It’s all about La Strada Bistro

La Strada
Timișoara

La Strada… La Strada… și iar La Strada. Toată lumea vorbește despre La Strada sau mai bine spus La Strada Bistro. Are review-uri bune, e fancy, e trendy, povestea conceptului e interesantă, iar locația centrală, motive suficiente ca eu cu partenerul meu să le facem o vizită într-o zi din săptămână. Am făcut o rezervare în prealabil deoarece localul e destul de mic și poate deveni rapid neîncăpător.

Am ajuns în locație nerăbdători și dornici să le aflăm meniul. În momentul în care am intrat, am întrebat de rezervare. Barmanul ne-a făcut un semn discret pentru a ne îndrepta spre masa noastră, ne-am așezat și am așteptat meniul. Despre locație doar cuvinte frumoase: design modern cu accente vintage, combinații de culori plăcute ochiului, scaune confortabile.

La Strada interior

Meniul a venit rapid fiind adus de către o ospătară veselă și dispusă să ne servească cu tot dragul. Spre surprinderea noastră, meniul prezenta o ofertă generoasă fiindu-ne destul de dificil să facem o alegere. Până să luăm o decizie, eu am cerut o apă plată, iar partenerul meu un „Grapefruit raspberry”, un mocktail pe bază de fructe. Apa plată era prezentată într-o sticlă simplă și de efect cu logo-ul „La Strada Bistro”, iar mocktail-ul a fost pe gustul partenerului meu: fresh și ușor acrișor.

Între un burger și o salată

După ce am cerut câteva recomandări ospătarei, eu am luat o salată cu cuburi din steak de ton și aïoli cu mango, dar fără ghimbir, iar partenerul meu un ” Royal Bacon&Egg Cheeseburger” alături de o salată în loc de cartofi prăjiți cu mențiunea ca patty-ul de vită să fie gătit rare.

Comanda a venit după 25 minute, dar având în vedere că compoziția de vită cu ierburi pentru burger trebuie să se odihnească 15 minute e probabil de înțeles.

În privința „salatei” mele, aceasta era o combinație de două salate: una de frunze asortate cu o alta caldă de cartofi noi și anghinare sott’acetto cu cuburi generoase de steak de ton (perfect gătite), servită cu un aïoli fără ghimbir. Ca și prezentare, nimic deosebit, dar în schimb la gust, combinația propusă în farfurie era savuroasă. Varianta de aïoli recomandată se potrivea perfect cu fiecare ingredient în parte. Era light, cu o tentă ușoară de smântănă, însă ingredientul exotic pe care îl așteptam, mango-ul, lipsea. Probabil că în bucătărie au decis, după ce am cerut ca aïoli-ul să nu fie cu ghimbir să scoată și mango-ul pe care l-au înlocuit cu ceapă roșie și pătrunjel.

Salata_cuburi steak ton

La „Royal Bacon&Egg Cheeseburger”-ul prezentarea era de-a dreptul ispititoare (chifla zâmbitoare, carnea de vită generoasă, feliile de cheddar care dădeau culoare, baconul crocant, ochiul de ou prăjit, salata green, ceapa și roșiile proaspete completate de un delicios sos barbeque). Pentru partenerul meu, un fin connaisseur al cărnii de vită, aceasta a fost ingredientul care a dat savoare burgerului: era bine condimentată, ușor picantă, suculentă, gătită rare, într-un cuvânt perfectă pentru gustul său. Chifla cu semințe de dovleac i-a atras de asemenea atenția: nu era industrială și cu o textură ușor crocantă la exterior și moale la interior.

Burger Royal

Prețuri și servire

Prețurile sunt peste medie, dar dacă servești una dintre propunerile zilei primești supa și apa plată din partea casei:

  • Apă plată: 7 lei
  • Grapefruit raspberry mocktail: 14,5 lei
  • Salată cu cuburi din steak de ton: 41 lei
  • Royal Bacon&Egg Cheeseburger: 36 lei

Servirea a fost de nota 10, recomandările făcute au fost apreciate, iar zâmbetele călduroase.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

La Strada

Adresă:
Gheorghe Lazăr 1, Timișoara

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul