Raiul clătitelor

IHOP
America de Nord

Da, nu am exagerat cu titlul. Dacă te știi cu musca pe căciulă și ești fan al clătitelor, ăsta e locul care nu trebuie să îți scape sub nici o formă dacă ești prin America. Oricum, e destul de greu să-l ratezi având în vedere că au peste 1500 de locații. La fel ca Olive Garden, și IHOP este un concept cu ceva ani în spate, mai exact 55  și de curând cu o franciză deschisă în Dubai.

Meniu

International House of Pancakes, sau mai pe scurt IHOP, este faimos pentru meniul care cuprinde clătite pregătite după rețete din toată  lumea: clătite americane, crepes, belgian waffles sau french toast. Este cunoscut mai ales pentru diversificatul meniu de mic dejun, dar cuprinde și opțiuni pentru prânz sau cină (burgeri, salatate, aperitive, supe, fripturi etc.). Un alt lucru important de menționat este că meniurile conțin produse pentru copii, produse cu puține sau calorii sau combinații de meniu pentru persoanele de peste 55 de ani. E o idee bună având în vedere că porțiile sunt diferite pentru fiecare categorie de vârstă sau stil de viață. 🙂

Noi am luat de două ori micul dejun acolo și de fiecare dată am fost întâmpinați de localuri pline ochi de oameni dornici să savureze gustul faimoaselor clătite. Bineînțeles că și aici a durat vreo 20 de minute până am găsit o masă liberă. Am primit un fel de pager care vibrează în momentul în care o masă e liberă și abia atunci ești condus la masă. Credeți-mă pe cuvânt că așteptarea merită! 😉

IHOP USA

Crepes și omlete

Partea cea mai interesantă la meniul lor este că poți crea tot soiul de combinații interesante și foarte ieftine pentru micul dejun. Fiind faimoși pentru clătitele din meniu, eu am servit Garden Stuffed Crepes, niște clătite cu spanac proaspăt, ciuperci, ceapă, ouă scrambled, brânză swiss iar peste clătite muuult sos holland, un sos destul de gros care este de obicei asociat cu ouăle Benedict. Sosul în discuție este practic rezultat din îmbinarea unui sos de lămâie, a untului și a unui gălbenuș de ou. Gustul era completat de bucăți proaspete de roșii cu care clătitele erau ornate. Porția este absolut imensă și sațioasă prin diversitatea ingredientelor pe care le conține.

Clatite la IHOP

Garden stuffed crepes

Crepes

Parteneru’ a mers pe varianta Bacon Temptation Omelette pentru că toate lucrurile sunt mai bune dacă au în componență și bacon, nu? 😀 Pe lângă magicul ingredient, omleta mai avea și un sos de brânză, brânză Jack și Cheddar și, la fel ca porția mea, bucățele de roșii proaspete deasupra. Nu am gustat, dar părea delicioasă.

Omleta

Mic dejun

La următoarea vizită, fiind și mai de dimineață, am ales două din multele lor combinații de mic dejun. Eu am ales Signature Pan Combo care conținea două ochiuri de ouă, 3 cârnăciori, 3 fâșii de bacon și hash browns. Hash browns sunt practic cartofi razuiți, prăjiți puțin într-o tigaie pentru a se rumeni și pentru a prinde stratul acela maroniu de deasupra. Se pot servi, la fel ca și cartofii prăjiți, cu ketchup. Ca să fiu sinceră, nu aș spune tocmai că ador combinațiile de la micul dejun din SUA. Dacă despre ouă și bacon nu pot zice nimic, cârnăciorii ăia nu au un gust tocmai de carne și mie personal nu-mi plac. Par foarte artificiali la gust și sunt mult prea unsuroși.

Meniu mic dejun

Comeseanul a ales pentru varianta micului dejun, Biscuits&Gravy, o combinație deloc tentantă dacă mă-ntrebați pe mine. Practic înseamnă un fel de chifle tăiate în jumătate cu 4 cârnăciori de aia unsuroși pe lângă și sos de gravy. Sosul de gravy este preparat din lapte, făină, puțin unt și bucăți foarte mici de cârnați în el. Nefiind deloc pe gustul meu, nu am gustat, dar am observat ca acea combinație părea să fie foarte populară prin SUA. Porția a venit “acompaniată” de hash browns și ouă scrambled.

Mic dejun IHOP

Mic dejun

Pancakes

Și cum nu pleci de la IHOP până nu guști și din faimoasele pancakes dulci, noi am ales pentru a ne îndulci New York Chessecake Pancakes și Red Velvet Pancakes.

De departe preferatele mele sunt New York Cheesecake Pancakes. Practic vorbim de 4 clătite americane umplute cu brânza specifică prăjiturilor cheesecake, iar deasupra totul este completat de căpșuni, sirop de căpșuni și frișcă delicioasă. Sunt pur și simplu divine, pufoase și ți se topesc în gură. Ca răsfățul să fie complet, pe fiecare masă găsești recipiente cu cel puțin 4-5 sosuri diferite în cazul în care nu ai destule calorii în farfurie și vrei să mai adaugi.

New York Cheesecake pancakes

Clatite la IHOP

Nici Red Velvet Pancakes nu m-au dezamăgit însă cele menționate anterior rămân fără dar și poate pe locul 1. Clătitele Red Velvet au umplutură fină și savuroasă și sunt “stropite” cu o glazură din cremă de brânză, zahăr pudră și frișcă.

Red velvet pancakes

Clatite red velvet

Clatite americane

Nu are rost să vă menționez că o astfel de masă depășește cu mult necesarul de calorii al unui om normal dar merită fiecare îmbucătură. Eu am avut norocul să dau de lista de calorii abia la întoarcere că altfel nu mi-ar fi picat prea bine. 😀

Prețuri

La IHOP se mănâncă destul de ieftin, de unde și multitudinea de oameni care le trec pragul zilnic.

  • Bacon Temptation Omelette – 10.99 $
  • Garden Stuffed Crepes – 8.69 $
  • Biscuits&Gravy – 9.29 $
  • Mic dejun + Red Velvet Pancakes – 8 $
  • New York Cheesecake Pancakes – 8.49 $
  • 2 sucuri de portocale – 5 $

După cum spuneam, prețuri mai mult decât decente pentru un mic dejun copios și delicios. 🙂

Servirea

Am apreciat la cei de la IHOP că în ciuda faptului că este un du-te-vino continuu, lume multă și foarte mulți copii mici,  chelenerii sunt totuși foarte răbdători, calmi, nu uită comenzile și îți acordă toată atenția lor.

Un loc care trebuie vizitat măcar o dată, mai ales dacă visați noaptea clătite, așa ca mine. 😀

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

IHOP

Adresă:
1401 S Hurstbourne Pkwy, Jeffersontown, KY
Telefon:
Website:

[…] la fel ca mai toate din Statele Unite, este un furnicar în special în jurul orelor de seară când oamenii ies la cină. Dacă alegi […]

Comentarii

Florentin

13 January 2016 at 8:22

Portia ta de oua cu carnaciori pare prea imbibata in ulei.Mi se pare ca nu au scurs deloc uleiul.Mai bine ramaneai doar la clatite

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul