Restaurantul Sky și înălțimea serviciilor

Sky Restaurant
Timișoara

Având o sărbătorită în familie care nu fusese la Sky, ne-am spus că e momentul să revenim cu aceasta pentru a-i face o bucurie. Am făcut o rezervare cu o zi înainte pentru a ne asigura că o vom putea aniversa cum se cuvine. Când am ajuns în locație, surpriză. Era în toi un botez despre care nu se făcuse nicio mențiune la telefon. Mese libere erau doar pe terasă, fapt care, în final, nu ne-a deranjat prea tare, însă, ca situație, era totuși insolită.

Restaurant Sky panorama

Am fost conduși rapid la masa noastră, am luat fiecare câte ceva de băut, după care am studiat îndelung meniul.

Ospătarul ne-a oferit și un pre-aperitiv din partea casei ce consta în: unt condimentat cu boia și piper roșu, alături de roșii crude și pâine cu semințe, ușor prăjită, o combinație destul de reușită cu excepția roșiilor care puteau fi mai coapte.

Un „Ahi tuna” excelent și un plating impecabil

Eu și una dintre invitate, ne-am dorit să ne bucurăm și cu un aperitiv așa că am mers pe un „Ahi tuna”. Platingul a fost unul surprinzător, elegant și armonios, iar gustul de-a dreptul desăvârșit: tonul marinat cu sos de soia, semințe de susan alb și negru, usturoi, chives și ghimbir proaspăt, asociat cu pâine prăjită și coriandru, toate au fost perfect echilibrate ca arome și texturi.

Aperitiv Ahi tuna

Main course

La main course, sărbătorita și invitații săi au ales: „File de cod la cuptor”, „Cannelloni cu ricotta și mentă” și „Pui gratinat”, iar eu am preferat un „Risotto cu langustine/fructe de mare”.

La risotto, ospătarul a făcut precizarea că nu mai erau langustine, la care eu i-am propus să le înlocuiască cu alte fructe de mare. Pentru felul principal am așteptat în jur de 40 minute, dar într-un final, farfuriile au ajuns pe masa noastră. Despre plating, doar propuneri plăcute vizual, fie că tindeau ușor spre fine dining fie că mergeau pe stilul rustic.

File-ul de cod la cuptor cu măsline verzi și negre, capere și andive a fost pe placul sărbătoritei, mai puțin măslinele care erau prea sărate.

File cod la cuptor

Cannelloni cu ricotta și mentă gratinați au fost delicioși, aroma deosebită fiind dată de menta proaspătă.

Cannelloni cu ricotta

Pieptul de pui gratinat cu cartofi la cuptor, completat de un sos tare cremos, era suculent și gustos.

Pui gratinat

La risotto, lipseau într-adevăr langustinele, dar erau destul de multe fructe de mare prezente în farfurie. Ce m-a dezămagit mai cu seamă a fost faptul că risotto avea consistență de pilaf (plus că era destul de sărat), iar la întrebarea de final a ospătarului referitoare la cină am menționat acest lucru, moment în care dumnealui a început să îmi povestească de aromele din farfurie, după care i-am făcut din nou remarca spunându-i că nu aromele erau problema ci tehnica de realizare, la care angajatul mi-a spus că aceasta este rețeta lor și că fiecare client are preferințele sale.

Risotto cu fructe de mare

Servire

Servirea este una destul de sobră, nu chiar promptă și ușor dezinteresată – au fost două momente în care am fost nevoită să mă ridic de la masă și să merg în interiorul restaurantului pentru a cere sarea care nu trebuia să lipsească de pe masă, respectiv pâine pentru doritori deoarece ospătarul nostru era de negăsit.

Legat de prețuri, un mic rezumat mai jos:

  • Prosecco, Casa Defra – 22 lei
  • Martini – 8 lei
  • Aperol Spritz – 19,5 lei
  • Ursus Black – 8,5 lei
  • Apă plată Perena – 8,9 lei
  • Ahi tuna – 39 lei
  • Cannelloni cu ricotta – 22 lei
  • File de cod la cuptor – 35 lei
  • Pui gratinat – 29 lei
  • Risotto cu fructe de mare – 69 lei
Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Sky Restaurant

Adresă:
str. Coriolan Brediceanu, nr. 10, et. 6
Website:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul