Locanda del Corso nu e așa cool cum pare de afară

Locanda del Corso
Timișoara

Deși Locanda del Corso e deschis de ceva vreme, eu abia recent am ajuns să testez localul. Recunosc că am făcut-o după ce am citit recenziile colegelor mele care au apucat să îl viziteze chiar atunci când s-a deschis și pentru că, de afară, mă atrăgea prin stilul elegant și sofisticat, dar cozy în același timp.

Am ajuns acolo într-o duminică seara, iar primul minus a fost să observ că nu există o departajare clară între fumători și nefumători. Am ales, bineînțeles, nefumătorii și am fost conduși spre partea unde nu se fumează de parcă acolo nu s-ar simți fumul de țigară din aer. Apropo de treaba asta cu fumatul, aștept cu nerăbdare momentul când măcar un restaurant alege să riște și să interzică fumatul chiar dacă pierde câțiva clienți. Bine, de exemplu la BIOfresh nu se fumează, dar acolo nu pot mânca pizza. 😀

Revenind însă la Locanda del Corso, trebuie să remarc că localul este absolut minunat. Un loc decorat cu mult bun gust unde elemente precum lemnul închis la culoare și cărămida se îmbină perfect oferind spațiului un aer modern și rafinat. Am apreciat și micile detalii de genul șervețelelor mari de pe masă unde găsești toate informațiile despre restaurant (pagină de Facebook, numere de telefon, adresă), precum și selecția mare de vinuri pe care o au în restaurant.

locanda

locanda del corso

cina la locanda

vin locanda del corso

Pentru că aș vrea să trecem direct la partea la care vă povestesc despre mâncare, că asta-i partea cea mai importantă, țin să vă zic că meniul este destul de complex, dar îi lipsesc unele preparate precum pizza cu piept de pui sau o salată cu piept de pui. Știu că asta nu e un must  pentru că e un restaurant cu specific italienesc, dar dacă au salată grecească, mă gândeam că nu o fi foarte complicat să fie și una cu piept de pui.  Multe, foarte multe opțiuni de paste, preparate cu fructe de mare sau vită. Dar scumpe spre foarte scumpe.

După mult timp de frunzărit meniul, am reușit până la urmă să ne hotărâm și am rămas la ceea ce știam sigur că avea să ne placă: pizza. Eu am ales Pizza Hawaii cu sos de roșii, șuncă, mozarella și ananas (23 de lei), iar comeseanul a ales să adauge pe Pizza Margherita (16 lei), ingredientele: roșii cherry (4 lei), măsline negre (4 lei) și capere (6 lei).

Pizza Hawaii locanda

Pizza Hawaii

Ambele pizza au venit rapid și, judecând după aspect, păreau a fi delicioase. Pe încercate vă zic că m-am bucurat de alegerea făcută pentru că rar dai greș cu o pizza. Blatul a fost potrivit ca grosime și consistență. Marginile au fost doar puțin de tot crocante, iar interiorul, moale și presărat din belșug cu mozarella, șuncă și ananas. Apropo de ananas, m-am bucurat să văd bucăți mari de fructe pe pizza și nu numai niște cubulețe amețite care doar să-mi amintească de gustul ananasului. La prima gustare mi-au părut ingrediente calitative și nu ananas din conservă. Sau dacă au fost din conservă, norocul lor că nu m-am prins. 🙂

Nu știu să vă spun nimic de gustul de pizza al comeseanului pentru că nu am dat șunca mea, pe legumele de pe pizza lui. Știu că nu i-a plăcut faptul că măslinele aveau sâmburi și era inestetic și deloc confortabil să tot îți bagi mâinile prin gură să îi scoți. Sau poate o fi fost comeseanul meu mai leneș. Ideea e că la prețurile practicate, cred că și-ar permite măsline fără sâmburi chiar și numai pentru confortul clienților. 🙂

pizza locanda del corso

pizza locanda

Ajungi la partea de desert, încă o dezamăgire, nu aveau nici un desert din cele dorite de noi. Adică ai listate 6 tipuri de desert în meniu. Nu ai pe cel pe care îl doresc (cheesecake). Sunt dipusă să renunț la ăla care era primul pe listă, dar tu nu ai nici celelate două? (mousse de ciocolată și souffle de ciocolată). Adică jumătate din deserturi lipseau de pe meniu. Într-o duminică seara. Ei, asta nu mi s-a părut deloc ok pentru un restaurant ca Locanda del Corso. Din postura de client, nu mă interesează că s-a terminat brânza pentru cheesecake, că nu are chef bucătarul de lucru sau alte motive.

Dezamăgită de situație, am acceptat până la urmă o variantă destul de tristă de tort cu ciocolată Amaretti cu sos de portocale (18 lei) care nici nu era trecut în meniu. Deși arată bine pe farfurie, gustul nu a fost deloc pe măsura prețului și aspectului. A fost mai degrabă un fel de souffle de ciocolată mai solid și mai amărui, că de aia e Amaretti și puțin aerat, servit cu foarte puțin sos de portocale.

desert

tort de ciocolata amaretti

tort de ciocolata

Servirea a fost și ea așa și așa, sub nivelul pe care îl așteptam de la un astfel de restaurant. Cam așa a arătat nota finală pentru o cină de duminică seara cu două pizza, un desert, o limonadă și o bere. Nu e foarte mult, dar nici puțin. 86 de lei + 14 lei ciubuc pentru o sumă rotundă, 100 de lei pe o cină în doi. Am lăsat ciubuc pentru că am încercat să nu dau vina pe chelner pentru deserturile lipsă din meniu, deși ar fi putut să fie puțin mai zâmbăreț. 😉

nota de plata locanda

Colegele mele au fost încântate ceea ce mă face să cred că am avut eu așteptări prea mari sau au avut ei o zi proastă. Poate o dată cu venirea primăverii, mai încerc măcar o dată să văd dacă a fost o întâmplare sau așa stau lucrurile pe la ei.

Ați fost recent pe la ei?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Locanda del Corso

Adresă:
Strada Mărășești Nr.10
Telefon:

[…] se află pe strada pietonală Mărășești, la mică distanță de Locanda del Corso. În interior spațiul este destul de mic, având numai vreo  5 sau 6 mese micuțe, însă […]

[…] cu atât e mai bună. Da, nu mi-a dezamăgit așteptările. A fost o pizza foarte bună, cu un blat subțire și numai bine copt ( s-a confirmat că nu e bine să te lași păcălit de imaginea exterioară), […]

[…] de roșii, prosciutto cotto, salam napoletan, ciuperci, măsline negre, ulei și busuioc. Singurul minus al experienței avute la Core ‘e Napoli – ciupercile conservate. M-am dezobișnuit de acestea, apreciind […]

Comentarii

Paul

8 May 2014 at 17:20

Eu am avut o experienta neplacuta la Locanda del Corso. Am comandat la cina, dorada la gratar, pretul fiind raportat la 100 de grame si am primit un peste de 700 de gr. pe bonul fiscal, aspect care mi s-a parut usor ciudat. Nicio persoana normala nu cred ca serveste 1 kg de mancare la cina (aperitiv + fel principa + desert), iar daca se stie ca pestii sunt asa mari, indicat ar fi sa fie scris in meniu intervalul aproximativ de greutate.

    Nuți Foame

    21 May 2014 at 11:06

    Absolut. Și îmi imaginez că și prețul a fost pe măsura gramajului. Era normal să ți se comunice măcar cu aproximație cât va fi în farfurie. Le-ai spus ceva legat de asta?

Adina

8 May 2014 at 18:40

Si impresia mea e cam aceeasi. Preturi nejustificate pentru calitatea preparatelor si a servirii.

Yuri

24 June 2014 at 16:43

Eu am fost neplacut surprinsa de atitudinea aroganta a unei chelnerite si mai apori a chelnerului care a uitat de vreo 2-3 ori cui si ce trebuia sa ii aduca. Din partea unui local cu pretentii, nu se cade. Mancarea a fost buna, dar nu in raport cu pretul. Eu sigur nu imi doresc sa ma intorc acolo.

    Nuți Foame

    25 June 2014 at 8:59

    Nici la noi chelnerul nu a fost extrem de amabil și de cooperant, dar ne-am descurcat până la urmă. Oricum, nu am mai ajuns acolo de atunci. 🙂

Ari

26 June 2014 at 13:49

Am fost de cateva ori la locanda si de fiecare data ceva nu a fost in regula: bruschetele sunt groaznice, servirea proasta, chelneri aroganti, pizza si pastele bune totusi, vinul la pahar e bunicel, am comandat odata desert si au uitat sa mi-l aduca, nu am spus nimic si cand am cerut nota desertul era trecut pe nota, supele crema sunt mediocre etc. nu recomand

    Nuți Foame

    26 June 2014 at 13:55

    De acord cu fapul că pizza și pastele sunt bune. În rest, și noi am cam întâmpinat probleme menționate de tine.

A

30 September 2014 at 16:26

Eu una merg destul de des acolo si nu am avut probleme de genul celor mentionate cu chelnerii. Tot timpul au fost prompti si zambitori, si-au oferit ajutorul ori de cate ori a fost nevoie. E adevarat ca la capitolul desert nu stau intotdeauna grozav, dar cred ca este singurul lor minus. Recomand, totusi pralina, este absolut delicioasa. Pretul este intradevar ceva mai mare, dar eu una cred ca preparatele si servirea isi merita pretul. Una peste alta, Locanda este unul dintre restaurantele mele preferate din oras si ma intorc acolo ori de cate ori am ocazia.

    Muffin Queen

    30 September 2014 at 17:35

    Poate tocmai pentru că ești deja clientă fidelă îți zâmbesc chelnerii mai mult. 🙂 Lasând gluma, ne bucurăm că există și oameni mulțumiți de restaurant, asta înseamnă fie că lucrurile merg în direcția potrivită, fie că e doar o problemă de gust la mijloc.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul