Festivalul Mediteranean – între dulciuri turcești și ciolane

Timișoara

Înainte de toate trebuie să recunosc că sunt o iubitoare înrăită a fructelor de mare și a tot ce înseamnă pește (de apă, ca să nu confundăm). Prima reacție când mi-a apărut în feed Festivalul Mediteranean la Timișoara a fost: „Yummy, mănânc raci sau creveți, sau ambele dacă îmi ajung bănuții.” Nu a fost să fie, raci nu erau sâmbătă după prânz și m-am reorientat spre caracatiță.

festivalul mediteranean timisoara

Nu asta a fost însă prima mea dezamăgire, ci dulciurile turcești, un festival 2 în 1, ca la ofertele alea de la detergent, 2 în 1 detergent și balsam sau 2 în 1 levănțică și iasomie. Diferența e totuși compatibilitatea, ce treabă au fructele de mare cu dulciurile turcești?

dulciuri turcesti timisoara

Să revenim totuși la festival, se pare că și-a cam pierdut din semnifcație cuvântul „festival”, însemnând orice tarabă deschisă într-un loc public ce are câteva feluri de mâncare la vânzare. Atmosferă de festival nu am simțit, oameni plini de viață nu am văzut și nici mâncare care să-mi satisfacă papilele gustative. Adevărul este că arătau chiar comestibile toate, fiind o singură tarabă cu pește, creveți, caratiță, midii, calamari, etc.

 

Erau alegeri și pentru cei care nu iubesc peștele și fructele de mare și preferă cârnații și ciolanul.mici și ciolan

M-am ales eu totuși cu o porție de caracatiță în ceva sos picant, de aproximativ 200g, care a fost 35 de lei, deloc proaspătă după gustul meu și puțin grețoasă.

caracatita

La prețurile pe care le au preparatele, recomand să mergi la un restaurant specific pescăresc de undeva din zonă, mai scoți câțiva bănuți, dar te bucuri de atmosferă, de servire caldă, de calitate și gust.

Nici dulciurile turcești nu m-au cucerit, dar poate și pentru că nu sunt o slăbiciune pentru mine. Nici muștele de deasupra lor nu arătau apetisante.

În concluzie, duminica de mâine merită să o petreceți într-un loc mai primitor cu oameni dragi, caracatițele și deliciile turcești nu merită atenția dumneavoastră.

ps Totodată, este foarte trist că festivalurile și evenimentele Horeca sunt încă pline de recipiente de plastic. Speram să se vadă mici pași spre o schimbare, după anunțarea noilor legi impuse de Uniunea Europeană.

 

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Comentarii

Tagliatella Țâfnoasă

9 September 2019 at 22:37

S-a rectificat menționarea referitoare la mici și ne cerem scuze pentru asta.

Dincolo de acest lucru, fiind o recenzie subiectivă ne susținem colega și opiniile ei referitoare la festival și experința ei acolo.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul