Sub sloganul Beer, Food, Fun ne putem bucura la Timișoara de un Authentic British Pub, chiar în centrul orașului, în spatele primăriei. Localul promite să împace gusturile și nevoile cele mai diverse ale clienților, oferind trei tipuri de servicii:
- meniul zilei și à la carte, pentru cei care doresc să ia masa în oraș
- băuturi și bar, pentru cei interesați să se relaxeze cu prietenii la un pahar
- club, pentru iubitorii de distracție
La prima vedere, The Note Pub este foarte amplu, permițând atât ieșiri de grup cât și întâlniri mai intime, având spații adaptate ambelor situații. Am remarcat mobilierul foarte variat și elegant, din lemn închis la culoare. Pentru ieșiri la un pahar poți alege măsuțele speciale sau barul, iar pentru luat masa sunt disponibile scaune și canapele din piele roșie. Pardoseala, mocheta, ușile, candelabrele, toate elementele de decor, per ansamblu, te fac să te simți ca într-un adevărat pub englezesc sau irlandez. Iar la ora 19:00, când am ajuns eu acolo, localul era extrem de animat și plin de viață.
Fiind curioasă în mod deosebit de partea culinară, am comandat o supă cremă de hribi și o porție de clătite americane.
Fără să exagerez, supa s-a dovedit a fi una din cele mai bune de acest fel pe care le-am gustat până acum. Și știu de ce. Datorită gustului intens de hribi. Se vedea că e o supă cremă naturală, nu la plic. Era pregătită cu legume proaspete, dintre care am recunoscut gustul de morcovi și țelină. Dressing-ul de smântână dulce a fost foarte pe placul meu, adăugând aromă și finețe mâncării.
Am observat că meniul propune multe specialități care nu se mai găsesc în alte localuri timișorene. De aceea, pentru desert mi-au atras atenția clătitele americane cu caise caramelizate și cremă de mentă. Din câte am înțeles, e singurul loc din Timișoara unde poți mânca așa ceva.
Nu mai mâncasem niciodată clătite americane așa că eram foarte curioasă de gustul lor. Au fost servite pe un platou, împreună cu bucăți de piersici din compot (o mică diferență față de modul în care apar trecute în meniu), caramel, frișcă proaspătă și decor din sirop de mentă. Vizual, arăta delicios, mai ales clătitele, bine rumenite și apetisante. M-a cucerit îmbinarea de texturi și temperaturi: clătită caldă, consistentă, ușor dulce, împreună cu piersici reci și acrișoare, sirop de caramel și frișcă pufoasă. Un desert 100% american, gustos, foarte consistent și bogat în calorii.
Ca băutură, am ales un cocktail fără alcool, Warm Passion, preparat din suc de lămâie, ananas, sirop de fructul pasiunii și ghimbir proaspăt. A fost foarte aromat și răcoritor, asortându-se de minune cu clătitele americane.
Mulțumită de meniul ales, am tras cu ochiul în farfuria vecinului. Persoana cu care am luat masa s-a delectat cu două preparate foarte sățioase: Eggs Benedict și Burger de vită cu cartofi prăjiți. Ouăle Benedict sunt o rețetă englezească pe bază de ouă servite pe pâine, alături de o mini salată.
Felul doi a constat în burger de vită care, fără să-l fi gustat, mi s-a părut foarte sănătos, cu carne adevărată și legume proaspete . Chiar nu știu ce ți-ai putea dori mai mult de la un burger.
Prețurile au fost acceptabile, din punctul meu de vedere:
1. Supă cremă de hribi – 16 lei
2. Clătite americane cu caise caramelizate și cremă de mentă – 12 lei
3. Eggs Benedict – 12 lei
4. Burger de vită – 14 lei
5. O porție de cartofi prăjiți – 8 lei
Eu sunt mulțumită de ce am găsit la The Note și sunt sigură că voi reveni pentru mâncare și ambianță. Dacă vă tentează să luați micul dejun, prânzul sau cina în acest pub modern, e absolut necesar să notați orarul. Micul dejun se servește între orele 8 și 11 dimineața. Meniul zilei (care costă 18 lei) se poate comanda între 12 și 16:00. Seara se poate comanda mâncare până la ora 22:00 în weekend, respectiv 23:00 în timpul săptămânii.
Red Angus Steakhouse - bucuria carnivorilor | FoodCrew
[…] Red Angus este o rasă de vită din familia Aberdeen Angus care crește foarte repede, este rezistentă, mică de statură și are carnea cu acele firicele de grăsime care-i dau gustul deosebit. Bineînțeles, ca multe lucruri în viață, ce-i gustos nu-i sănătos, grăsimea e cea care face gustul în carnea de vită. […]
Surprize, surprize la British Pub | FoodCrew
[…] accente țărănești sau urbane românești vechi. Pe alocuri, au si unele reclame vechi la bere englezească) și nici cu mâncarea (care variază, de la meniul zilei – 15 lei la ciorbe – între […]
Aripioare, bere si sport | FoodCrew
[…] nu e unul foarte bogat dar are destule variante pentru a-ți potoli foamea. Au sandwich-uri, burgeri, salate și aperitive, dar bineînțeles vedetele meniului sunt aripioarele de pui servite cu 2 […]
The Bob - un restaurant 4 in 1 | FoodCrew
[…] Burgerii se numeau Smokey Barbeque Burger și arătau extraordinar, dar din spusele celor care i-au comandat nu au fost cei mai buni burgeri ever. Nu știu ce-au avut greșit, dar nu au fost THE ONES. Cartofii prăjiți însă au fost pe placul nostru al tuturor, nu de alta dar arătau o idee mai sănătoși decât ăia de la Mc și chiar păreau să aibe și gust de cartofi. […]
Restaurant Marty Cluj – Locaţia Iulius Mall | FoodCrew
[…] meu şi cu mine am optat fiecare pentru câte o supă şi un fel principal. Eu, Savarina, am luat o supă cremă de hribi, iar comeseanul a luat o supă de ceapă. Supa cremă de hribi a fost foarte gustoasă şi a venit […]
Sport+mancare=love | FoodCrew
[…] din meniu sunt inspirate din bucătăria americană și se adresează mai ales clienților tineri, activi, mereu în mișcare și dornici să îmbine […]
FoodCrew – Raiul clătitelor
[…] departe preferatele mele sunt New York Cheesecake Pancakes. Practic vorbim de 4 clătite americane umplute cu brânza specifică prăjiturilor cheesecake, iar deasupra totul este completat de […]
Comentarii
silkman
ahh si asteptam o recenzie legata si de poza cu calamarii aia! Eu am avut o iesire la ei pntru un meniul zile. Felul 1. a fost o supa de pui foarte buna. Dar la felul 2 m-au pierdut cu niste cartofi fierti si atat.2 bucati de carne de vita fierte..si atat. pestete totul fiind pus un sos de marar. Si-au mai spalat din pacatele de la felul principal prin desert unde am primit o portie enorma si nu exagerez deloc de taitei cu nuca si caramel(cred) care au fost foarte buni.
Nuți Foame
Nu am încercat noi personal acei calamari. Erau din farfuria vecinului de masă, dar mai trecem pe acolo și încercăm și calamarii. Deci să înțeleg că ne recomanzi tăițeii? 🙂
silkman
Da. eu zic ca e un fdesert care le spala multe pacate. au fost buni iar cantitatea impresioneaza:)
Nuți Foame
Bun. Pe lângă calamari, mai trecem și tăițeii pe listă. 🙂
Victor
Bucatar fiind nu pot decat sa bag deseama ce ma deranjeaza pe mine, In primul rand, apropos de organizarea romaneasca, din pacate ma lovesc si eu des de probleme de genul asta – e ENORM de greu sa schimbi obiceiurile proaste ale romanilor, fie ei colegi, superiori, sefi sau clienti.
Doi, urasc farfuriile murdarite cu fel de fel de pseudo ornamente, exemplu de fata mazcalitura aia de smantana in supa crema care daca este de hribi (poate partial) arta decent dar se putea putina constiinciozitate in a desena mai cu talent ceva acolo daca tot nu s-a gasit un cruton frumos sau ceva acolo de decor, sau mazgaliturile cu crema balsamica acolo unde sincer, nu prea vad rostul, sau daca sunt facute macar sa se potriveasca ca la farfuria cu burger-ul – care btw arata foarte bine, cartofii… meh, sa trecem peste.
Cea mai mare OF! al meu in schimb sunt ouale alea “benedict”, nici nu vreau sa incep sa ma leg de ceea ce din poza nici nu seamana cu un sos olandez si terminand cu crutonul-gigant care se vrea a fi pogaceaua englezeasca asa ca o sa inchei cu o poza descriptiva, elocventa si la subiect furnizata de pretenu nostru gugal: http://www.tasteofglasgow.com/wp-content/uploads/2012/12/eggs-benedict.jpg
carcotasu
Cred ca americani au aparut dupa “clatitele astea americane”care de fapt sunt traditionale irlandeze
Oricum ar fi este o recenzie foarte buna sunt deja curios
Nuți Foame
Americanii au branduit mai bine. 😀 Să ne zici cum a fost dacă treci pe acolo. 🙂