am luat ceva….nu mai stiu ce orez, iar partenera a luat ceva pui cu bambus. Cam scumput mi s-a parut, m-a deranjat ca nu se putea plati cu cardul, iar partenera nu a putut termina portia pentru ca era prea dulce. As mai merge odata, dar, cumva, mai cu chef, sa pot sa trec peste toate observatiile negative. Daca trece altul inainte, il astept cu impresii 🙂

  Nuți Foame

  23 November 2012 at 10:17

  Intenţionez eu să merg cât de curând şi bag şi o recenzie! 😀

Marius

26 November 2012 at 4:45

Is offtopic, da sper sa nu deranjez 🙂 Am si io nevoie de un hint si cat se poate de repede 🙂 Unde (mai) gasesc in Timisoara pricomigdale?

  Nuți Foame

  26 November 2012 at 11:24

  Nu deranjezi niciodată cu întrebări, însă mi-e teamă că nu am idee unde se găsesc pricomigdale prin Timişoara. 🙁

Claudiu

26 November 2012 at 15:48

M-am uitat si prin mall, cand erau astia cu dulciurile insirati pe culoare, dar niciunul nu aveau pricomigdale. Era mai demult (acu vreo 10 ani) in Balcescu o patiserie italiana de unde cumparam, dar s-a inchis si nu am mai gasit niciunde. O sa ma uit la Trandafirul, poate au ei, ca in alta parte chiar nu stiu. Ma bate gandul sa ma pun sa fac eu… Daca nu mai scriu pe aici, sa fie clar ca a esuat experimentul 😀

  Nuți Foame

  26 November 2012 at 15:54

  Ţinem pumnii! U can do it! :))

Claudiu

26 November 2012 at 20:31

Problema nu e cu facutul 🙂 Orice lucru il poti face cel putin odata 🙂 Problema e sa pot sa si repet 😀

  Nuți Foame

  27 November 2012 at 12:05

  Aşteptăm poze dacă te-ncumeţi! 😀

vik

27 November 2012 at 13:38

Subscriu si eu pt Marele Zid Chinezesc de pe Alecsandri, si daca iti place mancarea picanta iti recomand :Pui Yuxiang.

  Nuți Foame

  27 November 2012 at 13:41

  Bun! La atâtea recomandări primite, trebuie neapărat să încerc şi eu.

Claudiu

28 November 2012 at 1:31

Nuti: poate dupa 15 decembrie…depinde si de cum mai evolueaza ostilitatile pe la mine 🙂

  Nuți Foame

  28 November 2012 at 15:31

  Bun şi aşa. Noi suntem tot pe-aici. 😀

ioana

15 May 2015 at 2:15

nici mie mu-mi vine sa cred ca, atunci cand am cerut sa mi se impacheteze mancarea ramasa, m-am trezit acasa cu un sfert din ceea ce ramasese. Si nici nu va bag de vina daca nu ma credeti 🙂 Era vorba de creveti cu usuturoi

  Muffin Queen

  18 May 2015 at 9:59

  Asta chiar nu am mai întâlnit-o, dar se pare că pentru toate există un început… din păcate!

Ronţăilă

4 October 2015 at 18:27

Draga Marius,daca nu ti-a trecut inca pofta de pricomigdale,eu am vazut la cofetaria Verona in Pta Balcescu(au in general f.bune si proaspete preparate de cofetarie si patiserie).Si la magazinele Prospero…Noroc si pofta buna:))

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul