Medieval Cafe sau o lume de altădată

Medieval Cafe
Sighișoara

De câțiva ani buni, îmi tot doream să revin în Sighișoara. Am pregătit toate detaliile pentru a petrece un weekend frumos în cetate și am plecat la drum alături de oameni dragi. După un drum destul de lung, am ajuns în cetatea înțesată de mituri și legende. Am vizitat câteva obiective de interes, iar apoi, am decis să luăm o pauză binemeritată la Medieval Cafe.

Outside Cafe Medieval

Medieval Cafe este situată pe strada Cositorarilor în fosta cramă a unui monument istoric. Decorul aduce ușor aminte de epoca medievală, chiar puțina lumină naturală te transpune în lumea de atunci, iar produsele homemade te îmbie încă de la intrare.

Interior MEdieval Cafe

Am răsfoit nițel meniul și am decis să gustăm doar specialitățile casei, adică faimosul lichiu săsesc și una din plăcinte, cea cu mere, însă o fană a carrot cake-ului s-a lăsat totuși tentată de o felie din produsul internațional.

Meniu Medieval Cafe

Lichiul (cu sau fără prune) este desertul tradițional al satelor săsești din Transilvania (destul de simplu de realizat) și se servește mereu cald, pudrat cu zahăr. După ce l-am gustat, părerea a fost una unanimă: lichiul nostru dulce-acrișor, cu o textură destul de fermă și o crustă ușor rumenită, a avut o savoare plăcută și amintea de prăjiturile de pe vremea bunicii.

Plăcinta cu mere, de la foietaj până la aroma merelor coapte cu scortișoară, a fost excelentă și dădea rapid senzația de „dependență”.

Lichiu placinta cu mere

Despre tortul de morcov, specialista noastră spunea că diferența între cel clasic și acesta, o făceau blatul umed de cacao, nemaipomenit de gustos și fulgii de migdale crocanți, presărați pe deasupra.

Carrot cake Medieval Cafe

Ca băuturi, eu și miss Carrot Cake, am ales glögi-ul, iar ceilalti invitați câte un ceai de fructe. Glögi-ul este versiunea tradițională finlandeză a vinului fiert, iar baza o reprezintă sucul din fructe de coacăze la care se adaugă ghimbir, scorțișoară, cuișoare și coajă de portocală fiind servit întotdeauna la temperatură înaltă. Într-adevăr, primele minute nu am putut degusta băutura, dar mai apoi am avut plăcerea de a ne încânta papilele cu amestecul de arome diverse, balansate de aciditatea sucului de coacăze.

Despre personal, am doar cuvinte frumoase: amabilitate, serviabilitate, disponibilitate de a discuta și de a răspunde la întrebările clienților, atenție cuvenită.

Legat de prețuri, nota de plată a fost după cum urmează:

  • Lichiu cu prune – 8 lei
  • Plăcintă cu mere – 8 lei
  • Tort de morcovi – 12 lei
  • Glögi – 7 lei
  • Ceai de fructe – 5 lei
Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Medieval Cafe

Adresă:
Strada Cositorarilor, nr. 10, Sighișoara, Romania
Telefon:

[…] Krauss, figură ilustră a Sighișoarei, este autorul cronicilor orașului și a istoriei Ardealului din perioada 1608-1655. Casa în care […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul