Rai(onul) de pește Floreasca – o pescărie sau un restaurant?

Raionul de Pește
București

Da da, am găsit Rai(onul) de pește în București, la Floreasca. Deși a trecut ceva timp de când am fost acolo gustul parcă îl mai simt și astăzi și abia aștept să mă reîntorc data viitoare.

Raionul de Peste

Raionul de pește este o pescărie care a revoluționat ideea unui restaurant pescăresc, cu un stand plin cu pește și fructe de mare proaspete și un meniu extins: supe, salate, antreuri,deserturi, vin și chiar și vodkă. Un aspect interesant mi s-a părut faptul că îți poți alege tu ce pește vrei din vitrină și ți-l gătesc chiar în prezența ta, așa cum vrei tu.Meniu Raionul de Peste

Am trecut seara pe la ei, să luăm cina, după ce la prânz am mâncat un ditamai ciolanul de la Caru’ cu Bere. Asta probabil a fost și motivul pentru care nu am reușit să mâncăm decât creveți, tocană cu pește și fructe de mare și pentru prima dată (și ultima cu siguranță) – STRIDII. Spiritul meu de aventurier, după un pahar de Iacob roșu, a simțit nevoia să încerce stridii crude, într-o combinație deloc reușită, cu vodkă. Am primit stridiile cum spun regulile gastronomice, pe un pat de gheață, cu miros proaspăt de „malul mării”, fără condimete care să le ia din gustul natural și cu lămâie. Din păcate însă, acestea nu au fost pe gustul meu.stridii Raionul Floreasca

Mi-au crescut însă, nivelul de dopamină (hormonul plăcerii) creveții în sos de unt cu ardei iuți, salivez doar scriind aceste rânduri și gândindu-mă la acei creveți. Îi recomand cu toată ardoarea mea de iubitor de creveți, în mod special. Gustul a fost pur și simplu demențial: am întins cu poftă pâinica până am reușit să iau și ultima picătură de sos. Problema pe care am avut-o eu cu creveții a fost doar porția prea mică.

creveti in unt

Colegul meu a optat pentru tokană de pește cu fructe de mare și sos de roșii. Foarte bună și tokana, merită să o încercați. Am simțit gustul profund al fructelor de mare, care erau destul de multe și cu felii subțiri de pește.

tocană de pește

Și pentru că prietena noastră care ne însoțea, din motive personale, nu mănâncă deloc pește, de fapt nu mânca deloc pește și fructe de mare, până nu demult, a ales un desert destul de „îndrăzneț” aș spune eu. A ales ciocolată cu sare Maidon și ardei iute, un gust interesant.

Pe lângă acestea, aș mai avea de adăugat că servirea a fost de toată frumusețea, am observat destul de mulți ospătari cât să reușească să-i ofere atenție specială fiecărui client. Timpul de așteptare a fost unul chiar rezonabil și atmosfera foarte liniștită și plăcută pentru ieșiri restrânse, între iubitori de pește.

meniu Raionul de Peste

Prețurile, cum și era de așteptat, sunt puțin măricele, dar se înțelege după specificul localului.

Creveți în sos de unt cu ardei iuți – 52 lei/300g

Tokană de pește cu fructe de mare – 67 lei/350g

Desert – 25 lei.

 

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul