London Food Markets, un must-visit pentru cei care merg la Londra

Londra

Ştiţi cum se spune – When in Rome, do as the Romans do (Când eşti în Roma, fă ce fac romanii). Putem să adaptăm puţin zicala şi să înlocuim Roma cu Londra. Şi ce mod mai bun de a simţi farmecul culinar al oraşului, dacă nu mergând la celebrele food markets (“pieţe cu mâncare”)?

mancare in strada londra

food market Londra UK

vegan londra food market

street food

specific asiatic

Food market-urile la care ne referim sunt acele pieţe pline de tarabe cu preparate din cele mai diferite, cu vânzători provenind din partea locului sau din ţări mai îndepărtate. Londra are o grămadă de food markets, distribuite peste tot de-a lungul şi de-a latul oraşului. Noi am numărat peste 20 în lista asta. În timp ce unele se ţin în mod constant, altele sunt sezionere. La fel, în timp ce unele sunt deschise doar în weekend, altele se pot vizita şi în timpul săptămânii. Cel mai bine este să faceţi o căutare web odată ce vă vedeţi acolo sau odată ce sunteţi siguri de data la care mergeţi la Londra, pentru că orarul acestor food markets, ca şi locaţia lor, se poate schimba.

vegan cuisine

De ce am spus noi că food market-urile sunt un must-visit în Londra? Păi, în primul rând, pentru că suntem Foodcrew 🙂 Dar lăsând la o parte faptul că noi suntem nişte gurmanzi, recomandăm călduros să faceţi şi voi o vizită. Londra este un oraş populat cu oameni din toate colţurile lumii, lucru ce se reflectă pe plan culinar. În timp ce puteţi găsi restaurante chinezeşti, italiene, britanice, vegane şi aşa mai departe, food market-urile sunt cele care reunesc toate aceste mâncăruri specifice la un loc.

belgian waffle

food market london

food market londra

italian food

londra food market

piata de mancare Londra

street food londra

mancare in strada

food market

Aşadar, motivele pentru care vă invităm să mergeţi măcar la un food market sunt:

  • găsiţi o varietate foarte mare de preparate, printre care e greu de crezut că nu e ceva pe placul vostru;
  • mâncarea este proaspătă, din moment ce e preparată pe loc şi din moment ce sunt mulţi clienţi care o consumă;
  • preţurile sunt mai mult decât decente: 4 lire pentru o porţie mică de mâncare, 5 lire pentru una mare – nu o să găsiţi astfel de preţuri la niciun restaurant;
  • aveţi ocazia să “mix & match”, adică să luaţi o porţie cu mai multe preparate diferite de la acelaşi vânzător, putând astfel să gustaţi tot felul de mâncăruri specifice;
  • nu trebuie să lăsaţi bacşiş;
  • o masă la food market vă ia mult mai puţin timp decât la restaurant, aşa că este perfectă dacă sunteţi grăbiţi.

Cine mănâncă la food markets? Păi… Cam toată lumea – de la angajaţi la birourile din zonă, la localnici şi până la turişti, food market-urile sunt foarte populare. Evident că nu am putut rata ocazia să mâncăm şi noi la unul, mai exact la cel din Brick Lane.

Ce am mâncat? Ne-am luat o porţie de mâncare birmană şi una de Gnocchi, ambele în stilul mix & match. Cea birmană mi-o luasem eu iniţial, dar apoi am dat-o la schimb comeseanului pe Gnocchi, pentru că, trebuie să vă spun, au fost cei mai buni Gnocchi pe care i-am mâncat în viaţa mea. Mai demult nu îmi plăceau, din cauză că mi se păreau seci, dar aceştia au fost oricum, numai seci nu.

food

mancare londra

Porţia de Gnocchi a avut două feluri combinate: Gnocchi cu Pesto şi Gnocchi cu sos de brânză. Pe lângă faptul că fiecare era excepţional, combinaţia dintre ele era una foarte reuşită. După cum vă spuneam, sosul a fost din belşug, aşa că nu au fost nici pe departe seci. Proaspeţi, calzi şi cu parmezan deasupra, îmi lasă gura apă şi acum când scriu despre ei.

Mâncarea birmană a fost foarte interesantă. Nu pot să spun că mi-a plăcut la fel de mult ca Gnocchi, dar nu din cauză că nu ar fi fost gătită bine. Genul acesta de mâncare este foarte aromată, cu multe gusturi puternice, şi ar putea fi percepută de unii ca fiind foarte săţioasă. Am luat ceva spaghete cu pui şi vită, alături de 2-3 feluri de carne, fiecare având o aromă aparte – printre care una dulce, una picantă.

Fiecare din cele două porţii de mâncare a fost 5 lire. Pot să spun însă cu mâna pe inimă că mi-ar fi ajuns porţia mai mică, cea cu 4 lire, pentru că pe acesta nu am putut să o termin, la fel cum nici comeseanul nu a terminat-o pe a lui. Aşa că luaţi aminte: nu lăsaţi ochii să fie mai mari decât stomacul.

Şi încă un sfat de final: unele food markets au tarabe în stradă, altele şi în spaţiu acoperit, cu mese şi bănci. Deci, dacă plouă (vorbim de Londra totuşi) aveţi unde să vă adăpostiţi. Ah, şi unii vânzători au şi contul de Twitter afişat, aşa că îi puteţi urmări dacă sunteţi curioşi.

london food market 2014

street food London

Noi v-am povestit experienţa noastră de la food market-urile din Londra. E rândul vostru acum: aţi fost la vreunul? Sau plănuiţi să mergeţi? Abia aşteptăm să auzim!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

[…] măcar să îl vedem în carne şi oase. Dar am mâncat la unul din multele sale restaurante din Londra: Jamie’s Italian din Covent […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul