The Fish Project – cu și despre pește și fructe de mare proaspete

The Fish Project
Copenhaga

Nu de mult vă întrebam pe Facebook ce cafenele, restaurante și bistrouri ne recomandați în Suedia și Copenhaga, pentru că urma să ne deplasăm la nordici acasă. Într-un sumar am fost, ne-a plăcut, mai vrem, mai mergem. 🙂

Voi începe prin a vă povesti experiențele noastre culinare din Copenhaga, orașul unde am stat cel mai puțin, dar unde am mâncat cele mai bune preparate, cele mai multe și în linii mari, cred că și cele mai ieftine. Printre locurile vizitate în Copenhaga s-a numărar și Grădina Zoologică. Aceasta a sărbătorit 260 de ani de activitate în weekendul în care noi am decis să o vizităm. Parcul este unul frumos, ce oferă șansa de a vedea multe animale pe care în mod uzual nu le vezi la grădinile zoologice de la noi, iar dacă nu alegi o zi aniversară, cum am făcut noi, cel mai probabil te vei bucura și de o atmosferă mai relaxată, cu mai puțini turiști.

Dar am povestit deja destul despre loc, hai să ajungem la mâncare. După lungile plimbări de la grădina zoo ni s-a făcut tare foame așa că am decis să ne oprim în zona centrală, unde sunt condensate o parte din tarabele de unde îți poți lua mâncare. Deși inițial am vrut să mergem pe un hot dog danez, ne-am răzgândit fiindcă ziua era încă lungă, coada prea mare și porția prea mică. Căutând alternative și stând cu ochii pe maimuțe, am ajuns la taraba celor de la The Fish Project, unde meniul l-am descoperit a fi pe atât de simplu și pe atât de delicios.

The Fish Project - Meniul

Meniul lor, simplu expus deasupra tarabei îți oferea varianta de a alege între 4 feluri de mâncare: Fish & Chips, Shrimp Box, Fried Calamari sau Crispy Chips. Tagliatella din mine a tânjit după niște fructe de mare, doar de asta am venit la nordici acasă, ca să mănânc pește și fructe de mare proaspete. Din acest motiv am ales și eu și partenerul meu varianta de Shrimp Box. La preluarea comenzii însă am fost tare surprinși să fim întrebați pe limba noastră maternă ce ne dorim și de unde suntem, moment în care am recunoscut un co-național de al nostru român, ce locuiește în Danemarca și se ocupă de The Fish Project. Ne-am pus pe povestit în timp ce așteptam să se prăjeacă creveții noștri și am aflat că românul nostru vine și în Timișoara uneori, ocazie cu care sperăm să îl mai revedem. 🙂

În scurt timp ne-am primit porția de creveți alături de o porție de cartofi prăjiți și o porție de fish & chips din partea casei, moment în care ne-am pus pe înfulecat și vizionat ritualul de joacă al maimuțelor din zona lor, aflată chiar în fața zonei de mâncare. Vreau să vă relatez doar că atât creveții cât și peștele au fost tare buni, proaspeți și fragezi la gust și au mers atât de bine cu sosurile primite alături, că aproape nu a mai rămas nimic în farfurie.

The Fish Project - Shrimp Box

Țin să precizez că nu relatex experiența doar în nume de laudă, pentru că așa cum îmi spune numele sunt tare țâfnoasă atât la paste, cât și când vine vorba de pește și fructe de mare. Restaurantele și afacerile cu mâncare din zona pescărească au un avantaj tare fain, de a se afla lângă mare și a avea acces la produse proaspete. Iar alături de acest avantaj am văzut un alt aspect pe care l-am apreciat foarte mult la nordici: servesc mâncarea în farfurii biodegradabile și reciclează tot ce pot, ceea ce la noi poate va mai dura mult și bine.

The Fish Project - Fish and Chips

Prețurile preparatelor au variat între 85 și 95 de coroane daneze, ceea ce înseamnă 12 – 15 euro, iar dacă vă gândiți să spuneți că vi se pare scump, este… dar nu mai scump, ci mai degrabă mai accesibil decât oricare alt local sau restaurant din Copenhaga.

Cu ocazia aceasta, dacă ajungeți pe la grădina zoologică din Copenhaga sau, la Helsingør vă recomand să le faceți o vizită celor de la The Fish Project pentru că nu veți regreta. Pe românul nostru îl veți găsi la restaurantul lor din Helsingør. (venise la grădina zoologică cu ocazia aniversării parcului să își ajute colegii de muncă).

 

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

The Fish Project

Adresă:
Ny Kronborgvej 2, 3000 Helsingør, Denmark
Telefon:

[…] au fost buni și mi-au amintit de fish & chips-ul mâncat la The Fish Project, la grădina zoologică din Danemarca. Cel mai probabil aceștia au fost congelați, însă acest […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul