Paste și desert de la Massimo

Massimo
Timișoara

Pentru că nu pot sta prea mult timp departe unii de alții, astăzi vă povestim despre cina pe care au luat-o zilele trecute trei dintre vitejii pofticioși. Era weekend, iar cerul pe-nserate presăra foame în stomacurile din jurul mesei, așa că s-a strigat: să fie paste! Mofturi pe săturate a pus mâna pe telefon și a început researchul pe panda cel roz, venind cu propunerea: Restaurant Massimo.

După ce problemele existențiale cu privire la cine ce comandă s-au rezolvat, rezultatul a fost: Garganelli alla Carbonara (garganelli, pancetta affumicata, ou, parmigiano, sos de smântână) pentru Pizzeru Pragmatic, Tortellini Burro e Salvia (tortellini, ricotta, spanac, unt, salvie) pentru Tagliatella Țâfnoasă și Gnocchi alla Sorentina (gnocchi, sos de roșii, mozzarella, busuioc) pentru Mofturi pe săturate. Iar pentru că din peisaj ar fi lipsit și ceva dulce, ai noștri au mai comandat și o porție de tiramisu, împreună cu o sticlă Galvina de rodie.

Degustarea de paste

Despachetarea preparatelor a umplut camera cu un miros ademenitor. Pofticioșii s-au așezat la masă și s-au pus pe mâncat (nu înainte de o veritabilă ședință foto care n-a fost privită prea bine de stomacurile înfometate).

paste si desert Massimo

Odată puși pe înfulecat, s-a lăsat liniștea în birou. Impresiile au venit, desigur, mai târziu.

paste massimo

Între Pizzeru Pragmatic și porția sa de Garganelli alla Carbonara s-a înfiripat o relație specială încă de la auzul numelui preparatului. Mai în joacă, mai în serios, pofticiosul era taaaare curios de cum se vor prezenta aceste paste amuzante. Gustul, după cum ne relatează chiar el, a fost foarte bun, puțin cam sărat, însă al dante, astfel că relația dintre cei doi s-a lăsat cu „va urma”. Desigur, și culoarea pastelor a fost „la locul ei”.

paste massimo

Mai rar vezi o Tagliatellă să mănânce alte paste. A noastră, însă, s-a delectat cu porția de Tortellini – și ne mărturisește că salvia a fost elementul care i-a stârnit curiozitatea. Pastele au fost moi și parfumate, pasta din interior s-a arătat foarte cremoasă, iar salvia s-a simțit puternic ca miros și gust. Cu un sos alături ar fi fost all that you need.

paste massimo

În ceea ce o privește pe Mofturi pe săturate, porția de Gnocchi a fost o experiență interesantă. Bucățelele s-au simțit ca niște bezele moi, iar combinația de sos roșu, mozarella și oregano le-au dat un gust aparte. Desigur, Mofturoasa știe că dacă ar fi servit această porție în restaurant, mozarella ar fi fost moale și ar fi accentuat efectul de „ți se topește în gură”, iar condimentul poate că s-ar fi simțit mai intens (după dorința oricărui pasionat de oregano).

paste bean massimo

O surpriză plăcută a fost parmezanul care a venit separat și pe care l-am putut împărți între noi. Această cină a fost audiată și de prietenul nostru – Bean Jr., care ne-a privit invidios în timp ce ne savuram porțiile.

Desertul

La vremea desertului, Tiramisu a fost testat de doi dintre pofticioși, ca părerile să fie împărțite. Dacă Pizzeru a constatat că pișcotul a fost prea tare pentru gusturile lui, Mofturoasa a apreciat contrastul dintre pișcotul crocant și crema moale dimprejur. Cât despre Galvina de rodie, a fost o adevărată surpriză și un element de noutate. Nu ne așteptam nici să vină la sticlă, nici să aibă gust de cidru.

desert Massimo

Concluzii

După cum vorbesc și fotografiile de la sine, pofticioșii noștri au avut parte de o cină pe cinste împreună (dulcea revedere – la propriu!). Prețurile le putem numi tot pe cinste, în funcție de cum consideră fiecare cititor:

  • Garganelli alla Carbonara – 29 RON
  • Tortellini Burro e Salvia – 27 RON
  • Gnocchi alla Sorentina – 25 RON
  • Tiramisu – 15 RON
  • Galvina de rodie – 13 RON

Dacă cei trei prieteni s-au delectat cu o cină aproape de necriticat de la Massimo, suntem curioși ce experiențe ați avut voi, dragi cititori, în acest local sau în altele din urbe. Iar dacă încă nu aveți un cont pe foodpanda, vă invităm să folosiți codul foodcrew15 pentru o reducere de 15 lei la prima comandă de peste 30 RON. Să vă fie de bine!

mofturoasa bucatar

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Massimo

Adresă:
Strada Johann Wolfgang von Goethe, nr. 2, Timișoara
Telefon:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul