La Dama Verde – pizza mult așteptată și multe alte preparate speciale

La Dama Verde
Timișoara

De mult timp îmi doream să ajung la restaurantul ”La Dama Verde” din Timișoara. Este un restaurant care nu prea investește în promovare, din câte am observat eu. Cu toate acestea, se situează undeva pe locul 5 în topul restaurantelor din Timișoara, după cum am observat pe un site de specialitate. Țin să precizez că îmi doream să ajung acolo după recomandarea unor prieteni și auzisem că Duminica nu au deschis (ceea ce mi se pare puțin ciudat, fiind ziua când cei mai mulți cunoscuți ai mei iau masa în oraș). Am ales așadar să mergem sâmbăta.

Am ajuns acolo în jurul orei 16 și … surpriză: Eram singurii clienți.

Local

M-a cam speriat faptul că nu mai erau alți clienți, dar apoi mi-am amintit de partea cu promovarea, de faptul că nu mizează pe acest lucru și în plus, nu e nici în centrul orașului, deci lumea nu prea are cum să afle despre el. Locul este foarte primitor, arată bine pe interior, e curat, de fapt e exact așa cum ai vrea să fie un restaurant. Au în mijlocul restaurantului un bar atrăgător, cu sticle de vin și diverse obiecte de decor. Arată foarte bine și e foarte bine gândit acolo. Separă spațiul în două, făcându-l mai intim, mai prietenos.
În curând se va deschide și terasa, care pare să fie la fel de atrăgătoare. Mai facem o vizită mai spre vară ca să vedem exact cum stă treaba cu terasa.
Cand am ajuns ne-a întâmpinat un chelner foarte implicat în ceea ce face și care s-a comportat foarte profesional. Am comandat băuturile, ne-a adus paharele potrivite, după care am ales și ceea ce doream să mâncăm, aducând tacâmuri noi, pe lângă cele ce erau deja pe masă și șervete pentru toată lumea. Chelnerul ne-a luat comanda și ne-a oferit soluții alternative la felurile de mâncare comandate, despre care am să vă spun în cele ce urmează.

Interior La Dama Verde

Masa La Dama Verde

selectie vinuri La Dama Verde

Meniu

Meniul era atrăgător și variat, cu multe variante din care am fi putut să alegem.
Eu una am decis sa nu comand supă sau ciorbă, dar au făcut-o cei cu care am fost să iau prânzul.
Una din supe a fost cea cremă de ciuperci champignon, la care i s-a dat ca alternativă supa cremă de hribi. Comanda a rămas pe varianta clasică. Supa a fost bună, cu un gust plăcut, dar uleiul folosit în special pentru design a fost totuși parcă prea mult, făcând supa cam unsuroasă. Poate ar fi fost mai pe placul nostru dacă era mai moderată cantitatea de ulei. Supa cremă a venit asa cum trebuie, cu crutoane din pâine.

Supa crema ciuperci La Dama Verde
Cea de-a doua supă comandată la masa noastra a fost tot o cremă, de data asta de cartofi cu alune de pădure. Într-adevar un tip de supă pe care nu-l regăsești în general în meniul restaurantelor. Același stil de utilizare a uleiului l-am observat și în cazul acestei supe, dar de data asta cantitatea de ulei nu era exagerată, sau poate datorită tipului de supă nu era un aspect deranjant. Gustul supei era genial, se simțea foarte bine aroma alunelor de pădure, iar extra-ul de alune pisate de deasupra a dat un plus acestei supe cremă.

Supa crema Cartofi La Dama Verde
La felul principal am ales să comandăm pizza și lasagna.
Pizza pe care eu am ales-o, sub numele ei Pizza San Daniele, era o pizza simplă dar delicioasă, cu sos de roșii, mozzarella și șuncă crudă. Pot să spun că a fost una din cele mai bune pizza mâncate de mine în Timișoara. Blat numai bun, asemănător cu ceea ce căutam eu. Mi-era dor de o pizza care să se asemene cu pizza italiană, să fie ușoară și aromată, cu blat perfect, nu prea gros și care să nu mai aibă nevoie de sos extra. Pizza a fost puțin sărată, lucru asumat prin faptul că am comandat pizza cu șuncă crudă. De la mine, nota 10 pentru pizza.

Pizza San Daniele La Dama Verde
Cealaltă pizza comandată la masa noastră a fost Pizza Ghittona , cu mozzarella, sos de roșii, măsline, salam și ardei copt. O combinație interesantă, la fel de bună ca și prima variantă de pizza. Nici pentru aceasta nu a fost nevoie de sos și se asemăna la fel de bine cu pizza cu specific italian.

Pizza Ghittona La Dama Verde
Cât despre lasagna, a fost poate singurul preparat care nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor noastre. Gustul a fost bun, dar pastele prea fierte. Se transformaseră într-un fel de aluat moale.

Lasagna La Dama Verde

Prețuri

În ceea ce privește prețul, a fost în felul următor:

  • Supa cremă de ciuperci – 20 lei
  • Supa cremă de cartofi cu alune de pădure – 20 lei
  • Pizza San Daniele – 28 lei
  • Pizza Ghiottona – 24 lei
  • Lasagna – 20 lei

În total, 4 persoane, pentru mâncare cu tot cu băuturi, am avut de plată 142 de lei.

Bon preturi La Dama Verde

Preț destul de ridicat pentru supe, după părerea mea. Totuși, sunt supe mai speciale pe care nu le găsești peste tot și foarte bune ca și gust.

Pizza are un pret normal pentru Timișoara, exceptând variantele 1+1 gratis de la alte localuri care fac livrare la domiciliu. Ca și calitate sunt mult peste alte pizza din oraș. E exact pizza pe care o căutam de mult timp.

Per total, o experiență reușită. Recomand La Dama Verde oricui dorește să mănânce o pizza adevărată, dar și celor interesați de alte feluri de preparate. Ca și minusuri: promovare redusă, nu se poate comanda la domiciliu, iar duminica e închis.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

La Dama Verde

Adresă:
Str. Albinelor, nr. 97, Timișoara
Telefon:

[…] aflat de mai multe săptămâni că urmează să se deschidă o nouă pizzerie în Timișoara. Se spunea că va fi pizza ”adevărată”, pizza italiană, napoletană mai exact, cu pizzer […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul