Dezamăgire la pachet de la La Strada

La Strada
Timișoara

Am fost în bistro-ul La Strada de mai multe ori, v-am povestit câteva experiențe și m-am declarat mulțumită de preparatele încercate. Totuși întâmplarea face că nu reușisem să mănânc burgeri de la ei niciodată. Așadar, într-o zi la prânz am ținut muncă de convingere cu câțiva colegi de birou să plasăm o comandă la domiciliu. Am făcut lista, am dat trei click-uri și comanda era plasată. Cei de la restaurant au răspuns prompt și primisem un timp de așteptare de 90 minute. Mâncarea a ajuns aproximativ într-o oră, era caldă și mirosea apetisant, așadar ne-am grăbit să desfacem pachețelele.

Să începem cu motivul pentru care am și pus comanda: Basil & Garlic Pork Burger. Cu siguranță nu la fel de arătos ca în restaurant, dar suficient cât să-ți facă poftă să-l înfuleci. Nu mi-a plăcut ideea de cartofi chipsuri, nici nu se compară cu clasicii cartofi prăjiți. Erau nesărați și cu o ușoară aromă de ulei ars. Tare mi-ar plăcea să poți să-ți alegi garnitura pentru burger, atât în ceea ce privesc cartofii cât și salata. O frunză de salată verde taiată, o roșie cherry, doi castraveți cornichon  și câteva felii de ceapă roșie care nu se legau nicicum, nu i-au adus deloc plus valoare burgerului. Castraveciorii sunt tare buni, poate la fel ar fi fost și o salată verde cu puțin dressing sau un clasic coleslaw . În forma actuală e banal. Carnea bine făcută, nu am ce să reproșez, pâinea proaspătă, hummus din abundență și busuioc proaspăt care să-i întregească gustul. Un burger bun, care merită o garnitură mai bună.

Pork Burger La Strada

Pastele La Strada

Toate cele trei feluri de paste au avut exact aceeași problemă – au fost extrem de fierte. Atât de fierte încât se rupeau când încercai să le iei cu furculița.

Începem cu cele mai bune paste din comandă – Tortelloni Pomodorini. Ușoare, cu brânză gustoasă, roșii cherry și o crustă delicioasă de parmezan. Simple, dar suficient de sățioase, au dispărut imediat din caserolă.

Tortelloni Pomodorini La Strada

Din păcate nu putem spune același lucru și despre ecelelalte două feluri. Tagliatellele bolognese, deși miroseau genial și ragu era gustos, pluteau într-o mare de ulei. S-a consumat o jumătate de caserolă, e o mâncare care cade greu la stomac și devine grețoasă din cauza abundenței de ulei.

Tagliatelle Bolognese La Strada

Ulei din paste La Strada

Spaghetti carbonara a venit în cea mai mică porție și pe lângă asta au fost exagerat de sărate. Într-atât de sărate încât nu am putut să le mâncăm. Colegul meu a gustat câteva furculițe, dar amestecul de bacon cu pancetta și parmezan era extrem de sărat, chiar dacă la bază avea un gust bun.

Spagetti Carbonara

Sandwich-urile La Strada

Eh, la capitolul acesta stăm mai bine. S-a comandat un Egg BLT și un Grill Sandwich Caprese. Au venit calde ambele și au fost gustoase. Egg BLT-ul a avut două ouă ochi, bacon prăjit și cremă de brânză cu câtve felii de roșii și salată verde. Arăta bine și a fost chiar gustos. Același lucru îl putem spune și despre Grill-ul Caprese care bănuim că a fost făcut cu un pesto homemade, deoarece era mult mai lichid decât cel din comerț. Deși avea ulei de măsline foarte mult în compoziție, din cauza pâinii, nu era greu de mâncat. Iar combinația cu mozzarela și roșii uscate a fost delicioasă.

Egg BLT La Strada

Noi știm că mâncarea are de suferit în ceea ce privește servirea atunci când o comanzi la domiciliu și nu este acceași experiență, dar totuși sunt câtvea lucruri la care trebuie să fie mult mai atenți. E păcat că aproape două porții de paste au fost aruncate pentru că nu au fost bine pregătite. Suntem de acord că ingredientele de calitate te forțează să ceri un preț mai mare preparatelor, dar în formula în care noi le-am primit, nu-și justifică prețul deloc. Comanda ne-a costat cam așa:

  • Basil & Garlic Pork Burger 24.50 lei
  • Tagliatelle bolognese 21.50 lei
  • Tortelloni Pomodorini 20.50 lei
  • Egg BLT 11.50 lei
  • Grill Sandwich Caprese 12.50 lei
  • Spaghetti carbonara 20.50 lei

Așadar, după cum vă spuneam chiar a fost o experiență dezamăgitoare, nu pot să spun că m-a convins să nu mai comand, ci m-a determinat să scriu această recenzie în speranța că lucrurile pot fi făcute mai bine. E un local cu pretenții, care a transmis asta publicului și se mândrește cu produse de calitate, eu sper ca pe viitor să și livreze aceste promisiuni, pentru că le-am trecut pragul și știu că se poate.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

La Strada

Adresă:
Gheorghe Lazăr 1, Timișoara

Comentarii

Victor

3 August 2015 at 14:57

Acuma eu n-o sa ma mai contrazic cu voi pentru ca efectiv nu are niciun sens.

Am citit pana la partea cu pastele extrem de fierte care se destrama.

Se vede de la un kilometru ca nu aveti idee ce inseamna pastele proaspete de casa care ghici ce: nu ai cum sa le fierbi al dente.

Ragu-ul este prin DEFINITIE greu la stomac. Carne tocata, ceapa calita.

Uleiul SE DECANTEAZA in Ragu. Fizic imposibil, nici macar Heston Blumenthal nu o sa faca un Ragu adevarat care nu se decanteaza in 30 de minute.

    dan

    3 August 2015 at 21:55

    Ma voi referi strict la burgeri, si anume la ceea ce se gaseste langa ei. Nu contrazice nimeni faptul ca ceea ce se ofera pe langa este sanatos, dar daca ai da la alegere oamenilor intre combinatia actuala si o portie mare de cartofi prajiti, congelati, exact cum gasesti la KFC, McDonald’s sau de ce nu si la Falafel(da, cel din complex) cred ca ai ramane surprins de preferinta clientilor. Ar fi frumos daca ai considera acest fapt.

    claudiu

    17 August 2015 at 16:01

    @ ragu & @ Victor. Daca aveti preparate care nu pot ajunge prin livrarea la domiciliu in conditii optime nu le mai livrati.

Bia

3 August 2015 at 15:20

De aceasi experienta, cu burgerul, am avut parte si cand am mancat la local. Cartofii chips imbibati in ulei, iar burgerul cu prea multa grasime. Am incercat sa mananc si o salata Caesar, nu am reusit, extrem de sarata. Pacat de localul acela care arata foarte bine, este diferit, dar mancarea, in multe aspecte, nu este ok.
In schimb, cel mai bun burger l-am mancat la Misto, intr-o atmosfera foarte placuta, fara fum de la tigari si cu o servire perfecta. Recomand! 🙂

    Victor_

    4 August 2015 at 15:29

    Chips-urile de cartofi sunt prajite in ulei, nu au mai mult ulei decat chips-urile cumparate din punga – decat poate alea coapte in cuptor. Burgerii au un continut de carne de minim 80% si grasime maxim 20%, asta valabil si pentru porc, vita cat si curcan, este o reteta care se respecta in orice fel de patty gourmet, ba chiar la anumite tipuri de vita de calitate sau burgeri de porc grasimea poate trece de 30% pentru gust si aroma mai intensa. Nu inteleg unde exact a fost prea multa grasime in burger.
    Cat despre salata Caesar, imi cer scuze daca a parut prea salata dar aceasta are doar un dressing cu ulei de masline + lamaie + parmezan, putin usturoi si foarte putin ansoa – nu are adaos de sare deloc, senzatia de sarat in schimb e potentata de zeama de lamaie.

    Personal, am mancat un burger la Misto chiar dupa ce s-a deschis si, pentru mine, a fost oribil. Poate s-a schimbat cate ceva, cu siguranta o sa mai dau o proba.

    Apropos fum de tigara, de la o vreme in coace nici la noi in restaurant nu se mai fumeaza decat la bar, si fumul nu ajunge in sala unde se mananca.

Paul

10 August 2015 at 16:55

Eu nu-mi aduc aminte sa fi mancat chips-uri la punga care sa arate asa:

http://imgur.com/EBO9t9t

FloD

13 August 2015 at 8:30

La pretul acesta ar trebui sa fie mai mult decat mancare comestibila.

Bogdan

14 August 2015 at 10:16

Ma uimeste ca vi se pare ca un preparat prajit in baie de ulei are prea mult ulei :)) Cum ati vrea domnilor, sa sufle in ei sa ii scurga pana la refuz? Mie asa-mi plac, asta-i farmecul cartofilor si asta le da gustul bun. Uleiul ala prajit de pe suprafata.

Bine ca v-o apucat pe toti dieta si grija la cat ulei mancati. De ce nu mergeti sa mancati o salata atunci? Aveti si voi niste filme, pe cuvantu meu :))

Andrei

15 August 2015 at 10:40

Domnule Victor,
Un antreprenor adevarat stie sa accepte criticile clientilor si sa invete din ele.
Feedbackul negativ e cea mai buna sursa pentru imbunatatirea activitatii.
Sa nu uitam ca totusi de la clienti vin banii.
Explicatiile tehnice si ascunderea dupa retetar nu raspunde nemultumirii. Degustatorii au dorit doar paste mai bune. Apropo de paste, sa stiti ca pastele de casa proaspete se pot fierbe aldente. Daca doriti sa aflati cum, eu va spun cu mare drag. Detin un mic atelier de paste de casa.

cos

9 February 2016 at 0:51

si eu as putea sa il invat sa faca ragu fara sa se decanteze atata ulei la o portie de paste…

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul