Un prânz gustos și o cafea turcească la Cafeneaua Verde

Cafeneaua Verde
Timișoara

Tot auzisem de ceva vreme cât de special e la Cafeneaua Verde, cât de frumos e decorat totul, încât m-am bucurat mult când am reușit să ajung în sfârșit acolo cu colega mea, Nuți. Detaliile despre local, despre cum e amenajat, ce este particular și de ce este deosebit, le-a prezentat Nuți deja așa că nu vă mai rețin și eu cu aspectele alea. Drept urmare voi spune astăzi despre cum mi s-a părut mie mâncarea și ce părere am în urma vizitei acolo.

Am mers pe la prânz și mă bucur că am reușit să găsim o masă deoarece era destul de plin. Primul lucru pe care îl simți atunci când intri este fumul. Pe cuvânt că locul ăla ar fi și mai minunat dacă nu s-ar fuma deloc. Trecând peste acest aspect, meniul a sosit repede și mi-a plăcut că nu era prea stufos. Nici nu prea avea cum, deoarece locul e un bistro-cafe, nu un restaurant. De cum am văzut cafeaua turcească la ei pe listă, am știut clar ce vreau de băut. Cum era ora prânzului am ales și ceva bun de mâncat (de fapt cu gândul acesta am pornit). Am ales o supă cremă de broccoli și pentru felul doi un cotlet a la chef cu broccoli gratinat cu parmezan și usturoi.

Cafea turcească

Am fost avertizată că se face după rețeta originală și este în cantitate mică, dar puternică. Un punct în plus pentru aceste detalii. A venit repede și a fost exact ce trebuie. Mă bucur că am descoperit un loc unde se servește cafea turcească. Eu una nu mai știu alt loc în Timișoara.

Cafea turceasca Cafeneaua Verde

Cafea turceasca la Cafeneaua Verde

Supa cremă de broccoli

Vă atenționez de pe acum că porția este una mare. Pe lângă faptul că e mare e și foarte bună. Combinația broccoli și parmezan nu are cum să dea greș. Plus, prezența semințelor de dovleac prăjite, face din această supă o experiență cu adevărat reușită. De asemenea, mi-au plăcut crutoanele care au venit servite într-un bol mic transparent. Supa a fost chiar fierbinte când a sosit, ceea ce pentru mine a fost numai bine. Mi-a plăcut mult, s-a simțit bine gustul de broccoli și a avut o consistență numai bună pentru o supă cremă. Așa mult mi-a plăcut încât am mai fost și în altă zi și mi-am mai luat una.

Supa Crema Broccoli Cafeneaua Verde

Supa Cafeneaua Verde

Supa cu parmezan Cafeneaua Verde

Cotlet a la chef cu broccoli gratinat cu parmezan și usturoi

Ar fi fost o idee bună dacă rămâneam doar cu supa. Spun aceasta deoarece deja eram cam sătulă, dar și curioasă despre ce însemna felul doi. Una peste alta, îmi mențin ideea că porțiile sunt mari la Cafeneaua Verde. Cotletul meu să vi-l imaginați ca un șnițel umplut cu brânză și mărar (ador această combinație) alături de niște bunătăți de castraveți murați și niște mega gogoșari. Carnea a fost bine făcută, se tăia ușor, nu era deloc prea uscată sau prea grasă. Brânza cu mărar era suficient de sărată și mi-a plăcut mult alegerea făcută. Despre broccoli gratinat pot spune doar de bine. Chiar acum când scriu îmi reamintesc ce bun a fost. A venit servit într-un coșuleț de mălai cu parmezan, un detaliu pe care l-am apreciat foarte mult.

Cotlet a la chef Cafeneaua Verde

Detaliu Cotlet a la chef Cafeneaua Verde

Castraveti murati Cafeneaua Verde

Broccoli Gratinat Cafeneaua Verde

Prețuri și servire

Prețurile pentru ce am mâncat se prezintă cam așa:

  • Cafea turcească: 6 Ron;
  • Supă cremă de broccoli: 13,80 Ron;
  • Cotlet a la chef: 15,80 Ron;
  • Broccoli gratinat: 10,80 Ron.

Poate par puțin mai mari față de alte locuri, dar și porțiile sunt pe măsură.

De servire am fost foarte mulțumită. Am avut parte de o ospătăriță care știa cam ce conține fiecare fel de mâncare, știa ce să recomande și deși era plin, nu uita să zâmbească.

Mi-a plăcut Cafeneaua Verde pentru cum era totul aranjat, pentru varietatea de produse oferite și pentru atmosfera transmisă. Cred că mi-ar fi plăcut maxim dacă nu se simțea așa de mult fum. Poate o idee de reflectat ar fi inversarea zonei de nefumători cu cea de fumători. În rest, recomand Cafeneaua Verde pentru mâncarea bună şi pentru simplul fapt că este altceva. Sper să mențină toate ideile bune și să vină cu altele noi și mai bune.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Cafeneaua Verde

Adresă:
C. Brediceanu nr. 2 Piața Libertății, Timișoara
Telefon:
Website:

[…] data trecută nu am mai putut mânca și desert și cum am tot văzut poze peste tot cu clătitele americane […]

Comentarii

angela

14 March 2014 at 20:53

Cafea turceasca este la rest.Anatolia de 5 ani!!!! pacat ca voi astia, de scrieti pe-aici, de-abia ati aterizat din severin…

    Migdala Sarata

    17 March 2014 at 11:40

    Mulțumim de informație. Cât despre acuze, te invităm să scrii o recenzie despre ce se întâmplă la restaurantul respectiv. E mult mai simplu și mai bine intenționat, decât să faci tot felul de afirmații nefiind în cunoștință de cauză cu privire la domiciliul nostru.

Bode

18 March 2014 at 12:38

Draguta mea, chiar daca nu ai aterizat din Severin, sa stii ca o cafea turceasca, prin definitie, se face incet si nu repede….aia probabil fac o cafea simpla la ibric, mai degraba greceasca, dar na, asa e cand vorbesti in necunostinta de cauza 🙂

    Migdala Sarata

    18 March 2014 at 12:55

    Da, poate așa e, poate nu. De asemenea și timpul este relativ pentru fiecare. Poate mie mi s-a părut repede, deoarece am fost într-o companie bună, dacă eram singură, poate mi s-ar fi părut prea mult. Acum, în altă ordine de idei, nu am intrat în spatele barului să văd exact cum se face. Pot spune că mi-a plăcut, dar, pot să-ți dau și provocarea să scrii pe foodcrew.ro rețeta pentru o cafea turcească perfectă 🙂 .

angela

27 March 2014 at 19:50

dupa felul cum va exprimati e usor de dedus. si nu inteleg cum fiecare muritor de foame poate scrie o asa zisa recenzie neavand studii gastronomice. a fi critic culinar e o meserie. voi sunteti neste studenti amaresteni care mancati gratis. atat.

    Nuți Foame

    28 March 2014 at 10:49

    După cum ne-ai scris tu, nu e așa de ușor de dedeus ceea ce tu dorești de la noi. 🙂 De asemenea, e foarte ușor de înțeles cum fiecare “muritor de foame” de foame poate să scrie recenzii, chiar dacă nu are studii. Uite, și tu poți scrie una. Îți faci un blog și ne povestești acolo ce și cum.

    Noi nu am zis niciodată că suntem experți, că avem studii sau că suntem critici culinari cu acte în regulă. Dar când ieșim undeva în oraș, ne facem “nește” idei despre locul respectiv. Asta e și ideea foodcrew.ro, aici poate scrie oricine dorește să își povestească experiența într-un mod cât mai subiectiv, chiar dacă nu e un expert în gastronomie. 😉

    Studenți sau nu, amăreșteni sau nu, ne place să scriem despre experiențele culinare și ne place să o facem corect în limba română. Adică cu majusculă după punct.:) Te invităm și pe tine să o faci dacă te consideri mai experimentată într-ale gastronomiei decât noi.

Dana

26 September 2014 at 15:13

haha, un nesimtit patronul sau patronii de la cafeneau Verde!!!! NU ISI PLATESC ANGAJATII!! ASTA SA STITI! DE ASTA MEREU CAUTA PERSONAL! FIINDCA NICI UN BARMAN SAU OSPATAR SAU BUCATAR NU STA PE GRATIS!!!

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul